Yeni Çıkan Kitaplar 2013

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2012
2.544
297
Yeni yılda kitaplığınıza yeni kitaplar eklemek ister misiniz? 2013 yeni çıkan kitap önerileri...

Paramparça-Karin Slaughter

Karin Slaughter bizi diğer romancıların gitmeye cesaret edemediği, derin ve karanlık yerlere götürüyor. Günümüzün en cesur polisiye yazarlarından biri. Tess Gerritsen Amerika’nın en iyi polisiye yazarlarından biri. The Washington Post Atlanta’nın varlıklı bir semtinde, guzel bir evde genç bir kız hunharca katledilmiş ve başka bir kız da kaçırılmıştır.

Genç kızın annesi, cesedin başında bulduğu yabancıyı kendi elleriyle öldürür, ancak öldürdüğü kişi gerçekten kızının katili midir? Ya da öldürülen, kendi kızı mıdır?

Saklı Duygular - Sara Sheridan

İtibarına leke sürülmüş bir kadın… Uzak bir diyar… Yasak bir aşk… Yaşadığı kaçamakla 1840’ların Londra’sında bir skandal yaratan Mary, kız kardeşi Jane ve eşi Robert tarafından ülkeyi terk etmeye zorlanır.

Yalnızca Çin’de bulunan nadir ve değerli çay yapraklarını ele geçirmek üzere kendisi de tanımadığı diyarlara yelken açacak olan Robert, Mary’ye yolculuğunda eşlik edecektir. Ancak, işler beklendiği gibi gitmez ve Mary kendini Robert’la birlikte gizli bir görevde bulur.

Geride bıraktığı yaşamını ve bebeğini aklından çıkaramasa da ülkesinden binlerce kilometre uzakta, tehlikenin tam ortasında, daha önce hiç tatmadığı bir özgürlük bulacaktır.

Amerikanomanyaklar- Serge Rezvani

Sizce iki ihtiyar, Kaç Amerikan askeri öldürebilir? Yeni dizilerimiz arasında ilk sırayı Çağdaş Klasikler alıyor.

Bu dizinin ilk kitabının çok özel olmasını arzu ettik ve İranlı asıllı Fransız yazar Serge Rezvaninin Fransada 70lerin başında yayınlanmış ve döneminde Amerika karşıtı eylemleri en iyi aktaran romanlar arasında sayılmış Amerikanomanyaklar adlı kısa romanını seçtik.

Kitabın bizim ve okurlarımız için önemi, Serge Rezvaninin büyük bir dil ustalığıyla kaleme aldığı Amerikanomanyakları değerli yazar Adalet Ağaoğlu’nun aynı ustalıkla ve yarattığı olağanüstü sokak diliyle Türkçeye kazandırmış olması.

Sıradan Şeylerin Sıra Dışı Kökleri - Charles Panati

Amerika’da 300 binden fazla okuyucuya ulaşan bu kitapta, 350’nin üzerinde günlük objenin, batıl inancın, özel günün ve geleneğin ardındaki büyüleyici hikâyeleri keşfedin.

At Nalı, Lades Kemiği, Tahtaya Vur, Şeytan Kulağına Kurşun, Çok Yaşa, Kırık Ayna, 13 Sayısı, Kara Kedi, Yazı Tura, Seni Leylekler Getirdi Yavrum, Esnerken Ağzını Kapa, Nazar, Merdiven Altından Yürüme, Alyans, Yüzük Parmağı, Düğün Pastası, Balayı, Düğün Marşı, Beyaz Gelinlik ile Duvak, Boşanma, Doğum Günü Pastası ve Mumlar, Mutlu Yıllar Sana, Tespih, Hale, Amin, Tokalaşma, Sevgililer Günü, Paskalya, Nisan 1, Anneler Günü, Cadılar Bayramı, Yılbaşı Ağacı, Noel Baba, Çatal-Kaşık, Sofra Sohbeti, Bulaşık Makinesi, Teflon Kap Kacak, Kibrit, Alüminyum Folyo, Termos, Tost Makinesi, Kahve Cezvesi....

