Yeni doğan bebeğimde solunum sıkıtısı...

womannn35

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2020
351
662
23
Merhabalar 4 gün önce doğdu bebeğim (sezeryanla 39. hafta) ancak nefes almada sorun yaşıyor. Diğer çocuğumda bunu yaşamadığım için çok tedirgin oldum. Mesela yatarken bir süre nefes alamamış gibi sesli bir nefes alışı yapıyor. Tıkanıyor yani çok sık... Doktor olur öyle dedi çok üzerinde durmadı, evhamlı olduğumu sandı muhtemelen. Ancak ben emziriyorum ben yanındayım sürekli, gözlem konusunda eminim. 6,7 saniye nefes alamayıp sesli tiz bir şekilde nefes almaya çalışıyor. Yine başka bir doktora götüreceğim ama, bebeğinde var mı yaşayan bu sorunu?

Merhabalar 4 gün önce doğdu bebeğim (sezeryanla 39. hafta) ancak nefes almada sorun yaşıyor. Diğer çocuğumda bunu yaşamadığım için çok tedirgin oldum. Mesela yatarken bir süre nefes alamamış gibi sesli bir nefes alışı yapıyor. Tıkanıyor yani çok sık... Doktor olur öyle dedi çok üzerinde durmadı, evhamlı olduğumu sandı muhtemelen. Ancak ben emziriyorum ben yanındayım sürekli, gözlem konusunda eminim. 6,7 saniye nefes alamayıp sesli tiz bir şekilde nefes almaya çalışıyor. Yine başka bir doktora götüreceğim ama, bebeğinde var mı yaşayan bu sorunu?
böyle bi sorun yaşamadım canim bence mutlaka bi doktora git acile bile gidebilirsin en azından için rahat eder

Canım aynı sorunu ben yaşadım telaslanma sakin ol 48 günlük olduk bugün ilk zamanlarda bizde sizin gibiydik aklım çıkıyordu nefes almayı unutuyordu sakin sonra birden hızlı nefes almaya başlıyordu. Benimde 6 yaşında bi kızım var onda hiç böyle bi sorun yaşamadım bi de o 34 haftalık doğmuştu. Bu 39 haftalık doğdu aynı sizin gibi. Başka doktora da götür için rahat etsin ama o da aynısını diyecek. Şuan da nefes alma verme yutkunma bu koordinasyonlar zamanla gelişiyor ilk zamanlar olduğu için normal ama büyüdükçe kendini toparlayip bunları öğreniyorlar. Şuanda rahatız biz bi de mama icerken çok oluyordu nefes almadan mama içiyordu tıkanıp morarıyordu şuan daha ıyiyiz hep gözlemleyin yanlız bırakmayın

O benim bebeğimde de oluyordu. Birde prematüreydk biz. Doktor bana da normal olduğunu söylemişti.. Hatta öyle ki 5 aylık olduk hala bile oturur dinlerim nefes alışını içimde öyle bir durum oluşturdu o durum

Doğum yaptığım hastane de her bebeği bir cihaza yatırıp kan da ki oksijen oranına bakıyorlardı. Öyle rutin bir kontrol olmadı mı.

Siz yine de bir doktora daha gidin bence de. İnşallah bir sıkıntısı yoktur

Back