Yeni anneler sakın sütüm az endişesine kapılıp hayatınızın hatasını yapmayın!

NXIXLXSXAH

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2007
307
14
Kızlar ben 2008 temmuz annesiyim.kızım 3 ay emdi sadece.hala mamayla besleniyor.hayatımın hatasını sütüm az endişesi
ne kapılarak yaptım.siz siz olun çevrenizdekilerin en yakınlarınızın dahi bu çocuk aç,ağlıyor,doymuyor,sütün az demek ki vs gibi sözlerine sakın ha sakın kulak asmayın.sütün bebeğin emme sıklığına göre artıp azaldığını unutmayın.zaten yeni doğan bebekleri çok sık beslemek gerekiyor.dakka başı ağlamaları sizi tedirgin etmesin.bu dönemde ne kadar çok emzirirseniz o kadar faydanıza..kızım sürekli ishalli hastalıklara yakalanıyor çünkü bağışıklık sistemi anne sütüyle beslenen bebeklere göre daha zayıf..ilk başta biberon maması anneye daha pratik gelsede sonra tam bir işkenceye dönüşüyor.geceleri bebek her uyandığında kalkıp su ısıtıp ılıtmak biberon temizliğine gerekli hijyeni göstermek çoook zor.mis gibi ter temiz anne sütü varken mamaya sakın yönelmeyin.yapılan araştırmalar anne sütünün sabah farklı akşama farklı ve gece farklı mineral ve vitaminler içerdiğini ortaya koymuş..hangi mama bu eşsiz güzelliği karşılayabilir.kızımı emziremediğim için hala çok üzgünüm..ilk başlarda mama ve anne sütünü birlikte veriyordum hem mememi hemde biberonu gayet güzel alıyordu ama zamanla biberonun memeyi emmeden çok daha kolay olduğunu anlayan kızım mememi tamamen bıraktı..sakın aynı hatayı sizde yapmayın..bebeğinizi kollarınızda emzirirken aranızdaki o bağı başka hiç bir şekilde elde edemiyorsunuz.sizi emerken gözlerinize bakmasının vereceği mutluluk müthiş bir şey...ben çok az tattım bu mutluluğu..lütfen siz benim yaşadıklarımı yaşamayın.mücadele edin sonuna kadar.göğüs ucunuz küçükse tutamıyorsa göğsünüzü biraz sağıp uç kısmını koyu renkli yerinden uzatıp çekerekl bebeğinizin ağzına vermeye çalışın.emin olun göğsünüzün ucuyla bebeğinizin emmesinin bi alakası yok.o koyu renkli yerin tamamını ağzına alınca gayet güzel emiyor(buda tecrübeyle sabit)olmadı yapamadıysanız sütünüzü sağmaktan ziyade küçük uçlu silikon göğüs uçlarından deneyin.zaman sonra çıkardığınızda da bebeğiniz inş emmeye devam edecektir..allah yardımcınız olsun..sakın vaz geçmeyin..

çok haklısın yazın için teşekkürler.. benimde bebeğim emmiyor ne yaptıysam başaramadım. hala vazgeçmedim deniyorum ama....
bebeğim erken geldi 3-4 hafta kadar. çok küçüktü göğüs ucu problemim de vardı. hiç tutamadı göğüs ucu aldım onunla biraz çekti ama. şimdi hiç almıyor ve sütüm azalmaya başladı.. bende bebeğimi emzirmeyi çok isterdim çünkü henüz çook küçük.. :çok üzgünüm:

canım sakın vazgeçme.dediğim gibi bebeğini emzirme pozisyonuna getir göğsünü koyu rekli kısmından tutup uzat ve ağzına vermeye çalış.kolay olmuyor hemen pes etme.eğer göğsün çok süt dolusa sert olur ve bebeğin uc kısmı kavraması zorlaşabilir.o yüzden biraz elinde sağıp yumuşatabilirsin.silikonla almasını istersen slikonu taktıktan sonra göğsünü sık içine uç kısmına süt dolunca ağzına yanaştır.bebeğin süt tadını alınca kavrar inş.ben öyle yapmıştım.pompa ile sütünü sağmayıda deneyebilirsin ama pompa bende fayda etmemişti çünkü sütün gelmesi biraz psikolojik..araya mekanik bişey girince istediğin sonucu alamıyorsun.ama sütünün azalmaması için elinle sağabilirsin.sağdığın sütü mutlaka çay kaşığıyla ver.biberonla vermek çoook büyük bir hata olur.göğsünü bi daha çok zor tutturursun.en son mamayı düşün canım.senin yapman gereken en önemli şey dediğim gibi göğsünün kahverengi bölümünden tutup bebeğinin ağzına vermeye çalışmandır.inş başarırsın canım.allah yardımcın olsun..

ayrıca bebeğinin küçük olduğu için emme refleksinin gelişmemiş olabileceği hissine sakın kapılma.serçe parmağının ucunu üst damağına değdir bak nasıl deli gibi emdiğini göreceksin..