Unutmak- İnci Aral

Acısını suskunluğa dönüştüren bir çocuk, kaybettiği annesiyle kâğıt üzerinde yeniden karşılaşıp onun küçük bir ajandaya düştüğü duygu ve hatırlayışların diliyle edebiyatı keşfettiğinde nasıl olup da kendi sesini duymaya başlar' İnci Aral, otuz yılı aşan edebiyat uğraşının bu noktasında duruyor ve Tolga Meriç´in sorularına verdiği yanıtlarda kendini, tıpkı romanlarından birinin kahramanıymışçasına irdeliyor.

Parçalanıp dağılmış bir aile, beslemelerle paylaşılmış odalar, parasız yatılı okullar, mektuplar, yolculuklar, uçurumlar, şehirler, şarkılar ve tabii öldürücü aşklar ama hepsinden daha büyük bir aşkla bağlanılmış kitaplarla kâğıtlar.

Tanrıkadın- Feyza Hepçilingirler

Çünkü her kadın biraz tanrıdır. Yalnız o güce, kendisini katarak, kanıyla canıyla besleyerek yaşam verme gücüne sahip olduğu için değil, yaşamın her alanında alçakgönüllü bir üretkenlikle yaratıcılığını sürdürdüğü, beslemek, büyütmek gibi tanrı niteliklerini; bunlarla övünmeyi aklına bile getirmeden taşıdığı için de..

Yıllardır görüşmediği sevdiğinin ısrarlı çağrısına uyarak ve aşkıyla birlikte bütün geçmişini yüklenerek çıktığı gece yolculuğu bir kadını nereye ulaştırır' Bir geceye kaç anı, kaç düş; bir insanın içine kaç kişi sığar'

Bir erkeğin üç ayrı kadına gösterdiği yüzlerinden hangisi kendisidir' Darbeler yalnızca toplumsal yaşamı mı etkiledi' Ya bireysel yaşama yansımaları, ya içlerde açılan onulmaz yaralar...

Kedi ve Ölüm - Erhan Bener

Ayrıntı Yayınları, Türkçe edebiyatın usta kalemlerinden, 2007 yılında kaybettiğimiz Erhan Bener’in bütün eserlerini yayımlamaya başlıyor. 1929 yılında Kıbrıs’ta doğan, 1950 yılında Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olduktan sonra girdiği Maliye Bakanlığının çeşitli kademelerinde çalışmış, 1975 yılında Emekli Sandığı Genel Müdürü iken kendi isteğiyle emekliye ayrılıp kendini tamamen edebiyata adamıştır.

Erhan Bener uzun yazarlık serüvenine 1953 yılında yayımlanan Acemiler kitabıyla başlamıştı. Ayrıntı Yayınları da Bütün Eserlerine aynı kitapla başlamayı uygun bulmuştur. Bener’in 1953 yılında Acemilerin yayımlanmasıyla başlayan ve Yalnızlar, Loş Ayna, Kedi ve Ölüm ve Baharla Gelenin izlediği verimli ilk edebi döneminin ardından on yıllık bir edebi suskunluk, maliye kitapları yazdığı yoğun mesleki çalışmalar dönemi vardır.

Turkiye’de kitap okumam alışkanlığı az olsada 2012 yılında en çok okunan kitapları bu yazımızda klavye kaleminde geniş yelpazede ele alacağız.Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı istatiski verilerde her ne kadar az olsada bence azımsanmayacak derecede kitap okuyan bir kesim bulunmaktadır.Kültürümüzde paylaşma duygusu fazla olduğunuzdan beğenilen ve çok sevilen bir kitap okuyucu tafarından diğer okurlara paylaşılıp okuma istatisiğini bu şekilde zirveye çıkarıyor.Yakın zamanda en çok satan kitaplar verilerine göre değilde en çok okunan kitaplar verileri ele alındığında dünyada zirvede olabailiriz.

Gözlemlediğim kadarı ile bu yıl yine iskender pala od kitabı en çok okunan kitaplar arasında yerine koruyor, ayrıca Debbie Macomber üçlü seriside en çok satan kitaplar arasında yerini koruyor.
Yayınlayacağımız 2012 Yılında En Çok Okunan Kitaplar listesinde rakamsal veriler bulunmamasından dolayı sıralamalı bir şekilde kitap tanıtımı yapılmayacaktır.Tahmini olarak en çok satan ilk 10 kitap analizi yapılacaktır.

