yeni bir hayat evlilik

husel

er:)
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2007
1.849
18
46
İŞ, alışveriş, yaşam, yeme, içme, gezme gibi vb. konuları saymazsak eğer, insan hayatının 3 ana temel konudan oluştuğunu göreceksiniz. Bu konular insanlarda içgüdüsel gibi bir hareket oluyor. Bu hareketler, bekarlık, evlilik ve daha sonrasını da tekil yaşam alıyor.

İşte insan hayatını değiştiren en büyük nokta bekarlıktan evliliğe geçiştir. Evliliğin görünüşte basit ama içine girdiğinizde çıkılması güç bir girdap gibi olduğunu göreceksiniz. Erkeklerin ve kadınların hayatlarında 3 ana konu vardır. Erkeklerin hayatlarında bekarlıkta flört, askerlik ve evliliktir. Kadınlarda ise gençlikte aşk, evlilik ve anneliktir. Her ikisinde ortak olarak yaşantılarında evlilik yer almaktadır. Kadın ve erkeğin ortak yaşamda birleşmesi evliliğin ilk adımlarını oluşturur. Türkiye’de evlilik genelde geleneklere bağlıdır.

Ülkelere, illere, bölgelere göre evlilik tarzları farklı ve renkli oluyor. Evlilik uzlaşma (fedakarlık) sanatıdır ve cesaret ister. İnsanlar kendi isteklerine göre eşlerle evlenmek isteyeceklerdir. Pek çoğumuz masal kahramanı prensler/prensesler ararız. Mükemmel birini bulmanız mümkün değildir. Ama az da olsa mükemmel birini oluşturmakta sizin elinizdedir.

YENİ bir hayata başlamadan önce nasıl bir evlilik yapmanız gerektiğini bilmeniz gerekmektedir. Evliliğin temelleri evlenme şekline göre atılmıştır. Her evlilik yeni bir hayat ve yeni bir ortak yaşamdır. Evlilik iki bireyin birbiriyle anlaşma şeklidir. Bu bireyler birlikte sürdüreceği bu hayatı kendilerine göre şekillendirip, kendilerine göre yön vereceklerdir. Eğer sorunların üstesinde gelebilirlerse, hayatları mutlu ve sevecen geçer, şayet sorunları aşamazlarsa kendi içlerinde kavrulur giderler. İşte bu sorunları yaşamadan önce yeni bir hayata nasıl başladığımızı görelim. Evlenmeden önce başlangıç olarak, erkekler ve kadınlar hakkında bilmediğiniz yönleri öğrenin.

Flört ettikten 10 ay sonra sözlendim.. 2 ay önce de nişanlandım. Nişanlımı çok seviyorum. aramızda 10 yaş var. Son derece anlayışlı. Ama evliliği yürütebileceğim konusunda kaygılarım var. Bugüne kadar annem her işi kendisi yaptı. Herşeye kendisi koşturdu. Şimdi ilk defa bir evin sorumluluğunu üzerime alacağım. eşim destek olacak olsa da korkuyorum. Kendime vakit ayıramamaktan, bir süre sonra sıkılmaktan, hayattan soğumaktan... Çalışıyor olacağım acaba hepsini yetiştirebilecek miyim :sm_confused:

Onu seviyorum.. Sanırım karşıma onun gibi birinin çıkmayacağını düşünüyorum. Annem ve yengem çok destek veriyor. Yapabilirsin biz yanındayız diyorlar. Ama dediğim gibi sıkılırsam diye korkuyorum.Birde ben evlenmeyi düşünmüyorken bu kadar aşama kaydetmemde mucize.. Şimdi evlenmezsem bir daha hiç evlenemem.. :sm_confused:

ben 3 yıl beraberlikten sonra evlendim 6 aylık evliyim ve ama pişmanım neden derseniz çok zor aekadaşım çok calışıyorum eşimle aynı işi yapıyoruz ama hiç mutlu değilim isteklerime cvp vermiyo ama seviyo o zaten hep seviyo kırıyo döküyo ama seviyo olmaz olsaydı öle sevgisi.bir pazarımız var yok annnemlerle bir yere gidellimi neyse arkadaşlar morilim bozuldu yine benden tavsiye evlilik gerçektende göründüğü kadar hiç kolay bir müessese değil ben diyorum ki keşke annemin yanında olsaydım erkekler çok değişken çünkü

yapma yaasenağlama ama seviyormuş en azından.. O da güzel birşeyy:sm_confused:

evlilik fedakarlik ister eger veren hep siz olursaniz karsinizdaki için bi sorun yok hep daha fazlasini ister verecek bisey kalmayinca sorunlar baslar .her evlilikte sorunlar olur ama veren hep siz olmayin hersey karsilikli

Evlilik çok zor ya kaygıların emin ol yersiz değil. Aynı şeyleri bende düşündüm. Hemde ben evlendikten sonra hem şehir hem iş hemde sosyal çevre değiştirdim. VE halan da zorlanıyorum. HEm evlilik hem iş hem de bu kadar değişiklik çok zor. Ama senin içini rahatlatim insanın kendi evi olması o kdar güzel ki. Ne öğrenci evinde yaşadıklarına benzio nede baba evinde... Ve öyle şevkle evinin işini yemeğini yapıyorsun ki anlatamam sana. Bende inan hiç bişi yapmazdım ama şimdi çok güzel evi idare edebiliyorum. Ama sana bi tavsiye evleneceğin insanı defalarca tart. Bu çok önemli.

