yazdıklarınızı gözyaşları içinde okuyorum benim bebeğim 1.5 aylık kalp damarında daralma var 4 aylıkken kontrolümüz var inşallah açılır Allahım meleklerimizi korusun
cnm çok büyük geçmiş olsun.. inşallah 2ci bebeğinde bir sorun olmaz..
ben de bu konu ile ilgili yazı ararken gördüm senin yazını.. benim oğlum şuanda 8haftalık ve onda da kalpl problemi (müsküler vsd yani kalp karıncıkları arasında geniş bir delik) var. bizim hastalığımız daha ben hamileyken teşhis edildi ve doğumundan itibaren kendiliğinden kapanır mı diye sürekli kontrol altında tutuluyor. önümüzdeki ayın ilk haftasında son kontrolü var eğer bir ilerleme olmazsa bebişimi büyük bir ihtimalle ameliyata alacaklar. beni çok iyi anlayacağını tahmin ediyorum.
şimdi internetten bu tip ameliyatlarla ilgili bilgi toplamaya çalışıyorum. sana birkaç sorum olacak, bana yardımcı olursan inan çok sevinirim;
ben amerikan hastanesi'nden prof dr aygün dindar'a gidiyorum ve hamilelğim boyunca prof dr atıl yüksel takip etti bebeğimin durumunu. senin oğlun hangi hastanede kime ameliyat oldu? bana ne gibi önerilerde bulunabilirsin??
sana şimdiden gerçekten çok tşk ederim..
cnm ınsallah bı sorun olmaz ıkıncı bebegınde.benımde kızım kalp hastasıydı.amelıyat oldu.sımdı ıyı cok sukur.ama sımdıden benıde ıkncı cocukla ılgılı tedırgınlık sardı daha dusunmuyorum ama bıgun ıllakı olucak acaba oda rahatsız mı dogar dıye dusunmuyo degılım.cok zor senı cok ıyı anlıyorum yasamayan bılemez.ama bı taraftanda dıyorum kı allah herseyı kararlastırmıstır.bız ne desek bos.yucu mevlamın taktırı ılahısı neyse o olur.sen sımdı bunlar dusunup ıcındekı yavrucugunuda uzme.allah hayırlı dogumlar saglıklı evlatlar nasıp etsın ınsallahh....20 mart 2007 sabah doguma gıttım normal dogum olmasına ragmen bebegımı sadece bır kez gosterdıler ertesı gunu ne soyleseler ıyı bebegımın kalbındekı damarlar ters kapakcık acık ve delık varmıs sook oldum ozel dr gıtmeme ve bı kac dr degıstırmeme ragmen hıcbı dr bunu farkedememıs ve oglum 2 gunlukken anjıo 8 gunlukkende 8 bucuk saatlık bı amelıyat gecırdı cok az bı sans verdıler yasamasına dair butun hayatım oglum oldu ve zor bı bebeklık gecırdı bende zorlanmadım desem yalan olur ama degdı suan oglum 2.5 yasında ve salı gunu amelıyat oldugu hastanede kalp dr gıdıcez ıns bı sorunla karsılasmam suanda 2.ogluma hamıleyım tereddutlerım yok desem yalan olur ama ıcım genelde rahat ıns bundada sorun yasamam..
20 mart 2007 sabah doguma gıttım normal dogum olmasına ragmen bebegımı sadece bır kez gosterdıler ertesı gunu ne soyleseler ıyı bebegımın kalbındekı damarlar ters kapakcık acık ve delık varmıs sook oldum ozel dr gıtmeme ve bı kac dr degıstırmeme ragmen hıcbı dr bunu farkedememıs ve oglum 2 gunlukken anjıo 8 gunlukkende 8 bucuk saatlık bı amelıyat gecırdı cok az bı sans verdıler yasamasına dair butun hayatım oglum oldu ve zor bı bebeklık gecırdı bende zorlanmadım desem yalan olur ama degdı suan oglum 2.5 yasında ve salı gunu amelıyat oldugu hastanede kalp dr gıdıcez ıns bı sorunla karsılasmam suanda 2.ogluma hamıleyım tereddutlerım yok desem yalan olur ama ıcım genelde rahat ıns bundada sorun yasamam..
