• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemeli mi ?

portakalca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2013
86
20
88
Kızlar merhaba daha yeni evliyim market alisverisi yaparken et tavuk ne varsa aldık stt de hep yakin tarihlermis bol bol alinca bide ilk zamanlar evde cok duramadik hepsinin tarihi gecmis bir durumda. Eşim birşey olmaz onlar donuk tarihi gecip dondurmadik ki birsey olmaz o çözülüp beklerse sıkıntı diyor ama ben ikna olamadim. Marketten aldigimiz gibi hepsini buzluga yerlestirdim donmuslardi suanda sıkıntı olmaz diyor esim cikar yap diyor ama bilmiyorum. Fikri olan varsa cok sevinirim

Buzluktaysa sıkıntı olmaz.
Ben de öyle bekletiyorum hiç bi sıkıntısını görmedim.

Evet dondurduğunuz gün atıyorum 20.10.2017 ise 1 hafta sonra açtığınız zaman 20.10.2017 tarihli tavuk oluyor. Rahatlıkla yiyebilirsiniz..

Kızlar merhaba daha yeni evliyim market alisverisi yaparken et tavuk ne varsa aldık stt de hep yakin tarihlermis bol bol alinca bide ilk zamanlar evde cok duramadik hepsinin tarihi gecmis bir durumda. Eşim birşey olmaz onlar donuk tarihi gecip dondurmadik ki birsey olmaz o çözülüp beklerse sıkıntı diyor ama ben ikna olamadim. Marketten aldigimiz gibi hepsini buzluga yerlestirdim donmuslardi suanda sıkıntı olmaz diyor esim cikar yap diyor ama bilmiyorum. Fikri olan varsa cok sevinirim

Genelde urunlerin uzerinde su yazar:

Saklama Kosullari: x derecede son tuketim tarihine kadar.

Bu durumda son tuketim tarihi gecmisse yenilmemeli.

Benim içime sinmezdi. Hayvanlara ikram edin sevabına.

Donmuş ürün alıp dipfrize koyduysanız son kullanma tarihine uymalısınız. Ama taze ürün (atıyorum son kullanma tarihine 1 hafta olan tavuk vs) alıp dipfrize attıysanız, 2-3 ay içinde tüketebilirsiniz.

Buzluktan cikarip cozdurmedikten sonra hic bir sey olmaz. Alisveris edip eve geldikten sonra mesela kiymanizi diyelim istediginiz parcalara bolup buzluk posetlerine koyun. Etinizi kiymanizi tavugunuzu boyle yaparsaniz rahat edersiniz.

Back
X