Yeni Bir Dil Öğretmek

orkide1222

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2015
56
28
Merhaba hanımlar..

Ben İngilizce dersler veriyorum. Ders verdiğim en küçük öğrencim 1. sınıfa gidiyordu ve annesinin anadili İngilizce olmasından dolayı dile aşina olduğu için derste sürekli İngilizce konuşabiliyor ve öğrencimin dikkatini çekilebiliyorum. Her gün derse gittiğim için öğrencim hızlı bir şekilde ilerleme katediyordu.

Bana yeni bir ders talebi sunuldu. Yeni öğrencim ailesi onun İngilizce altyapısının olduğunu bu yüzden derste sürekli İngilizce konuşmamı rica ettiler. Buluştuğumda öğrencimin hiç altyapısı olmadığını, ingilizce konuştuğumda beni anlamadıgını, sadece en basit ve temel şeyleri bildiğini gördüm.

Sizlere sormak istiyorum.. Belki burada bu tipte bir öğrencisi olan yahut kendi cocugundan deneyimlediği tecrübeleri olan annelerimiz vardır.. Ben nasıl verimli ve etkili bir şekilde öğrencime İngilizce öğretebilirim? Şimdiden çok teşekkür ederim.. :)

Merhaba orkide1222 öğrencinizin yaşıda önemli bu durumda ama yinede oyular kurtarıcınız olur diye düşünüyorum.Kelime oyunları oynayın. Örneğin, daha önce İngilizcesini bildiği-öğrettiğiniz hayvan -renk vs. oyuncakları odanın çeşitli yerlerine koyun ve sırasıyla İngilizcesini söyleyerek size getirmesini isteyebilirsiniz. Yeni kelimeleri öğrendikçe ufak kalıplara ve daha sonra da cümlelere geçebilrsiniz diye düşünüyorum..Tabi kolaylıklar da diliyorum bir öğretici olmak çok değerli kolay değil .

X