canım sanada bebegınede cok gecmıs olsun yardım etme amaclı yazıyorum.benım de dogustan vsd li bı kızım var.dogduktan sonra ogrendık kalbının delık oldugunu.kalbındekı delık bır cm den buyuktu.ama cok sukur kurtulduk.altunızadede baskent unıverstesı hastanesı var orda prof.dr. rıza bey yaptı amelıyatını.10 aylıkken amelıyat oldu.suan 16 aylık ve ıyı cok sukur.o hastaneyı sıddetle onerırım.ssk anlasması olan ozel bı hastane.ve hıc bı fark almıyolar ve doktorlar mukemmel.tabı senın maddı durumun neye elverıyo bılmıyorum ama amerıkan hastanesı pahalı bı hastane.bu arada bebegıne herhangı bı rahatsızlık verıyomu hastalıgı?benım bebegım kılosu cok ıyı olmasına ragmen morarıyo bayılıyodu kendınden gecıyodu.ustelık 10 ay boyunca sureklı agladı cok huzursuz bı bebetı.gece gunduz uykıu nedır bılmedım.neyse hepsı gectı.allah senıde kurtarsın ınsallahhhhhh
bebeğim şu an 64 günlük..19. günden 54. gününe kadar bizimle değildi...kalp damarları ters doğmuş...35 gün hastanede yattı...25 gün yoğun bakımda..15 gün yavrumu hiç göremedim..ameliyata ben gönderdim 20 günlükkken ağzında emziyi :)..12 saar sürdü ameliyatı riski çoktu ALLAH a şükür damarlarda bekledikleri terslile karşılaşmadılar basıncın birden düşme riski vardı..aeliyattan çıkarken ki hali gitmiyor gözümün önünden başında 10 dr vardı herkes bi yerlerini tutuyordu görünmüyordu kuzum( yaşam ünitesine bağlamışlardı 1 hafta kaldı..ameliyattan sonraki gün eşimle beni çağırdılar çok kritik her an her şey olabilir dediler..HER ŞEY derken ne demek istediklerini hiç düşünmek istemedik yığıldık kaldık..bebişimi çok özleüyordm..yoğun bakım kapısında geçen 25 gün...nasıl anlatmalı...bi arkadaş vardı 2,5 aylık bebişi vardı kalbi yarım doğmuş o da her gün geliodu 3 gün gelmedi arıyrm tlfn cvp vermyr hemşireye sordum vefat etti dedi..ne yapacağımı şaşırdım çok korktum sonra bebişim napıodu içerde nasıldı 15 gün oldu görmeyeli özlemiştim çok...yaşam ünitesini çıkardılar 1 hafta sonra solunum cihazına bağladılar o sırada ciğeri bi enfeksiyon kapmış diyalize bağlanmış...yani nasıl anlatacağımı bilmyrm bunları yaşadığıma inanamyrm hayal gibi şu an hepsi..BU BİZİM İMTİHANIMIZDI İNŞ. BİTMİŞTİR..19 ocak da kontrolü var...şu an evimizdeyiz şükür büyüyor bebişim...ilk gördüğümde yoğun bakımda çok ağlamştım hiç benzemyrdu benim bebişime ama şimdi çok tatlı kızım hep şükrediyorum ALLAH a kızımı bana bağışladı..biz bunu DUA yla yendik...başka bi izaı yok çünkü bizi çağırıp kritik dedikleri gün kızımın kalbi yarım saat durmuş ( DUA lar vesile oldu ALLAH kızımı bağışaldı..profesör dr lar hemşireler şaşkın beklemiyorlardı..ama ben bekliyordum çünkü DUA edeni çokdu içim rahattı..RABBİM den isteyin inş. verir..ŞİFA O'NDAN dr lar vesile......
yazdıklarını okuyunca çok çok üzüldüm..
bizim hastane günlerimiz geldi aynen gözümün önüne.
ameliyat süresince o bekleyiş, yoğun bakım kapısının önünde günlerce
beklemeler ve yoğun bakımda bebişimi ilk gördüğüm kare hiç gitmiyor benim de
gözümün önünden. bunu yaşamayan anlayamaz tarif edemez sanırım.
senin gibi ben de aynen Allah bizi sınadı diyorum ve inşallah
bu son olur.
kızına Allah sağlıklı uzun uzun ömürler versin canım. çok çok geçmiş olsun.
yazdıklarınızı gözyaşları içinde okuyorum benim bebeğim 1.5 aylık kalp damarında daralma var 4 aylıkken kontrolümüz var inşallah açılır Allahım meleklerimizi korusun
sizin bebeğiniz kaç yaşında ameliyat oldu?
teşekkür ederim ALLAH kimseye yaşatmasın...sana da çok geçmiş olsun...
Çok geçmiş olsun üzerinden çok zaman geçmiş iki çocuğunuzda iyidir inşallah.bnde internette bu konuyla ilgili biseyler ararken gördüm.aynilari geldi başıma.hamilelikte anlamadı doktorlar bütün testleri yaptirmama rağmen. 3gun eve gittik.kontrole gittiğimizde takip ettiğim için belli oldu aynı gün içinde anjio oldu geç kalındığı için bazı değerleri yükselmedi Dr ameliyat edemem dedi.sonra 7.gun ameliyat oldu.sonrasinda akciğerlerde komplikasyon gelişti.hala yoğun bakımda 29 gün oldu bugün.solunum cihazından ayrilamadi akciğerlerde sorun olduğu için.cok uzun yazdım ama bnm merak ettiğim sonrası aslında eve gittikten sonra neler yaptınız nelere dikkat ettiniz20 mart 2007 sabah doguma gıttım normal dogum olmasına ragmen bebegımı sadece bır kez gosterdıler ertesı gunu ne soyleseler ıyı bebegımın kalbındekı damarlar ters kapakcık acık ve delık varmıs sook oldum ozel dr gıtmeme ve bı kac dr degıstırmeme ragmen hıcbı dr bunu farkedememıs ve oglum 2 gunlukken anjıo 8 gunlukkende 8 bucuk saatlık bı amelıyat gecırdı cok az bı sans verdıler yasamasına dair butun hayatım oglum oldu ve zor bı bebeklık gecırdı bende zorlanmadım desem yalan olur ama degdı suan oglum 2.5 yasında ve salı gunu amelıyat oldugu hastanede kalp dr gıdıcez ıns bı sorunla karsılasmam suanda 2.ogluma hamıleyım tereddutlerım yok desem yalan olur ama ıcım genelde rahat ıns bundada sorun yasamam..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?