Yeni alınan ev tapusu hakkında bilgilere ihtiyacım var ?

superchef

Nefsini öldür yoksa o seni öldürür!
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2015
656
219
35
Selamlar arkadaşlar , bu dert değil sadece bilgi fikir sahibi olmak adına açmış olduğum bir konudur.
Durum şu ben 1,5 senelik evliyim şu an yaşadığımız yer eşimin ailesinin apartmanı ve 1.katında biz oturuyoruz ailesinin yani neyse biz de eşimle düşündük ki bir ev alsak ilerde belki çalışmazsam çocuklarımızın gderine katkı sağlar o da mantıklı düşündü ve ablası sayesınde niye ablası nın sayesınde olduğunu da söyleyim , o bizim için kredi çekti 170 tl kadar artı ata liraları vardı 20 ye yakın onu borç verdi sağdan soldan aldık benm altınlar ve eşimin arabasını sattık aldık borç ödüyoruz halen 3 seneye yaklaşık bıter diye düşünüyorum ve bu evin tapusu eşimin adına olacak öyle istiyor diğer ablaları da kendi üstüne almış hep evleri bu durumda kendı mi kötü hissetmedim değil çok akıllılar yani neşe şimdi ilerde olası boşanma yada nebilim bişe olursa benim hakkım var mı? benden izinsiz imzamsız bir şey yapabilir mi? e tapuya giderken benm gitmemin ne kadar anlamı var bana bir fikir , akıl ne bilim yardımcı olur musunuz ?
NOT; Nasıl kurnaz bir aile bilemedim , hep onlara olacak bu dünyada, hep onlar bilir bi garipler ama aile olarak bağlı insanlar .Beni de yoruyorlar düşünce olarak ki önceki konuları bilenler anlar ne demek istediğimi.

Abla kredi çekince eşinizin adına nasıl olacak ki

Konut kredisi ise ev de görümcenizin olmalı; ihtiyaç kredisi de öyle yüksek meblağ verilmiyor genelde...

Eşinizin adına olursa da boşanma halinde siz evi değil; eve katkınız olan değerinin %%0 si kadar para isteyebilirsiniz.

Dava açar bu yönde karar alıp sonra da icra takibine başlarsınız vs. vs.

Kv kızına akıl vermemizi, evi kendisinin üstüne yaptırmasını iletmemizi söyledi; ama eminim ki eşime karının üstüne yap dememiştir.

Sıkmayın canınızı eşiniz sizin adınıza olmasına ikna olmuyorsa tatlı dişile yarı yarıya yaptırın tapuyu; kanun zaten bu hakkı tanıyor derseniz güzellikle yanaşır belki... Her şey eşit der çıkarsınız işin içinden

" evlilik birliği içinde edinilmiş tüm malvarlığı üzerinde tarafların eşit şekilde hak sahibidir. Bir başka anlatımla evlilik birliği devam ederken alınan bir gayrimenkul taraflar arasında eşit şekilde paylaştırılır. Yine evlilik birliği başlamadan önce banka kredisi ile alınmış bir gayrimenkul hangi eşin üzerine olur ise olsun kredi borcu evlilik birliği içinde ödenmiş ise bu malvarlığı üzerinde de taraflar yarı yarıya hak sahibidirler. Ancak evlilik birliği başlamadan önce bir eş tarafından alınmış ve tüm bedeli o eşin kendi malvarlığı ile ödenmiş ev, arsa gibi gayrimenkuller kişisel mal sınıfına girer ve edinilmiş mallara ortaklık rejiminin dışında tutulur.”

hiçbir hakkın yok canım..malesef bazı insanlar mal varlığınıda mezara götürceklerini sanıyorlar...

Boşanırsanız evin yarısı sizin, tapuya da serh koydurursanız sizden habersiz satamaz

Evli olduğunuz için zaten her halukarda evin yarısı sizin olacaktır fakat evi kredi çekecekse abla tapuda onun üzerine çıkar siz söz sahibi olamazsınız bu durumda tapu iki kişi üzerine de olabilir ikinizin isimleri yer alıyor ikiniz imza atıyorsunuz

Valla ne yalan söyliyim ben olaya böyle bakmam.Ben miyim saf bilemedim.Eşim arabasını satacak oraya buraya borç yapacak,ablası sağolsun bizim için bize güvenip kredi çekecek altınlarını verecek fedakarlık yapacak ve eşimle benim yuvamız olacak...ben böyle bakardım.Boşanırsak ev kimin olurunu düşünemezdim.Zaman ne gösterir bilinmez.Yarın birşey olur satmak zorunda da kalabilirsiniz.

Görümcenin çektiği konut kredisiyse şayet,tapu zaten görümcenin üstüne olur.Ama eşinin üzerine alınan taşınmaz,boşandığınızda yarı yarıya bölünür.

yoo olay şöyle biz kredi çeksek sağlam faizli öderdik görümcem iş kadını eşinden dolayı bu işlerin içinde bankalarla anlaşmaları var o yzden o çekti biz ödüyoruz borç da verdi diğer aile üuyeleri de katkıda bulundu borç bitince eşin üstüne alınacak tapu eşim istedi hani davalık bir durum yok henüz ilerde tapuyuı eşim alacak görümcem den yani satış yapmış gibi olacak bir nevi o yüzden hani onun adına olması benmde hak sahibi olduğum anlamında mı diye söyledim sonuçta bende maaşımı borç a veriorum ev kirada onun kırasını koyuyorm eşimin maaşıyla birlikte aylık 3.500 ödeme yapıorz anca yani biz ödüyoruz görümcem sadeec aracı evi almamıza hak durumu sormusdum sadece bensiz bir şey yapamaz dimi diye

hah işte istediğim tam da buydu çok teşekkürler yani evlilik birliği içinde çöp se alsak ortak herhangi bir vermemezlik olmuyor .

Ablası ev kredisi çekerse eşinizin üzerine olmaz ki? Onu iyice araştırın,sonra ev ablaya gitmesin

zaten olaya böyle bakmıyorum olası dye yazdım hadi gitti birine aşık oldu nebilim aldattı misal veriorum o nasıl kendisini düüşünuyorsa bnde oyle dusunuorum . görümcem banka kredisi çektiğinde banka da ev ipotekli borç biter btmez tapuya gidilip üstüne alacak

Ablası ev kredisi çekerse eşinizin üzerine olmaz ki? Onu iyice araştırın,sonra ev ablaya gitmesin
ama ablası borç bitince üstüne verecek o zamn niye yardım etsin ki o kadarını yapmaz herhalde bütün kardeşlerine o aldı bu şekilde evleri ve geri kızkardeşlerin üstüne yaptı eşlerinin değil yani bu durumda bizler dış kapı mandalıyız ne güzel birbirlerini kolluyolar akıllılar

O şekilde güveniyorsanız sorun yok o halde. Sonradan devir olmuyormuş, tapuyu alamıyormuşuz filan demesinler de :) Boşanma gibi bir şey olursa evlendikten sonra alınan tüm mallar paylaşılıyor. Tapu sizde ya da eşinizde farketmez

ya anlatamıyorum galiba ablası kredi çekti yani banka otomatikmen krediyi çekeni borçlu tutuo ve geçici ismi yazıo borç tamamen bittiğinde tapu x kişiden y kişiye satılmış oluyor yani kocama o evi almıyor tapu eşin adına oluyor borç bitttiği zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…