2012 En Çok Okunan Kitaplar Listesi – Yeni ve Güncel – Kitap

2012 en çok okunan kitaplar, 2012 en çok okunan kitapları, 2012 en çok satan kitaplar, 2012 şubat en çok satan kitaplar, 2012 yılının en çok okunan kitapları, ağustos, aralık, dünyada en çok okunan kitaplar, ekim, en çok hangi kitaplar okunuyor, en çok okunan kitaplar, en çok okunan kitaplar 2009 aralık, en çok okunan kitaplar 2011, en çok okunan kitaplar listesi, en çok okunan kitaplar listesi 2009, en çok okunan kitaplar listesi 2010, en çok okunan kitaplar listesi 2011, en çok sevilen kitaplar, eylül, haziran, kasım, mart, mayıs, nisan, ocak, şubat, temmuz, türkiyede en çok okunan kitaplar

Sultanı Öldürmek

Online Kitap satışı yapan bütün sitelere baktığımızda listelerinin başında everest yayınlarının yayınlamış olduğu Sultanı Öldürmek kitabı yer almaktadır kitabın yazarı Ahmet Ümit.Kitaptan kısa bir tanıtım;Biri, sizi cinayet işlemekle suçladığında deliller bulur, tanıklar gösterir, bunun bir iftira olduğunu kanıtlamaya çalışırsınız, ama sizi itham eden kişi bizzat kendinizseniz, ne yaparsınız?Ahmet Ümit, kusursuz bir kurguyla ele aldığı bu cinayet-aşk-tarih örgüsünde edebiyat okurlarının gözündeki ayrıcalıklı yerini bir kez daha sağlamlaştır.

Aşka Veda

Da önce sitemizde tanıtımını yaptığımız can dündarın çıkardığı kitab sitelerindee en çok satan kitaplar arasında yer almaktadır.Can Sanat yayınlarının yayınlamış olduğu Aşka Veda kitabının yazarı Can Dündar.Yazarın kitabından kısa bir alıntı;“Nostaljik bir mazi güzellemesi yapmak istemem,” diyor Can Dündar, zindana dönüşen, koyu bir karanlık olan 70’lerdeki ilişkileri anlattığı yazısında: “Ama aşkın ha babam ertelendiği o kanlı karanlıkta bile, en dayanışmacı ve masum yanları saklıydı insanoğlunun…” “Şimdi bakıyorum da, umursamaz kalabalıklarda metruk bir yalnızlık yaşıyor neslim…”

Od

Kitap içinde bir bölüm “Ve belki de asıl soru şu; Yunus, ne kadar Bizim Yunus gerçekte? Yazar İskender Pala ‘OD’u yazmasaydı, Molla Kasım’ın dilinden Yunus’u anlatmasaydı, pek çok kişi için ‘Aşkın aldı benden beni/ Bana seni gerek seni’ diyen ozan belki de hep ‘Yunus Emre’ olarak kalacak, ‘Bizim Yunus’ olmayacak, olamayacaktı. Oysa İskender Pala’nın satırlarından sonra Yunus Emre benim için ete kemiğe büründü ve derviş Yunus, ‘dünya kokulu Yunus’ geldi, evimin başköşesine, yüreğimin en derinine oturuverdi.”

Aşkın Gözyaşları 3 Kimya Hatun

Sıradan bir kitap olmadığının güzel bir örneği okuyucusu ile canlanıp büyüyen ve yüreğinde ağlamaklı bir sanıcının verdiği mükemmel bir haz.Sinan Yağmur Aşkın Gözyaşları serisinin son kitabı kimya hatun ile okyucusu tarafından büyük bir beğeni aldı.Anlayın beni, anlayın ey aşka sadık kadınlar. Siz Şems’i sadece duydunuz da aşık oldunuz ya benim yerimde olsanız nasıl lime lime ciğerinizin dağlandığını görürdünüz. Ben bir kokusu ile vurgun yedim br de benim kadar Şems’e ayan olsanız ne kıyametler devirirdiniz: “Şems’im neredesin “? diye..

Gözlerini Sımsıkı Kapat

Aklından bir sayı tut kitabının yazarından yeni bir kitap ile okyucularının karşısına çıkıyor.Ülkemizde çok satan kitaplar arasında yer alıyor.Washington Post alıntı; “John Verdon gizemli bir olayın akıl almaz örgüsünü işlerken hikayenin en beklenmedik anında ortaya çıkıveren, şeytani bir kurnazlığa sahip. Yazarın büyük ilgi gören “AKLINDAN BİR SAYI TUT” kitabından sonra beklediğinize değecek.” kitap şuan çok okunanlar listemizde yer almaktadır.

Küçük Mucizeler Dükkanı

Debbie Macomber tüm kitapları dünyada 60 milyona yakın satmıştır işte o kitaplardan biride küçük mucizeler dükkanı adlı eseri.”Artık o eski tasasız kız değilim. Yaşadığım her günün değerini biliyorum. Çünkü hayatın ne kadar değerli olduğunu öğrendim…Hiçbir şeyi, özellikle de hayatı hafife almaz oldum. Artık hiçbir günümü boşa geçirmiyorum. Çektiğim acıların bir karşılığı olduğunu öğrendim…” Kitapta kendinizden birşeyler bulabilirsiniz.

Aşk’a Yolculuk

Sinan Yağmur’un bir başka kitabı aşka yolculuk, bu kitabında ağırlıklı olarak Veysel Karani işlenmektedir.Bu kitap en çok okunan kitaplar listesinde yerini koruyor.Ey bütün zamanların çıldırtan gözyaşları! Şimdi sağanak sağanak dua. Hilâlin sureti düşüyor suya. Ey aşka hep yalınayak koşanlar. Bakın gökte yıldız yıldız akıyor Esma-ül Hüsna. Bir tek damla şahadet kanıyla tufandır yüreğimiz. Şimdi aşk. Şimdi şahadet vaktidir.Derdin nedir? Derdim ‘Aşk’a Yolculuk’tur. Ya sizin derdiniz ne ki dudağınızda derman kelimesi hiç eksik olmuyor. Öyle bir derdiniz olsun ki bin dermana değişmeyesiniz.

Yabancı

Albert Camusun yazdığı ve ülkemizde Can Sanat Yayınlarının dağıtım yaptığı bir okuyucular tarafından çok okunan ve beğenilen bir kitap oldu.Yabancı, romancı, tiyatro yazarı, düşünür ve politik kuramcı olarak İkinci Dünya Savaşından sonra yalnız Fransada değil tüm dünyada kuşağının sözcüsü ve yol göstericisi yazar Albert Camusnün 1942de yayınlanan ilk ve en çok ses getiren yapıtıdır. Romanda, bir Arabi öldüren ama bu suçtan çok, yalnızca gerçek duygularını dile getirdiği ve toplumun istediği kalıba girmeyi reddettiği için toplum dışına itilen bir “yabancı” aracılığıyla, 20. yüzyıl insanının içine düştüğü yabancılaşma anlatılır.

İskender

Şu Hayatta İnsan En Çok Sevdiklerini Acıtır… En Derin Yaralar Ailede Açılır, Kabuk Tutsa Bile Kanar Hikâye, İçten İçe…Aşkı Aramadan Evvel, Düşün Bir, Ya Benden Nasıl Bir Âşık Olur? İnsanın Sevdası Karakterinin Yansımasıdır. Sen Kavgacı İsen, Ha Bire Öfkeli, Aşkı Da Bir Cenk Gibi Yaşarsın. Gönlü Pak Olanın Sevgisi De Saf Olur. Şu Hayatta İnsan En Çok Sevdiklerini Acıtır. En Derin Yaralar Ailede Açılır, Kabuk Tutsa Bile Kanar Hikâye, İçten İçe… Attığımız Her Adım, Yaptığımız Her İşte Kendimizi Yansıtırız. Budur Çözülmesi Gereken Bilmece…