Ne güzel bilgiler vermişsin Nilşah.. çok teşekkür ederim, çok yararlı oldu..Bebeğinle sağlıklı , mutlu hayatlar..

çok güzel bilgiler vermişsin nilşahcım tebrik ederim seni.bende kızımı ancak 6 ay emzirebildim oda kör topal mama ağırlıklı olarak.ilk üçgün hiç sütüm gelmeyince mamaya başladık keşke uykusuzluktan ölsemde kaşıkla verseydim diyorum şimdi benim kızımda biberonu memeye tercih etti ve hiç emmek istemedi öyle oluncada sütüm çok azaldı ne kadar sağsamda bebeğin emmesi gibi olmadı ve en sonundada bitti.ikinci bi pişmanlığımda elektrikli pompa almamak oldu.şimdi okuyorum elektrikli pompa normallere göre çok daha fazla süt sağabiliyomuş.kızım emmesede en azından bu şekilde bi süre daha anne sütü alabilirdi diye düşünüyorum.artık bizim için herşey çok geç umarım siz uzuuun süreler emzirirsiniz bebeklerinizi.

canim cok tesekkuler, hic biberon vermeyenler de biberon ver. sonra almiyor ben cok sikinti cekiyorum diyor.anlamadim gitti. ben de biberon vermeyecegim. cok mecbur kalirsam asagidaki seyden aldim. onu kullanacagim. bir goz atin faydali olacagini dusunuyorum. bu sekilde BABA da emzirebiliyor. bir biberon var, ucunda ince bir hortum. hortum kil gibi ince. onu gogsune takiyorsun. bebek aslinda hortumdan gelen mama ya da sutle besleniyor ama gogsu emdigini saniyor.

BABA da su sekilde emziriyor. kucuk parmagini hafifce bebegin azina sokuyor. o hortumu da tabi. incecik ve cok yumusak zaten. oradan damla damla sut gelirken bebek gogus sanip babanin parmaginin ucunu emiyor.

youtube'da videolar var. finger feeding diye. izleyin cok guzel.

urun de medela starter nursing system diye geciyor. bebegi emzirmek icin devamli kullanimlar icin olan biraz pahali. 40 dolar falan. ama baslangic icin kullanilan ilk 3-5 hafta kullanilacak olanlar 10 dolar civari. ben kisa kullanimlik aldim. Tr ye donerken ucakta bakarsin emmez falan. biberon da istemiyorum. bunla emzirecegim insallah.

YouTube - Caden Finger Feeding

Ay inanmiyorum benim niye hic haberim olmadi bundan.Bebeklerim kuvezde kalirken sutumu sagip siringaya koyup onlara veriyordum aslinda ama hic bu sekilde doyurduklarini gormedim hep biberona koyup iciriyorlardi 12 gun kuvede kaldilar ve hic emzirememistim.ancak eve gelince emzirdim ama fazla sorun yapmamislardi emmislerdi.

ya ben de arastira arastira bu emzirme urunlerini prof oldum yani. gogus ucum yok diye endiseleniyordum. avent'in nipplette diye bir ururnu var. aldim gogus uclarimi cikardi. ama aci veriyor. hergun gogus kremi suruyorum.
ruzgarim bir de sutun azalirsa fenugreek satin al. emzirme hemsiresi onerdi bunu. cemenotu nun tohumundan yapiliyormus. kullanan herkes cok memnun.

bu topigi okuyan arkadaslar izleyin asagidaki videoyu. cok guzel.

finger feeding
http://www.youtube.com/watch?v=iXjT0meZCag

Cani ben ancak 7 ay emzirebildim sipalar emmediler birde her ise tek basina kosmaktan sutumu duzenli sagamadim.Zaten ikisini ayni anda emzirmeyi becermedim benim sabirsiz sipalarimda cok agladilar birini emziriken digerine beieron veriyordum sagdigim sutu.

çok çok sağol arkadaşım verdiğin bilgiler için ...
inşallah sorun yaşamayız ve dediğin gibi emzirebiliriz yavru kuşlarımızı

ayrıca bebeğinin küçük olduğu için emme refleksinin gelişmemiş olabileceği hissine sakın kapılma.serçe parmağının ucunu üst damağına değdir bak nasıl deli gibi emdiğini göreceksin..

