- 16 Aralık 2009
- 2
- 0
- Konu Sahibi pendragongelini
arkadaşlar,
30 yaşındayım, bu ara evdeyim ve yüzümdeki ince çizgilere takmış durumdayım. forumdaki, konuyla ilgili tüm önerilerizi, denenmiş ve beğenilmiş tariflerizi okudum.
benim cilt tipim karma, zaman zaman hassas ve sivilcem yok. kendi cilt tipime göre okuduklarımdan yola çıkarak bir sentez yapmayı denedim. bu yaptığıma tonik diyebilir miyiz,bilmiyorum. çünkü yüze uyguladıktan sonra durulama gerektirecek , bal var içinde.
tarifim şu:
bir demlik kaynamış ve ocaktan alınmış içme suyuna;
-bir tatlı kaşığı yeşil çay (yaşlanmayı geciktirici, kırışıklık önleyici)
-bir tutam papatya (cildin yorgunluğunu alır, rengini açar, sıkıştırıcı ve sarkma önleyici)
-bir tutam adaçayı (gözenek sıkıştırıcı, antiseptik, canlandırıcı)
-bir tatlı kaşığı mate çayı (antioksidan, cilt yenileyici)
-bir küçük limon (suyun içine dilimlenmiş olarak)
-bir tatlı kaşığı bal (katkısız, doğal üretildiğine güvendiğiniz bal)
-gazı giderilmiş maden suyu
önceden kaynamış suda, bitkileri ve balı karıştırdım. demliğin kapağını kapatıp 10 dakika beklemeye bıraktım. sonra gazı giderilmiş maden suyu koyduğum kaseye bu bitki karışımının suyunu süzerek ekledim. biraz karıştırdıktan sonra bütün bu karışımı cam şişeye aktardım. buzdolabına koydum. pamukla kompres yapmayı düşünüyorum.
"peki sonuç nedir?" diyenlere hemen söyleyeyim, soğuduktan sonra ilk kez bugün uygulayacağım. konu hakkında daha bilgili, deneyimli arkadaşlar eğer hazırladığım karışımda bir yanlışlık görüp uyarırlarsa çok sevinirim.
gözle görülür bir sonuç aldığım gibi haber veririm. sonuçlarla görüşmek üzere.
30 yaşındayım, bu ara evdeyim ve yüzümdeki ince çizgilere takmış durumdayım. forumdaki, konuyla ilgili tüm önerilerizi, denenmiş ve beğenilmiş tariflerizi okudum.
benim cilt tipim karma, zaman zaman hassas ve sivilcem yok. kendi cilt tipime göre okuduklarımdan yola çıkarak bir sentez yapmayı denedim. bu yaptığıma tonik diyebilir miyiz,bilmiyorum. çünkü yüze uyguladıktan sonra durulama gerektirecek , bal var içinde.
tarifim şu:
bir demlik kaynamış ve ocaktan alınmış içme suyuna;
-bir tatlı kaşığı yeşil çay (yaşlanmayı geciktirici, kırışıklık önleyici)
-bir tutam papatya (cildin yorgunluğunu alır, rengini açar, sıkıştırıcı ve sarkma önleyici)
-bir tutam adaçayı (gözenek sıkıştırıcı, antiseptik, canlandırıcı)
-bir tatlı kaşığı mate çayı (antioksidan, cilt yenileyici)
-bir küçük limon (suyun içine dilimlenmiş olarak)
-bir tatlı kaşığı bal (katkısız, doğal üretildiğine güvendiğiniz bal)
-gazı giderilmiş maden suyu
önceden kaynamış suda, bitkileri ve balı karıştırdım. demliğin kapağını kapatıp 10 dakika beklemeye bıraktım. sonra gazı giderilmiş maden suyu koyduğum kaseye bu bitki karışımının suyunu süzerek ekledim. biraz karıştırdıktan sonra bütün bu karışımı cam şişeye aktardım. buzdolabına koydum. pamukla kompres yapmayı düşünüyorum.
"peki sonuç nedir?" diyenlere hemen söyleyeyim, soğuduktan sonra ilk kez bugün uygulayacağım. konu hakkında daha bilgili, deneyimli arkadaşlar eğer hazırladığım karışımda bir yanlışlık görüp uyarırlarsa çok sevinirim.
gözle görülür bir sonuç aldığım gibi haber veririm. sonuçlarla görüşmek üzere.
Son düzenleme: