- 18 Ocak 2007
- 307
- 14
-
- Konu Sahibi NXIXLXSXAH
canım sakın vazgeçme.dediğim gibi bebeğini emzirme pozisyonuna getir göğsünü koyu rekli kısmından tutup uzat ve ağzına vermeye çalış.kolay olmuyor hemen pes etme.eğer göğsün çok süt dolusa sert olur ve bebeğin uc kısmı kavraması zorlaşabilir.o yüzden biraz elinde sağıp yumuşatabilirsin.silikonla almasını istersen slikonu taktıktan sonra göğsünü sık içine uç kısmına süt dolunca ağzına yanaştır.bebeğin süt tadını alınca kavrar inş.ben öyle yapmıştım.pompa ile sütünü sağmayıda deneyebilirsin ama pompa bende fayda etmemişti çünkü sütün gelmesi biraz psikolojik..araya mekanik bişey girince istediğin sonucu alamıyorsun.ama sütünün azalmaması için elinle sağabilirsin.sağdığın sütü mutlaka çay kaşığıyla ver.biberonla vermek çoook büyük bir hata olur.göğsünü bi daha çok zor tutturursun.en son mamayı düşün canım.senin yapman gereken en önemli şey dediğim gibi göğsünün kahverengi bölümünden tutup bebeğinin ağzına vermeye çalışmandır.inş başarırsın canım.allah yardımcın olsun..
ayrıca bebeğinin küçük olduğu için emme refleksinin gelişmemiş olabileceği hissine sakın kapılma.serçe parmağının ucunu üst damağına değdir bak nasıl deli gibi emdiğini göreceksin..
keske dedıgınız gıbı olsa ama malesef benım bebegım gercekten doymuyor
bende sızın gıbı dusunddum sureklı meme verdım meger sutum yetmıyomus ve oğlum cok agır sarılık gecırdı
2 gun hastanede yattı fototerapı gördu açlıktan öluyodu yavrum ve doktorum mama verıcksın dedı
2 saatte bır 20 dakıka emzırıp mama takvıyesı yapacaksın dedı aptamıl mama aldım oğluma
bıberona alısıyor evet ama oğlumun aç kalıp hasta olmasından ıyıdır
emzıremıyorum ama en azından sutumu sagıp bıberonla verıyorum ve ne kadar yedıgını gözum görmus oluyor
keske dedıgınız gıbı olsa ama malesef benım bebegım gercekten doymuyor
bende sızın gıbı dusunddum sureklı meme verdım meger sutum yetmıyomus ve oğlum cok agır sarılık gecırdı
2 gun hastanede yattı fototerapı gördu açlıktan öluyodu yavrum ve doktorum mama verıcksın dedı
2 saatte bır 20 dakıka emzırıp mama takvıyesı yapacaksın dedı aptamıl mama aldım oğluma
bıberona alısıyor evet ama oğlumun aç kalıp hasta olmasından ıyıdır
emzıremıyorum ama en azından sutumu sagıp bıberonla verıyorum ve ne kadar yedıgını gözum görmus oluyor
ben de son zamanlarda sütümün yetmeye başladığını düşünmüştüm. ama yetmiyormuş. içim içimi yiyordu ve en sonunda doktora götürdüm. doktor bebeğimin hiç kilo almadığını ve artık mamaya başlamamız gerektiğini söyledi. biz de hem süt hem mama veriyoruz. çok üzülüyorum bebeğim anne sütünü yeterince alamıyor diye ama aç kalmasından daha iyi. en azından artık huzurlu. yavrum ağlamıyor bile artık.