Yeni bir makina aldım ama iplik takmayı bilmiyorum

buke

kızımı bekliyorum :)
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2009
12
0
42
Merhaba arkadaşlar, dün ikinci el bir singer yoknaz 224 y modeli bir makina aldım. Açıkçası bu işlere çok meraklıyım bir an önce kendimi geliştirmek bir şeyler yapmak istiyorum. Bugün iğnesini değiştirdim ve iplik takmak istedim ama yapamadım. Alttaki masura kısmında iplik sarılı üstteki iğnenin alttaki masuradan ilmek almasını nasıl sağlayacağım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. :sinifsinif: :çok üzgünüm:

kimse yok mu? en azından her hangi bir makinaya iplik nasıl takılır onu da öğrensem yeter sanırım. internette çok araştırdım ama detaylı anlatan bir yer bulamadım ne yazık ki

iğneye ipliği takınca volanı elle ceverip iğne aşşarı yukarı cıksın o alttaki ipi kendiliğinden alıyor genelde makinalar.senin makinanın resmini koysaydın daha yardımcı olurduk belki sana

denedim o şekilde ama ipi aşağıda topladı birbirine girdi herşey :) link ya da resim yükleyemiyorum mesaj sayımdan dolayı. Eski fakat elektrikli pedallı bir makina, piko falan yapabiliyormuş.

sen en iyisi dikiş makinası tamir eden bi yer bulup onlara sor hem orda gösteririler başka burdan yardım cı olamayıyorum canım

20932878asj.jpg

makineniz sanırım bu....
ama daha açıklayıcı bişr şekilde yazmalısınız ki yardım edebilelim.. siz normalde bir makineye iplik nasıl takılır biliyormusunuz yoksa sadece altta ki ipliğimi iğneye aldıramıyorsunuz...
Doğru taksanız bile makine ayarsız olduktan sonra sizin ayarlamayı yapmanız mümkün olmayabilir bir servisten yardım almanız en doğrusu ama makinenin fiyatı kadar bakım ve ayar ücreti alırlar ben en son bir kaç ay önce makinede lastik kullanıp tüm ayarlarını bozup bir dahada toparlayamamıştım 50 liraya bakıma alıyorlar zaten aklınızda olsun...

makine ip topluyosa tansiyon ayarını 5-6 arası yapıp deneyin..yine ip topluyosa..masuranın gerginlik seviyesini bir tornavidayla sıkarak arttırın..

eğer makinanız yukarıdaki gibiyse çizdiğim yolu takip ederek ipi takın.alt ipi almıyorsa da önce iğne yönünü kontrol edin iğnenin üstünde ince oluk gibi bir kanal vardır o kanalın dışa doğru bakması gerekir $20932878asj.jpg

X