En çok satılan kitaplar:
1- Yedinci Gün – İhsan Oktay Anar – İletişim Yayınları
2- Grinin Elli Tonu – E. L. James – Pegasus Yayıncılık
3- Bora’nın Kitabı – Ayşe Kulin – Everest Yayınları
4- Tanrı Daima Tebdil – i Kıyafet Gezer – Laurent Gounelle – Pegasus Yayıncılık
5- Mesnevi Terapi – Nevzat Tarhan – Timaş Yayınları
6- Şemspare – Elif Şafak – Doğan Kitap
7- Struma – Halit Kakınç – Destek Yayınları
8- Kürk Mantolu Madonna – Sabahattin Ali – Yapı Kredi Yayınları
9- Türk Ordusuna Balyoz – Em. Org. Ergin Saygun – Kaynak Yayınları
10- Aşka Dair – İskender Pala – Kapı Yayınları
11- S*ktir Et – John C. Parkin – Arunas Yayıncılık
12- Hiç Kimse Sıradan Değildir – Markus Zusak – Martı Kitabevi
13- Kerbela – Sinan Yağmur – Profil Yayıncılık
14- Nar Ağacı – Nazan Bekiroğlu – Timaş Yayınları
15- 1915: Ermeni Soykırımı – Hasan Cemal – Everest Yayınları
16- Sultanı Öldürmek – Ahmet Ümit – Everest Yayınları
17- Lizbon’a Gece Treni – Pascal Mercier – Kırmızı Kedi
18- Kur’an Meali – Mehmed Akif Ersoy – Mahya Yayınları
19- İpek Evi – Anthony Horowitz -İthaki Yayınları
20- Başkaldıran Kurşunkalem – Ferhan Şensoy – Ortaoyuncular Yayınevi

türkiyede en çok okunan kitaplar, en çok okunan kitaplar listesi, en çok okunan kitaplar listesi 2012, en çok okunan kitaplar listesi 2013, 2013 En çok satan Kitap Listesi

Grinin elli tonu gercekten bi harika daha dun aksam aldım fakat kıtabı elımden bırakamıyorum anlamsız bı sekılde sureklı merakla okumak ıstıyorum dun butun gece uyumadım hıc nerdeyse yarıyı gectım okunması gerek bı kıtap ama herkes kaldıramayabılır :)

$175138-Her-Kalp-Kendi-Sarkisini-Soyler.jpg

Amerika, Almanya, İtalya, İspanya, Hollanda, Japonya, Sırbistan, İsrail ve Hırvatistan’da sadece, okuyanların birbirlerine tavsiyesiyle yüz binlerce sattı, en çok konuşulan kitaplardan biri oldu.

Başarılı ve ünlü bir avukat olan babası tam da Julia’nın fakülteden mezun olduğu günün ertesi sabahı ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur. Birkaç yıl sonra ise annesi şans eseri bulmacanın bir parçasını bulacaktır – Mi Mi adlı gizemli bir kadına 40 yıl önce yazılmış ama gönderilmemiş bir mektup.
Babasının geçmişindeki gizemi çözme isteğiyle Julia kariyerini ve önünde onu bekleyen hayatı bir kenara koyar ve Mi Mi’nin bir zamanlar yaşamış olduğu yere gider. Yolculuğu onu doğunun esrarengiz bir bölgesine, küçük bir dağ kasabasına götürür. Orada babasını tanıyan ve kendisi hakkında da inanılmaz şekilde bilgi sahibi olan bir adamla karşılaşır. Merakına teslim olarak onunla her öğleden sonrası buluşup ondan babasının gençliği hakkında şaşırtıcı hikayeler dinler – çocukken kör olmuş, manastırda yetiştirilmiş ve hepsinden öte oralı bir kıza delice bir tutku beslemiştir.

