Yemekteyiz - Show Tv

ama çilek yerıne ne koysam
nerden bulucam ben sımcık çileğii:eek::eek:
böğürtlen, frambuaz, vişne alternatif olabilir renk ve taneli olması nedeniyle. Onun yerine kivi, ananas dilimleri ve hatta muz bile olabilir. Artık "damak lezzetinize" :) bağlı olarak. Galiba ben yapsam ya frambuazlı ya da kestaneli yapardım. Gerçi pastanın yapılışını izlemedim, sadece son masaya geldiği halinden yaptığım çıkarsamalar bunlar.

kızlar pastayı denemek istiyorum ama başını kaçırdım . pastanın yanlarına pişmiş miflöyleri kırdı ya bütün mü pişirdi miflöyleri.

evet milföyleri eliyle biraz daha açtı pişirdi sona kırıkladı pastanın katlarını da şekerli sütle ıslattı. kırıntıları kenarlarına sıvadı

buakşam kapalı olan bayanı cok begendım cok hanımefendi duruyordu tabi ilerleyen gunlerde neolur bılemem bugun yemek yapan bayan ocagı bosyere acık bıraktı uzun bır sure ve bazı seylerı hemen cope atması dıkkatımı cektı bakalım yarın neoacak bugunku yarısmacıyı begenmedım dogrusu yemeklerıde hos gozukmuyodu

Erken konusmak istemiyorum ama Banu hosuma
gitti.Sanki cok kirici olmayacak gibi misafir oldugunda.
Ama cok hos bayan, Allah var.
Aslinda kadin ne güzel degisik tatlar sunmaya calisti,ben bayilirim
degisik tatlara.Ya anlamiyorum,insanlar neden bu kadar uzak ki
degisik ülkelerin yemeklerine.Tabiiki en güzel mutfak Türk mutfagidir
ama diger ülkelerine cok güzel yemekleri olabiliyor.

Yaaa Mükerrem hemen kendini sivriltti,ortaya atti.
Insan böylelerini misafir olarak kesinlikle agirlamak istemez.
Bence bu sivrilmek isteyenler evde karinlarini iyice doyurup
oraya geliyorlar.Ayrica peceteye yemek cikaranlar dan tiksiniyorum.
Öyle yaptiklarini görünce televizyon basinda midem bulaniyor.
Ne kadar görgüsüzlüktür bu yaa.Banu'nun dedigi gibi,domates ve
Mozzarella ne kadar igrenc olabilirki.Gerci pesto sosu herkes begenmeyebilir
ama peceteye tükürecek kadar degil.

bu gece tekrarı var mı arkadaşlar biliyor musunuz? esas beklediğim bölüm olan yemeklerin yapılışını kaçırdım da. Değişik yemekler de var görünüyordu. Merak ediyordum. genelde bu saatlerde bir daha tekrarı olmuyor muydu bunun?

her zmanki gibi bir sivri var....bu sarı gacı çok fena..çok konuşuyor ama oda fos çıkacak bence....bugünki kızımızda hanım hanımcıktı..hafiften dokundurmalarla kimseyi kırmadan eleştirileri absort etti..afferim ona...narin narince bir hatun..hali vaktide yerinde belli...ama yinde becerikliydi kimi güzel hatunlardan...güzellik becerikliliğe engel değil..ve bakımlıydı ...bakımlılıktaa hamaratlığa engel değilmiş gördük sayesinde...

pastayada yeni bir tarz verdi..herkes örnek alacaktır...teşekür ediyoruz..yeni bir fikrimiz oldu..

Sarışın bayan bakışı bile değişikti..Psikopat gibi hatun...Çamurlar efendim pörsümüş marullar ve bunları söylerken oldukça kızgın bir ifade..
Diğer bayansa özellikle mıhalamada konuşan bayan daha iyice..Ama yöresel yemekleride iyi yapmayan çok insan var ve illaki aynı şekilde yapmak gerekmiyor tuzu başındada atarsın sonundada gibi..

