Arkadaslar 23 gunluk bebegim uyumuyor emziriyorum gazini çıkarıyorum masajla ve ayaklarini ileri geri yaptiriyorum. Uykusu 10 dakika sürüyor kullanmadigimiz gaz ilacida kalmadi normalmi uyumamasi
Allah bağışlasın.
Yavrunuz, dış dünyaya ayak uydurmaya çalışıyor. tanıdığı tek koku anne kokusu.
sık sık kucağınıza alın. bence en önemli şey bebeğin kendini annesinin göğsünde huzurlu hissetmesi. ben emerek uyumasından çok korkmuştum, hep yanlış yaptığımı düşündüm okuduklarımdan dolayı. ama bebeğim göğsümde daha huzurluydu.
20 günden sonra gaz sancısı, kolik belirtileri daha çok görülüyor. sadece kollarını toplayacak şekilde yarım kundak yapın. merak etmeyin yarım kundak yapmak tehlikeli değil. doktorlar da öneriyor. kollarıyla irkilip kendini uyandırmasını önlemiş olursunuz.
her gün mutlaka banyo yaptırın.
çok küçük olduğu için, ayakta sallamak yerine hamak gibi bir araçla (bu bazen çarşaf, battaniye vb. de olabilir alışması sıkıntılı olsa da) bütünüyle vücudunu sallayacak şekilde hafif hafif sallayabilirsiniz.
hamak birçok arkadaşım için gerçek bir kurtuluş oldu. çevremde kolik bebeği olan anneler hamakla rahata erdiklerini söylediler hep.
ben hamak almadım ama bebeğim küçükken puseti dışarıda pek kullanmadığımdan daha çok evde kullanmış ve bebeğimi pusette uyutmuştum.
pusete alışık olduğu için dışarıda da hiç zorlanmadık.
gaz için verilen hiçbir damla ilaç vb şey, gazın sıkıntısını çözmüyor. damlaların, ilaçların hepsi alttan pırt yaptırır. ama çocuk çekeceğini çekmiş oluyor. kıvranıyor huzursuz oluyor. gaz için tek etkili yöntem kucağa almak gezdirmek. eli yay gibi yapıp sırtını vurmak.