“Acı tatlı unutulmaz bir hikaye.”
Library Journal

“Ne kadar denesem de bu kitabın nasıl bir sihre sahip olduğunu anlatırken hakkını veremeyebilirim.”
Caroline Leavitt

“Öyle akıcı ve duygusal ki… büyük bir paket mendili yanınızda bulundurmanızı öneririz.”
Publishers Weekly

“Avrupa’da kısa sürede bir hit olan bu kitap, okuyucuyu adeta mest ediyor.”
Booklist

“Kalbinizin derinliklerine kadar işleyecek bir hikaye. Doğunun spiritüelliği ve masal tadında bir romantizm… Nicholas Sparks ve Elizabeth Gilbert hayranları bu kitaba doyamayacak.”
Kirkus Reviews

“Tek kelimeyle bayıldım. Okuyucuyu çok uzaklara götürerek, esrarengiz insanların ruhlarındaki gizleri çözmeye davet ediyor. Daha güzeli, kendimiz hakkında hiç düşünmediğimiz şekilde düşünmemizi sağlıyor. Aşka ne anlamlar yüklüyoruz, neye inanıyoruz ve bu, hayatımıza nasıl bir yön veriyor…”
Angelika Schwabach, Buchhandlung Ida von Behr adlı kitapçı, Volksdorf, Almanya

“Bu kitap, çeyrek yüzyıldır çok satan bütün kitapları tahtından etmeyi başardı. O kadar dokunaklı ki hayata farklı bir pencere açıyor ve orada kendimizi sorgulamaya sevk ediyor. Sendker’in dili beni büyüledi, kendine has bir ritmi ve tarzı var. Sayfaları nasıl çevirdiğinizi anlamayacaksınız bile. Eşine az rastlanır türden.”
Marianne Nagel, Buchhandlung Nagel adlı kitapçı, Amriswil, İsviçre

“Böyle bir kitap milyonda bir çıkar. Dünyayı gözleriyle gören değil kalp sesleriyle işiten bir adamın sıra dışı hikayesi. Jan-Philipp Sendker gerçek aşkın varlığına olan inancınızı pekiştirecek. Gözyaşları içinde bitirdim.”
Shawna Yang Ryan, Water Ghosts kitabının yazarı.

$175125-22-Britanya-Yolu.jpg

Her savaş bir kaybediştir…
Kimi sevdiğini, kimiyse benliğini kaybeder…

Silvana ve Janusz, yeni evli bir çifttir ve bu mutlu evliliklerini bir bebekle taçlandırmışlardır. Ancak II. Dünya Savaşı’nın başlayıp Varşova sınırlarına kadar ulaşmasıyla, o huzurlu günler de geride kalır. Janusz, ülkesini savunmak için Polonya birliklerine katılırken, Silvana’ya da küçük oğlunu korumak adına tüm zorluklarla mücadele etmek düşer.
Aradan geçen kâbus dolu altı yılın ardından Silvana, sekiz yaşındaki oğlu Aurek ile birlikte bir deniz yolculuğuna çıkar. Janusz, onların Polonya’dan İngiltere’ye gelmelerini istemiştir. Artık barışın hüküm sürdüğü topraklarda yeniden bir arada olacaklardır. Bir ‘aile’ hayali ise Silvana’nın biricik oğlu Aurek için gerçekleştirmek istediği tek şeydir.
Fakat ne Silvana ne de Janusz, eskiden oldukları kişilerdir artık. Mutlu bir aile tablosu çizmeye çalıştıkları her an, beraberinde getirdikleri sırların ağına takıldıklarının farkındadırlar. Ya umuda yelken açıp bu sır ağından birlikte kurtulacaklardır ya da onun kendilerini dibe çekmesine göz yumacaklardır.
İhanetin, sevginin, şefkatin ve annelik duygusunun birlikte harmanlandığı yürek burkan bir roman… -22- Britanya Yolu, savaş sancısıyla dağılan bir ailenin toparlanış öyküsünü etkileyici bir dille anlatıyor.