.Allahım yarabbim hiç mi hoşgörü yok...Ama Sadece bu yarışmada böyle diye avutup duruyorum kendimi..
Bugünkü bayanın tarzı muhteşemdi konuşması,bakımı..Ama şu bir gerçek İzmirliyim dedi yanılmıyorsam bir İzmirli yemeklere öyle tereyağı koymaz açıkçası....Bilakis zeytinyağı kullanıyoruz...Yurt dışı karadeniz yöresel yemekleri hepsi karışıktı sanırım o yüzden azıcık değişime uğramıştı..

Ben bu yarışmada israfa çok kızıyorum..Bayanında hatası tüpü açık unutması..milföy hamurlarını çöpe atmasıydı.. Sayesinde bir çok pratik bilgide öğrendik ..Ahhh ahh şu kavgalar olmasa çok cici biryarışma olacakda..Napalım en azından başındaki alışveriş,yemek yapımı,anlatım oldukça keyifli

evet bende yemek yapmave alışveriş kısmına b ayılıyorum satennn
benim ö nüme koysalarr yemeklerii valla ballandıra ballandıra yerimm

yarışmaya katılanlar yarışmadan sonraki sosyal hayatlarını hiç düşünmüyormu acaba.
tamam bu bir yarışma,ama öylede olsa bu kadar edpsiz davranılırmı.

$alli olan sevda hanimin elestirileri kirici degildi ve Mükerrem'in
kiriciligini da kötü buldu.Insallah bütün hafta boyunca hanimefendiligini
bozmaz ve ilimli yorumlar yapar.
Ama belliki Mükerrem hanimefendiortaligi bozacak.
Ana kuzusu olan (adini unuttum) herseye benim hic sevmediklerim
deyip duruyor.Yarin Mirsad'da da aynisini yapacak.Bide kendi
bilecekleri is ama bir erkek ellerini bir bayan gibi inceltip kivira
kivira konustumu ,Hemen diyorum,acaba bu
öbür türlümü diye.Cünkü bir erkege böyle seyler hic yakismiyor.
O ana kuzusuda sürekli öyle konusuyor.

Heee arkadaslar birde ben Banu'nun yaptigi fikre bayildim.
Milföy olayina.Acaba tadida güzel oluyormu öyle.
Bir gün denemek lazim.

Sarışın bayan bakışı bile değişikti..Psikopat gibi hatun...Çamurlar efendim pörsümüş marullar ve bunları söylerken oldukça kızgın bir ifade..
Diğer bayansa özellikle mıhalamada konuşan bayan daha iyice..Ama yöresel yemekleride iyi yapmayan çok insan var ve illaki aynı şekilde yapmak gerekmiyor tuzu başındada atarsın sonundada gibi..

.Allahım yarabbim hiç mi hoşgörü yok...Ama Sadece bu yarışmada böyle diye avutup duruyorum kendimi..
Bugünkü bayanın tarzı muhteşemdi konuşması,bakımı..Ama şu bir gerçek İzmirliyim dedi yanılmıyorsam bir İzmirli yemeklere öyle tereyağı koymaz açıkçası....Bilakis zeytinyağı kullanıyoruz...Yurt dışı karadeniz yöresel yemekleri hepsi karışıktı sanırım o yüzden azıcık değişime uğramıştı..

Ben bu yarışmada israfa çok kızıyorum..Bayanında hatası tüpü açık unutması..milföy hamurlarını çöpe atmasıydı.. Sayesinde bir çok pratik bilgide öğrendik ..Ahhh ahh şu kavgalar olmasa çok cici biryarışma olacakda..Napalım en azından başındaki alışveriş,yemek yapımı,anlatım oldukça keyifli

Canım sanırım izmirde de değişiyor bazı yemek kültürleri..:sm_confused:
bende gerçek izmirliyim en az 8-9 kuşaktır..zeytin yağını kullanırız ama tereyağını da kullanırız biz yemeklerde...
öncemiz rodos göçmeni....

X