• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Yeni doğan bebeğim ve emme sorunu :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

office

Ben sizden değilim...
Pro Üye
9 Eylül 2007
21.429
66.507
1.123
merhaba kızlar
1 haftalık bebeğim var. sorun saatlerce göğsümde kalmak istiyor. bazen gece 1 de emzirmeye başlıyorum sabah 5 oluyor hala emiyor. göğsümde uyuyor ama çeker çekmez uyanıp ağlıyor. acaba doymuyor mu? yarım saatte bir kaka yapıyor, altını değiştirmeme bile sabredemiyor. hemen bağırmaya başlıyor. diğer bir sorunum ise emzik vermeyi denedim almıyor. nuk,avent,chicco denemediğim kalmadı. beni emzik olarak kullanıyor gibi geliyor. artık uykusuzluktan bitik vaziyetteyim :(( sizce ne yapabilirim? teşekkürler...

canım öncelıkle bebegın hayırlı olsun.rabbım saglıklı gunlerde büyütmeyı nasıp etsın.
bence sütün tam olarak gelmedıgı için doymuyor olabılır.benımde kızım ıkı aylık bende de aynısı olmustu.humananın süt arttırıcı cayını içtıkten sonra sütüm düzene gırdı.emzık olayına gelınce mutlaka alıstırmaya bak ben 50 gun boyunca neler cektım aglama nöbetlerı gecırırdı kızım emzıge alıstı şimdı agzından düşünce aglıyor.anneler için velinimet gercekten.rahatlıgını göreceksın emın ol...

sütün azdır bencede o yuzden fazla kalıyodur ama pompayla falan çeksen hemen yetmiyo deyip maam verme bence belkide gaz sancısı vardır o durumdada bebk sürekli emme isteği içinde olurr..muş

Umarım sadece gaz sorunu vardır ya da sÜtÜnle ılgılı bır durumdu.eĞer benımkı gıbı kolık bır bebekse ıstemeyerek aramıza hoŞgeldın dıyeceĞım...
ÇÜnkÜ Şu an saat 23.30 ve saat 22den berı emıyor.aslında 6 da baŞladı da ara ara memeden ayırıp uyutmaya ÇalıŞtık.olmadı tabıı...Şu an aĞzında meme kucaĞımda uyuyor Çeksem uyanıp zır zıra devam.......sabııııııııııııııııır......................sabııııııııııııııııııııııır........

öncelikle sütünün miktarını ölç canım. pompayla sağ bak yeterince geliyorsa sorun yoktur. söylediklerin bana o kadar tanıdık geldi ki. benim oğlum da beni saatlerce emerdi. gece yanına yatır bebeği istediği kadar emsin. ben uykusuz gecelerimden sonra yatarak emzirmeyi akıl ettim hem bebeğim hem ben rahat ettik. acıkınca dayıyordum ağzına memeyi istediğinde emip uyuyordu tabi burnunun kapanmaması lazım yoksa havasız kalır allah korusun. benim sütüm ilk başlarda çok fazlaydı. sezeryan olduğum halde. bunu da bebeğimin sürekli emmesine borçluyum sanırım. emsin bişey olmaz. ama gazının olmaması da önemli tabi. ben bebeğimi yanıma yatırırdım gazını çıkarmazdım çünkü gayet rahat uyuyordu. emzik konusuna gelince benim bebeğim hiç emzik almadı. ben de alıştırmadım. şimdi iyi ki alıştırmamışım diyorum 3-4 yaşında çocukların hala ağzında emzikle gezdiğini görünce. ama emzik yerine seni kullanacaktı bu da bebeğinin iyi kilo almasını sağlar. bunun kolayı da yanına yatırmak. ben kendi yaptıklarımı anlattım. belki işine yarar. umarım ruh sağlığın iyidir canım.

bence sütün var yoksa yarım saatte bir kaka yapmaz.doyuyodur ama benimkide o zamanlarda fazla emmek istiyodu.dr emme isteği fazla bi çocuk emzik ver demişti ama benimkide emzik almadı.şimdi şimdi yemesi düzene girdi.henüz seninki daha çok küçük gaz problemi olmaz.ama 3 haftadan sonra gaz olayı başlayacak.ozaman yarım saatten fazla emizme.gaz yapar.şimdi bırak emsin seni.çenesi çabuk yoruluyodur doymadan uyuyodur.uyanınca tekrar emiyodur.biraz saberedeceksin.hem emdikçe sütün dahada artar,ilk zamanlar çok önemli.sarılık varsa emmesi sarığıda bitirir.kısacası bence şimdilik bırak emsin annesi,senin kokunu hissetmek,kalp atışlarını hissetmek için emmek istiyodur.üzme yavrunu,birazcık sabır..

arkadaşar merhaba bi sorum olcakkk
bebeğim 3 buçuk aylık sütüm var çok şükür ama emmek istemiyor mememi verince ağlıyor ve kafasını çekmeye çalışıo başına boyle bişi gelen varmı ne yapabilirimm?