$175132-Sadakatin-Rengi.jpg
Kaçırılıp kötü bir komploya alet olmadan önce Mace, D.C. Polis Kuvvetleri’nde görev alan delifişek bir polistir. Bu talihsiz olayın ardından rozetini, kariyerini, her şeyini kaybeder ve iki yılını hapiste geçirmek zorunda kalır. Özgür kaldığında ise tek bir hedefi vardır; çok sevdiği mesleğini geri kazanmak. Bu uğurda ölümü bile göze alan Mace’i büyük tehlikeler beklemektedir…

“Yüksek tempolu, sürükleyici bir kitap.”
Kirkus

“David Baldacci, komplo teorileri üzerine yoğunlaştırdığı usta kalemini bir kez daha konuşturmuş. Adrenalin yüklü bu roman, kötü adamların izini süren mağdur bir polisin hikâyesini sürükleyici bir dille anlatıyor.”
Publishers Weekly

“Baldacci, siyaset ve suçu iyi harmanlayabilen, gerilim-polisiye türündeki yeteneğini ispatlamış bir yazar. Sadakatin Rengi onun bu yeteneğini bir kez daha gözler önüne seriyor.”
Booklist

$175140-Cam-Kiriklari-Parki.jpg
Sasha'nın hayatta yapmak istediği iki şey vardı:

Annesi hakkında bir roman yazmak ve üvey babası Vadim'i öldürmek.

Alina Bronsky'nin ilk romanı Cam Kırıkları Parkı Almanya'nın en önemli edebiyat ödüllerinden biri olan Ingeborg Bachmann Ödülü'ne aday gösterildi. Bu keskin zekâ ürünü ve esrarengiz romanın kahramanı 17 yaşındaki Sasha Naimann'dır. Moskova'da doğan Sasha, iki üvey kardeşi ve annesiyle Berlin'e taşınır. Üvey babası annesini öldürünce Sasha'nın hayatı değişir. Artık hayatta yapmak istediği iki şey vardır: Annesi hakkında bir roman yazmak ve üvey babası Vadim'i öldürmek.

Almanya'daki Freundin Dergisi Cam Kırıkları Parkı'nı "toplumun kıyılarında yaşayanların acımasız ve eğlenceli bir portresi," olarak tanımlıyor. Fakat Sasha'nın hikâyesi kıyıda kalmıyor, okuyucunun tam kalbine yerleşiyor.

"Hayran bırakan bir ilk yapıt..."

-Publishers Weekly-

"Sasha Naimann zamanımızın kahramanı... Büyük bir yetenek ve zekâyla anlatılan hikâyesi beni yakaladığı gibi sizleri de yakalayacak."

-Alicia Erian-

$416207.jpg

Doğan Cüceloğlu ve İrfan Erdoğan bu kitapta genç fidanları taptaze umutlara dönüştüren öğretmenlerimizi konuşuyorlar.

Eğitim ve öğretmenlik hakkında bugüne kadar biriktirdikleri kuramsal tarihsel ve güncel fikirlerini paylaşmak üzere bir araya gelen Doğan Cüceloğlu ve İrfan Erdoğan uzun soluklu bir yol arkadaşlığı kurdular. Yaklaşık bir yıla yayılan bir zaman dilimi içinde sadece İstanbul'da değil Türkiye'nin çeşitli kentlerinde öğretmen i konuştular tartıştılar ve bütün bu kayıtları elinizdeki kitabın malzemesini teşkil edecek şekilde düzenlediler.

Nihayetinde ortaya çıkan bu eser eğitim konusunda Türkiye'nin en birikimli düşünürlerinden Doğan Cüceloğlu ve İrfan Erdoğan'ın yalnızca kendi aralarındaki değil tüm öğretmenlerimizle kurdukları diyalogun bir ürünü olarak görülmelidir. Ve şimdi bu diyalog kitabın okurlarıyla devam edecek.

Öğretmen Olmak sadece okulda değil yaşamın her alanında herkese esin kaynağı olmak isteyenlere...

Türkçe adı:Limon Yapraklarının Kokusu
Çok yakında bizlerle olacak bir roman.

$106_large.jpg

$175114-Hep-Seni-Bekledim.jpg

Amerikan Deniz Piyadesi Logan Thibault, Iraktaki görevi sırasında çamurun içinde, gülümseyen bir kadın fotoğrafı bulduğunda, onu bir kenara fırlatmayı düşündü. Ama yapamadı. Bunun yerine, fotoğrafı sahibine vermek için üsse götürmeye karar verdi. Ancak fotoğrafın sahibini bir türlü bulamadı. O günden sonra sürekli cebinde taşıdığı fotoğraf, Thibaulta şans getirdi. Kumarda kazanmaya başladı ve iki arkadaşının öldüğü ölümcül bir çarpışmadan sağ kurtuldu.

