Yeni Akit ve Türkiye, Charlie Hebdo saldırganlarına 'sahip çıktı'; Vahdet yazarı Penguen'i hedef gös

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.836
Yeni Akit ve Türkiye, Charlie Hebdo saldırganlarına 'sahip çıktı'; Vahdet yazarı Penguen'i hedef gösterdi
  • ab679-akitson.jpg
Fransa'da mizah dergisi Charlie Hebdo'nun saldırganlarca basılıp 12 kişinin öldürülmesi tüm dünyada kınanırken, Yeni Akit ve Türkiye gazeteleri saldırganların yayın organlığı görevine soyundu.

Gerici Yeni Akit, internet sitesinde haberi "Müslümanları kışkırtan dergiye saldırı" başlığıyla verdi. Gazete, haberinde "Dergi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) karikatürünü yayınlayarak Müslümanları kışkırtıcı tutum sergilemesi ile biliniyor" diyerek saldırıyı meşrulaştırmaya çalıştı.

upload_2015-1-7_22-46-17.png

Bir diğer gerici yayın organı olan Türkiye gazetesi ise sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden saldırıyı "Peygamber Efendimiz'e hakaret eden dergiye saldırı" şeklinde verdi. Sosyal medya kullanıcıları üzerinden gelen yoğun tepkiler üzerine ise gazete attığı tweeti kaldırdı.

upload_2015-1-7_22-46-17.jpeg

VAHDET YAZARI PENGUEN'İ HEDEF GÖSTERDİ
Vahdet gazetesi yazarı İbrahim Yörük ise, saldırının ardından Penguen dergisini hedef gösterdi. Yörük Twitter’da #CharlieHebdo etiketini kullanarak, dergide yer alan ve çizerinin ‘dini değerleri alenen aşağılamak’ suçlamasıyla yargılandığı davaya konu olan karikatürü hatırlattı. Yörük, Penguen’e hitaben “Bak milletin inançlarına hakaret edilerek izah yapılmaz. Gör bunları” yazdı.

upload_2015-1-7_22-46-17.jpeg
http://www.birgun.net/news/view/ger...-hebdo-saldirganlarini-yalniz-birakmadi/11674

yukardaki camii karikatürde çirkin bir karikatür tabii ki, ama ölümle tehdit yerine rahatsızlıklarını hukuki yollardan dile getirmeliler diye düşünüyorum

Bunlar kandan besleniyorlar, nedense hic sasirmadim.

Peygamber Efendimize hakaret edileli 3 yıl olmuş bu saldırganların beyni bunu yeni mi algılamış çok merak ettim gerçek plan ne acaba? alın işte Müslümanlar terörist imajı çizmek mi?

dini değerlerle dalga geçmek bana göre de mizah değil hatta çok itici ama insanları hedef göstermek daha da yanlış

Avrupa`da her din üzerine karikatürler yapilir ve senelerdir bu böyle. Kimse alinmaz ve hic kimsede nefretini böyle kusmaz, cünkü her insan özgürdür. Herkes ayni düsünmek veya ayni olmak mecburiyetinde degildir.
Belki bir gün bizde bir hintli tarafindan öldürülebiliriz cünkü bizde onlarin taptigi inekleri yiyiyoruz, öylemi ?

o karikatürüde ben hiç görmedim, bilen eklemeden anlatabilir mi

İlla müslüman diye her yapilana da sahip çıkılmaz ki

o karikatürüde ben hiç görmedim, bilen eklemeden anlatabilir mi
1 kasim 2011 de cikan haber bu:
Fransa’da siyasi mizah dergisi Charlie Hebdo, Tunus’ta İslamcı Ennahda partisinin zaferini kutlamak için yeni sayısının editörlüğünü Muhammed Peygamber’e verdiğini duyurdu.

Derginin yarın çıkacak sayısına Şeriat Hebdo adı verildi. Kapakta Muhammed’in “Gülmekten ölmezseniz 100 kırbaç” diyen bir karikatürünün yer aldığı bildiriliyor.

Derginin yayın yönetmeni, karikatürcü Charb amaçlarının provokasyon olmadığını söyledi.
Charlie Hebdo dergisi sol-anarşist eğilimiyle biliniyor. Yayın çizgisi ise kimilerine göre provokatif, kimilerine göreyse bağımsız.

Karikaturu de burada:
http://millicumhuriyet.com/tag/hz-muhammed-karikatur/

1 kasim 2011 de cikan haber bu:
Fransa’da siyasi mizah dergisi Charlie Hebdo, Tunus’ta İslamcı Ennahda partisinin zaferini kutlamak için yeni sayısının editörlüğünü Muhammed Peygamber’e verdiğini duyurdu.

Derginin yarın çıkacak sayısına Şeriat Hebdo adı verildi. Kapakta Muhammed’in “Gülmekten ölmezseniz 100 kırbaç” diyen bir karikatürünün yer aldığı bildiriliyor.

Derginin yayın yönetmeni, karikatürcü Charb amaçlarının provokasyon olmadığını söyledi.
Charlie Hebdo dergisi sol-anarşist eğilimiyle biliniyor. Yayın çizgisi ise kimilerine göre provokatif, kimilerine göreyse bağımsız.

Karikaturu de burada:
http://millicumhuriyet.com/tag/hz-muhammed-karikatur/

uğruna insan öldürecek kadar provokatif bulamadım

X