benim kızımda aynıydı canım ve 20 gun boyunca hep göğsümde uyudu farkettimki beni yalancı emzik yerine kullanıyor. ama emziğide hiç almıyordu sevinmiştim tabi almadığına ama benide uyutmuyordu. çok aç bir zamanına denk getirip verdim ondan sonra rahatladım. sütün içinde humana çayını dene faydası oluyor.

bebeğin normal süt çekerek emmiyordur zaten uyuyunca yalancı emzik gibi emiyordur çekincede ağlıyor benim kızımda yaptı aynısını emzik vermeni tavsiye ederim yoksa perişan olursun.

arkadaşar merhaba bi sorum olcakkk
bebeğim 3 buçuk aylık sütüm var çok şükür ama emmek istemiyor mememi verince ağlıyor ve kafasını çekmeye çalışıo başına boyle bişi gelen varmı ne yapabilirimm?

biberonla mama felan verdinmi hiç ona alıştıysa ondan istemeyebilir seni. eğer çok inat ediyorsa makinayla sağ içir çünkü süt zamanla azalıyor bebek emmeyince en azından 6 ayını doldurmuş olursun.

hayırlı olsun bebegin okadar dogal bi süreçki benimde üç buçuk aylık memeyi almamasından çok iyi her istediginde ver o kendiliginden düzeliyo istesende veremiyosun zorla

merhaba bu dönemler bebekler yaşıyo çevreyi keş etcem diye meme almıyo sakin yerde ver o an özel ilgi göster araştırdım üçüncü bebegim ilk defa bende yaşadım düzeliyo sakın pes etme

benim bebeğimde ilk zamanlar öyleydi o yüzden boynum tutulmuştu yatamamaktan hastanede kıyamet kopartıyodu hemşireler bizim odadan çıkamıyodu sütün tadını yeni alıyo olabilir dediler önce sonra yalancı meme olarak kullanıyo dediler çok şükür çok uzun sürmedi seninde düzelir hemen inşallah bilirim çok zor ama dedikleri gibi diğer arkadaşlarında bi sağıp miktarı kontrol et bence sütün az olabilir de kolaylıklar

sürekli emiyorsa doymuyordur bende yaşadım memeyi ağzına tam yerleştiremediğinden süt gelmiyormuş sürekli emeiyor ama boş. süt var ama çekemiyordu dr. a gittik hastanede defalarca emzirme eğitimi aldık 15 gün hiç susmadan ağladı 15 gün sonra emmeye alıştı.

kolik olamaz daha çok küçük kolik için sanırım 3 haftalık olması lazım

kaka yapması doyduğunu gösteriri diyorlar amam benim kızım açtı ama günde 4 kez kaka yapıyordu.

arkadaşlar bebek annesinin kokusunu aldıkça ve emdikçe kendini güvende hissedermiş
sürekli emmek istemesi o yüzden de olabilir

merhaba kızlar
1 haftalık bebeğim var. sorun saatlerce göğsümde kalmak istiyor. bazen gece 1 de emzirmeye başlıyorum sabah 5 oluyor hala emiyor. göğsümde uyuyor ama çeker çekmez uyanıp ağlıyor. acaba doymuyor mu? yarım saatte bir kaka yapıyor, altını değiştirmeme bile sabredemiyor. hemen bağırmaya başlıyor. diğer bir sorunum ise emzik vermeyi denedim almıyor. nuk,avent,chicco denemediğim kalmadı. beni emzik olarak kullanıyor gibi geliyor. artık uykusuzluktan bitik vaziyetteyim :(( sizce ne yapabilirim? teşekkürler...

ilk dönemlerde bebeklerde bu olur zaten canım korkacak bişey yok dayanman sabretmen gerekiyor sadece hem anneden ayrılmak istemez hemde emzik niyetine kullanır bunlar işte napıcan ama dua et emiyor emmeseydi ne yapardın yada sütün olmasaydı bunları düşün ve gücünü topla allah yardımcın olsun kolay değil ama geçer geçer buda geçer birazda şımarıklık yapıyorlar böyle işt anneyle oyun oynadığını sanıyorlar kendince sanırım dr da bana böyle demişti 3 ay göğsüm kapanmadı nerdeyse ama ben şanslı değildim sütüm kesildi mama takviyesine başladık sonrada süt tamamen gitti zaten 4 ay emzirebildim ben bel sırt ağrılarım oldu uykusuz kaldım ama keşke sütüm olsaydıda yine göğsümde kalsaydı dediğim de oldu yanii

slm office benim kızım 3 aylık.ilk başlarda aynı senin gibiydi.sürekli memede durmak istiyodu.yatağına koyar koymaz gözünü açıyordu.bende doymadığını düşündüm sütüm yok diye bunalıma girecektim nerdeyse.ama yavaş yavaş düzeliyo.çalışmıyorsan bırak memede dursun.şimdi durmuyor kızım.aybikenin dediği gibi memeye koyunca başlıyo ağlamaya.sık sık emzir.humananında milupanında var süt çayı.incirde artırıyo ama gaz yapıyo diyolar.bu arada kızlar bişey soracam ama günde kaç kez ve kaç dakika emiyolar sizin bebişler???

Back