Yeni aldığım yavru muhabbet kuşum hiç birşey yemiyor acil yardım:(

aksu81

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2010
1.259
18
arkadaşlar dün bir muhabbet kuşu aldım,annesinden yeni ayrıldı, baya küçük, kuş üreticisinden aldık, anneden ayrılabilir, siz almasanızda ben zaten artık ayırıcam ne kadar geç alırsanız o kadar yabanileşir dedi. neyse bu sözleri üzerine endişelenerek aldık (fazla mı yavru diye) kafesin tabanına yemi serpin kabuklu yiyebilir dedi ama yine de mama da verdi, yumurta sarısıyla karşıtırıp verin dedi, ama dün saat 19.00 geldi halaaa hiç bişey yemiyooo, su da içmiyor:KK59: bunun yanında hiç de korkak bir kuş değil hatta kafese elimi sokup ayaklarına uzatınca parmağıma bile çıkıyo, ilk günden böyle olmasına çok sevindim:KK61: ama hiç hiç bişey yememesine çok üzülüyorum, bugün artık şırınga ile vermeye çalıştım onunla da yemiyo offf çok sıkmak da istemiyroum ama birşey olursa diye de korkuyorum:KK43: lütfen yardım edin... normal mi ilk bikaç gün ortam değişilkliğinden dolayı? yada önerileriniz nedir??:26:

:nazar:Korktukları için kafeste hareket dahi etmezler.Benim fındığım da 3 gün aynı yerden kalkmamıştı.Yem bile yememişti ki bir baktım gece 3'te çıtır çıtır yem yiyor.Siz ceryanda bırakmayın,çok üşümesin yeter.Alışacak eninde sonunda yaramaz.Uzun ömürli olsun bu arada.:nazar:

amiiinn çok sağolun biraz rahatladım yani allah korusun bikaç gün yem yemedi diye hemen birşey olmaz demi? tabi kuzum daha annesinden yeni ayrıldı:KK43:, buarada ilk geldiğinde tuvaleti normaldi şimdi su şeklinde:KK43: birşey yemediği için mi böyle acaba? üşüteceği falanda durum olmadı ama? bide ilk defa 10 dk öncesinde ötmeye başladı buda iyi bir gelişme sanırım:)

titremesi,kursağından yem çıkarması var mı ? Bir şey olmaz korkma.3-4 güne yemezse bence kuşçuya ya da veterinere danış canım.Sanmıyorum,o şimdi yabancılık çekiyor.bİZ kuşumuzun kafesini değiştirmiştik,edepsiz küstü bize düşün alışkın olmasına rağmen,2-3 gün hareket etmedi.:KK60:

ayyy inanmıyoruuumm yemeyeee başladıııı çok iştahlı olmasa da:KK66: şimdiden o kadar içim kaynadı ki inşallah çok güzel günlerimiz olur:nazar:

lirik güzeli çok teşekkür ederim:) valla iyi görünüyor şuanda hala yiyor, bu kadar cana yakını da zor olur heralde daha ikinci gün elimi uzatınca çıkıyor:nazar:titreme değil ama uyuklaması vardı heralde daha bebek olduğu için, kursağından yem çıkarması o mu bilmiyorum ama arada ağzında bişey var gibi geveliyodu... şimdi yeme yemeye başladı ya nasıl rahatladım anlatamam resmen işe gitmedim onun için dün yem yemedi diye:)

lirik güzeli çok teşekkür ederim:) valla iyi görünüyor şuanda hala yiyor, bu kadar cana yakını da zor olur heralde daha ikinci gün elimi uzatınca çıkıyor:nazar:titreme değil ama uyuklaması vardı heralde daha bebek olduğu için, kursağından yem çıkarması o mu bilmiyorum ama arada ağzında bişey var gibi geveliyodu... şimdi yeme yemeye başladı ya nasıl rahatladım anlatamam resmen işe gitmedim onun için dün yem yemedi diye:)

arkadaşlar dün bir muhabbet kuşu aldım,annesinden yeni ayrıldı, baya küçük, kuş üreticisinden aldık, anneden ayrılabilir, siz almasanızda ben zaten artık ayırıcam ne kadar geç alırsanız o kadar yabanileşir dedi. neyse bu sözleri üzerine endişelenerek aldık (fazla mı yavru diye) kafesin tabanına yemi serpin kabuklu yiyebilir dedi ama yine de mama da verdi, yumurta sarısıyla karşıtırıp verin dedi, ama dün saat 19.00 geldi halaaa hiç bişey yemiyooo, su da içmiyor:KK59: bunun yanında hiç de korkak bir kuş değil hatta kafese elimi sokup ayaklarına uzatınca parmağıma bile çıkıyo, ilk günden böyle olmasına çok sevindim:KK61: ama hiç hiç bişey yememesine çok üzülüyorum, bugün artık şırınga ile vermeye çalıştım onunla da yemiyo offf çok sıkmak da istemiyroum ama birşey olursa diye de korkuyorum:KK43: lütfen yardım edin... normal mi ilk bikaç gün ortam değişilkliğinden dolayı? yada önerileriniz nedir??:26:

Canım aldığında kaç aylıktı kuşun?.Kuşçular çok küçük vermek istemiyorlar bense küçük istiyorum.yavru diye uçan yabani kuşları veriyorlar.

muhtemelen kafesi yabancılamıştır ortam değişiklini sevmezler pek ben küçüklüğümden beri kuş besliyorum..çocuğum gibi oldu yavyu kuşum kıvırcığım çok tatlı benimmmm...merak etme alışınca yer

X