Gizemli fotoğraf artık Thibaultun uğuruydu.
Bir şekilde fotoğraftaki kadının, kaderinin anahtarını elinde tuttuğuna inanan Thibault, onu bulmak için tüm ülkeyi katedeceği bir yolculuğa koyulacaktı. Peki, bulabilecek miydi?
Ve onu bu serüvende neler bekliyordu?

$175109-Bir-Aski-Okumak.jpg

Marcus Carrera, on iki yaşında babasını yitirince, annesi maddi açıdan yetersiz kaldığı için, erkek kardeşi ile birlikte evlat edinilme tehlikesi altında kalır. O vakit Marcus çareyi bambaşka yollara sapmakta bulur. Bu yolla iyi para kazanıp ailesinin hayatını kurtarabildiğini düşünürken ne yazık ki erkek kardeşi, içinde bulunduğu sistemde bir uyuşturucu lordunun kurbanı olur. Marcus, uzun yıllar “tehlikeli adam” şöhretine sahip olacak bir yaşam sürer. Kadınlar, onun sahip olduğu karanlık güçleri ve parayı severler. Artık son bir hesabı kalmıştır.

Annesini yeni kaybetmiş olan ve ablası tarafından hep bir koza içinde yetiştirilmiş genç ve deneyimsiz Delia için Marcus ile bir kesişim, olabilecek en uzak ihtimal gibi görünmektedir.
Ancak aşk yolunu bulup da kapıyı çaldığında mucizeler zamanıdır. Tam da bu yerde bir kelebek kozasından özgürce kanatlanırken, en kurak topraklarda başına buyruk yediverenler açmaya başlayacaktır.

$169544.jpg

İçinizi ısıtacak öykülerden oluşan bu kitap, insanın zorluklar karşısında boyun eğmeyen doğasını gözler önüne seriyor. Kalbinizi bu kitapla açın ve hayatınızı sonsuza kadar en zengin şekilde yaşayın. Hayatta sağlam bir karaktere, cesur bir kalbe ve güçlü bir mizah anlayışına karşı engel oluşturabilecek hiçbir şeyin olmadığını göreceksiniz.

Unutmayın ki şu ana kadar başarılan harika şeyler, içlerindeki bir şeyin koşulların üstünde olduğuna inanma cesareti gösterenler tarafından yapılmıştır. Eğer okyanusu keşfetmek istiyorsanız önce kıyıdan uzaklaşmayı göze almalı ve dalgalarla boğuşurken de asla pes etmemeyi öğrenmelisiniz.

$6cc1906906242cb93fd96a345b4d3e52_XL.jpg

Jean Luc Luciani'nin kaleme aldığı fantastik macera türündeki çocuk kitabı Gizemli Tetikçi, Carpe Diem Kitapları tarafından yayımlandı.

Inès babası komiser Roullier'in çalıştığı karakolda staj yapmak ister ve onu bu konuda ikna eder. Ancak staja başlar başlamaz kendisini çözülmesi gereken bir olayla karşı karşıya bulur. Bir futbolcu gizemli bir tetikçi tarafından statta öldürülmüştür. Fakat cinayetlerin arkası kesilmez, tetikçi seri cinayetler işlemeye başlar. Bu çılgın tetikçiyi nasıl durdurmalı? Olay yerinde inceleme yapan Inès cinayetler arasındaki ilişkiyi çözecektir.

$169248.jpg

Önce Kendinizi Tanıyın. Başkaları Sırasını Beklesin...

Ben kimim? Neden buradayız? Amacımız nedir? Neden acı çekiyoruz? Neden bazı kişiler iyi şansla kutsanmışken, kimilerinin kaderine şanssızlık ve sefillik çekmek yazılmış? Kaderimiz nedir? Kişi hayatta huzuru nasıl bulabilir?

"Ben Kimim, bilincimizin en uzak köşelerine giden muhteşem bir keşif yolculuğu."

-The Power of Premonitions yazarı Dr. Larry Dossey-

X