Bebek Beslenmesi yeni doğan bebeğe biberon verilirse...?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

irmako77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
1.180
5
116
Bebişim 1 haftalıkken dr'umuz kilo vermiş, mama verin demişti. Ben kaşıkla sağdığım sütü vermeye devam ettim. İkinci kontrolümüzde ise "kilo alımı az, kaşıkla vakit kaybetmeyin biberon ile besleyin. Gelişemez bebeğiniz, zekası geri kalır" deyince mecburen verdim biberonu yeni doğan yavaş akışlı emzik kullanıyorum ama bebeğim meme emerken göğsümü tam boşaltamıyor. emziriyorum, memede uyuyor, yatırıyorum yine uyanıyor Neredeyse saatler süren ağlamalı emzirmeden sonra bebeğimin doymadığını düşünüp, sağdığım sütü yavaş akışlı biberon ile veriyorum. Ozaman uyanmadan uyuyor. Önceleri gazı var ondan uyumuyor sanırdım ama, maalesef aç kaldığı için uyumuyor galiba( Ne dersiniz?CADIARZU

bende aynı şeyi yapıyorum canım.
benim bebeğim 21 günlük bugun. uzun süre ememiyor; haliyle 5 dk sonra tekrar emmek istiyor, uyuyor yarım saat sonra kalkıyor tekrar falan derken bütün gün emmekle geçiyor.
bende artık sağıyorum; ilk kaşıkla veriyodum artık başedemez oldum biberonla veriyorum.
emmeyi bırakır mı diye de korktum ama emmeyi aynen devam ediyor.
ben uyurken biberonla besliyorum; dediğin gibi hemen uyanmıyor, eskisi gibi çok ağlamıyor ve kilo alımı normale döndü.
bence sende mama vereceğine bebeğine sütünü sağıp öyle ver. zaten biraz büyüyüp kuvvetlendiklerinde doyacak kadar emebilecekler ve bunlara gerek kalmayacak inşallah..

kızlar hiç korkmayın..ben de 1 haftalıkken biberonla besledim..tüm gün memede kalıp yine ağlıyordu..1 ay sonra sütüm arttı.4 aylığız..2.5 aydır sadece anne sütü ile 850 gr civarı alıyor çok şükür..emzirmeye devam..

arkadaşlar ben de doğumdan önce bebek biberona alışırsa emmez diye duymuştum.birde sezeryan olduğum için hastanede emziremem diye korkumdan biberon lazım olabilir diye kaşıklı biberon aldım.normal biberondan sadece ağzı farklı.ağzı emzik değil kaşık gibi.kolik önleyici üstelik.bence onu deneyin.markası nuby

bazı doktorlar maalesef mamaya çok meraklılar. biz kaşıklı biberon aldık maalesef kullanamadık, ondan içemedi. döküldü vs... dr brawn'ın gaz yapmayan denilen biberonundan almıştık, küçük boy olanından. gayet rahat emiyor ondan... üstelik beni de emmeye devam ediyor... zaten sütü sağsak da emzirmeye devam etmeliyiz diye düşünüyorum çünkü bebek emdikçe süt geliyor. makineler vs... hikaye bebek emmezse süt azalır. en azından ben kendim için öyle hissediyorum. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…