çook teşekkürler cnm. sağol yararlı paylaşımın için. ben hala inatla emzirmeye çalılıyorum. bazen sağıp biberona koyup veriyorum. çok şükür en azından anne sütünü alıyor. en yararlısı anne sütü şüphesiz. çok şükür inatla da olsa emzirebildim oğlumu. a.s.

benim de aynı sorunum var. ama ben inatla emziriyorum. herkes bana da doymuyor mama ver dedi. bir iki defa verdim ama en sonunda bir gece bebeğim mamadan sonra kustu. meğer bebek aç değil de başka bir derdi varmış. çocuk neredeyse boğuluyordu. eşim ve ben vardık evde. ikimiz de çok korktuk ve bir daha mama verelim demeyeceksiniz bana dedim. şimdi sütüm biraz çoğaldı ve bebeğim emiyor ve mışıl mışıl uyuyor. pes etmeyeceğim. sonuna kadar emzireceğim. kilo vs sorun etmeyip ne yarıyorsa yiyeceğim ve sonuna kadar da emzireceğim. benden herkese tavsiyem siz de benim gibi yapın ve insanların doymuyor laflarına kulak asmayın. insanlar bebeklerin sadece acıktığında ağladığını düşünüyorlar ama zavallı bebeklerimizin başka sıkıntıları oluyor.

Sutu yetmeyenler GNC'den fenugreek sut artirmada gercekten ise yariyor. GNC Amerikan firmasi biliyorsunuz. ABD de fenugreek yani cemen otu cok yaygin. arastirin. denemezseniz gene denemeyin.

kızlar evet anne sütü çok önemli sütünüz azsa arttırmak için heryolu deneyin asla vazgeçmeyin. Anne sütü alan bebeğin bağışıklık sisteminin güçlülüğünü hepiniz bilirsiniz kızım 1 yaş olacak neredeyse 2 defa grip oldu ve herikisini de antibiyotiksiz 2 günde atlattı (bize bulaştırdı biz 10 gün süründük).
Ben bazen biberon alan çocuklara çok özendim çocuk acıkınca emzirecek yer aramak, göğüs pedleri vs zor geldi. Ama annem asla biberon verme dediği için dinledim iyi olmuş kızım hala meme emiyor. Evde 4 biberon var ve hiç kullanılmadı. Tek sıkıntıyı su içerken yaşadık 6 aydan itibaren bardakla içti biraz zorlandık tabi başta. Dışarıda anneler sütü suyu biberonla ellerine veriyor içiyorlar. Ben bardakla hep kendim vermek zorundayım.
Bi de meme bağımlılığından dolayı diğer gıdalar çok cazip gelmedi yeni yeni arttırdı yediği miktarı, anne sütü de artık kilo yapmıyor bu nedenle azıcık zayıf.

keske dedıgınız gıbı olsa ama malesef benım bebegım gercekten doymuyor
bende sızın gıbı dusunddum sureklı meme verdım meger sutum yetmıyomus ve oğlum cok agır sarılık gecırdı
2 gun hastanede yattı fototerapı gördu açlıktan öluyodu yavrum ve doktorum mama verıcksın dedı
2 saatte bır 20 dakıka emzırıp mama takvıyesı yapacaksın dedı aptamıl mama aldım oğluma
bıberona alısıyor evet ama oğlumun aç kalıp hasta olmasından ıyıdır
emzıremıyorum ama en azından sutumu sagıp bıberonla verıyorum ve ne kadar yedıgını gözum görmus oluyor

ben de son zamanlarda sütümün yetmeye başladığını düşünmüştüm. ama yetmiyormuş. içim içimi yiyordu ve en sonunda doktora götürdüm. doktor bebeğimin hiç kilo almadığını ve artık mamaya başlamamız gerektiğini söyledi. biz de hem süt hem mama veriyoruz. çok üzülüyorum bebeğim anne sütünü yeterince alamıyor diye ama aç kalmasından daha iyi. en azından artık huzurlu. yavrum ağlamıyor bile artık.

cnm çok geçmiş olsun...
aynı durumda ben de varım. ben de aptamil veriyorum ve kilo alımı gayet iyi. 2450 doğdu oğlum 20 gün sonra 2720ydi. dr az dedi aç kalıyor dedi. mama verdim tabii şimdi düzene girdi kilosu zaten minik doğdu oğlum 3-4 hafta erken geldi o sağlıklı olsun da en önemlisi o...

benimki de doyduktan sonra ağlamamaya başladı. açmış oğlum yaa kıyamamm...

selam arkadaşlar bebişlerini zhayırlı olsun hepinize Allah analı babalı büyütmek nasip etsin...
size tavsiyem humana nın steel tea çayı çok yararlı günde en az 4 bardak içimelisiniz ve sütünüzü acayip artıracaktur ben denemiştim ve oldu hala daha tavsiye ettiğim arkadaşlarım var veee tek mucize bol bol su içmeniz sürekli su için günde 2 litre için en azından sütünüzün nasıl arttığını göreceksinizveee tabii stres yapmayın sütüm gelmiyor diye emzirdikçe sütünüzün çoğaldığını göreceksiniz
sütünüzle kalınopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…