Ahhh canım, ne güzel de yazmışsın bende 2 aylık evliyim ve inan öyle pişmanım ki anlatmam... Bende eşimle aynı işyerindyiz. Aynı saatte kalkıp aynı saatte eve gelioruz. O napio oturuyor ben napıyorum bulaşık çamaşır evi sil süpür yemek yenmediyse yemek hazırla. Ve ben birşey dediğim zaman suratını asan bir koca. Aynı benim de senin gibi hiç isteklerime cevap vermiyor.
VALLA BEKAR ARKADAŞLAR EVLENMEDEN ÖNCE ÇOK İYİ DÜŞÜNÜN. EVLİLİĞİN SU GÖTÜRÜR HİÇ BİR YANI YOK. BEN ÖYLE AŞIKTIM Kİ KOCAMA SANKİ ONSUZ DÖNEZ GİBİ GELİYORDU. OYSA ŞİMDİ ONUNLA DÜNYA DÖNMÜYOR GİBİ GELİYOR.:1no2:

İNANIN SEVMEK HİÇ BİRŞEYE YETMİYOR. NE KIRILAN BİR KALBİ TAMİR EDİYOR NEDE OLANLARI UNUTTURUYOR NEDE MUTLU OLMAK İÇİN BİR SEBEP.

evlilik meğer ne kadar çok zamandan çalıyormuş.evleneli 2 yıl olmak üzre ve haftanın sadece 2 gününü evde eşimle başbaşa geçirebiliyorum.dengeleri öyle bir kurdum ki hem sosyal hayatımdan hemde aile ziyaretlerinden geri kalmıyorum:) bu tempoda bebek yapma fikri beni korkutuyor.bazen eşimin en içten teşekkürü için çok sevdiğim uykumdan feragat ediyorum,bugün tek hayalim evimde keyif yapıp uyumakken,eşimin ailesini yemeğe davet edi verdim,iş hayatı ve evlilik bir arada yürütmek tahminimden daha zormuş bayanlar:) herşeye rağmen sevdiğim adamın yanında güne başlamak bana güç veriyor,sevgi için yapılan her fedakarlık umarım yuvalara değer katar.

Bende 12 yıllık evliyim kızlar,daha 5 aydır çalışıyorum,daha önce çalışmamıştım evdeydim........Ama evde de olsan çalışsan da bilin ki bekarlar evilik bi yerde takılıyor...Götürmek çok zor ,eger hep kendinizden verecekseniz gider yoksa karşıdan beklemeyin...........a.s
Ben şimdiki aklım olsaydı evlenmezdim.Ama bu saatten sonrada bitirmek çok zor.Hele bide evlat varsa dahada zor oluyor..:1no2:
Benim bekar arkadaslara tavsiyem çalışın ve kendini ayaklarınızın üstünde durun.EVLENMEYİN.........Şimdi hayat onun üstünde duruyor dediğiniz aşkınız sevgiliniz yada nişanlınız bir gün gelir sizi hayal kırıklığına ugratır...
o ugratmazsada hayat ugratıyor..yani anlayacagınız evlilik gitmiyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :1no2:

a.s.a.s.

inan varya o kadar çok konuştum ki o kadar çok anlattım ki anlatamam sana. YErleri sil diyorum tv izlior beni duymuyor bile. Ya inan varya demediğim şey kalmadı güzel konuştum olmadı kötü konuştum yişne olmadı. Birde üstüne üstlük oh iyi yapmışım yapmıyarak gibi cevaplar alıyorum. Bari yapmıyorsun pisletme evi. Ya canımsın ya keşke sadece sorunlar bundan ibaret olsa. Ben yaparım ne olacak elime mi yapışacak ama işte insan haksızlığa gelemiyor.

Bakın arkadaşlar inanın aynı sevgili DENİZ'İN yazdığı gibi. Evleneceksinizde evlenin ama unutmayın ki evlilik gözünüzde büyüttüğünüz gibi değil. Çok farklı çoook o prensleriniz öyle oluyor ki kendinizi bazen çokküçük görmeye başlıyorsunuz zamanla... off.........

aslında eşinin senden büyük olması şans onun tecrübeleri sana yardımcı olacaktır..eminim ki çok iyi bir ev hanımı olursun

haklısın canım ama hayatta yanlız çekilir mi kiÇok üzgünüm çoook

maalesef böyle oluyor bende aynı iş yerinde çalışıyom ve bıktırıyorla cidden..hele birde çocuk olunca ama benimki çocuğa çok iyi bakıyor o yönden şanslıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…