Yemekten sonra ayn zarar..

E

EU3

Ziyaretçi
Diyetisyen İpek Ağaca, "Yemekten sonra sakın çay içmeyin" diyor. İşte Ağaca'ya göre yemek üzerine içilen çayın inanılmaz yan etkisi.

Diyetisyen İpek Ağaca, yemekten sonra çay içilmesinin vücutta demir eksikliğine yol açtığını söyledi. Çay tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi veren Ağaca sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye’nin hangi şehrine giderseniz gidin, hangi restoran veya lokantaya girerseniz girin yemekten sonra garson size çay ikram etmek isteyecektir. Ya da; garsonun ikram etmesine zaman bırakmadan siz çayınızı zaten isteyeceksinizdir. Bu alışkanlığımız, sağlıklı beslenme açısından bakıldığında çok da doğru bir davranış değildir. Çünkü yemekten sonra içilen çay, demir içeren besin tüketildiyse, yemekle birlikte alınan demir mineralinin vücut tarafından kullanımını sınırlar.

KAHVE DE SUÇLU

Bu ne demektir; örneğin; yemekte kırmızı et yemiş olun, yemeğin hemen ardından çay içtiğinizde vücudunuz, köfteden gelen demirden tam olarak faydalanamayacaktır; çünkü çayda bulunan ‘tanen’, demirle bağlanarak demir emilimini azaltıcı etki gösterir. Kahve için de aynı şey geçerlidir. Yemekten en az 1 saat sonra tüketilen çay ve kahve demir emilimini etkilemez. Bu nedenle çay yemekte en az 1 saat sonra içilmelidir.

aaaah aaah gel sen bunu bide bana anlat,,,yemekten once,yemekten sonra,sabah,ogle,aksam,cay cay cay,,,,,,,,,

Evet doğru..Aynı şekilde kahvaltıda da çay içmemek gerekiyo.Ben su yada meyve suyu içiyorumkaydirigubbakcemile2
Bilgiler için teşekkürlera.s.

en güzeli su içmek gibisi yok özellikle bu sıcaklarda çay hiç çekilmez

çok iyi oldu bunu öğrendiğimiz..bilmeden ne yanlışlar yapıyoruz..

ben zaten çayı sevmem o yüzden böyle bir problemim yok
sadece kahvaltıda içiyorum keşke onu da içmesem yerine meyve suyu içebilsem ama nerde alışmamışım kahvaltıda meyve suyu süt falan içmeye

yemekten 2 saat sonra içilmeliymiş.böylelikle zararı olmuyormuş diyor doktorlar.
paylaşım için teşekkürler susu 18

daha bugun eltımı esımın aılesını uyardım ama nafıle
herzmaan yemek bıtmeden sofra kalkmadan
cay ıkram edılır sakıncasını bı turlu anlatamadım
ama ben dıkat edıyorum paylasımınız ıcın tesekkurler

biliyoruzda noluyor.. içmeye devam melesef....

evet bende zararlı olduğunu bile bile herakşam yemeğin hemen ardından içiyorum. ee alışkanlık olmuş

bende içerm her akşam zaralı osada alışkanlık olmuş artık

çaysız bir günüm bile geçmeza.s

kahvaltıyı çaysız düşünemiyorum:1no2: akşam yemeklerinin hemen ardından olmasada mutlaka çay içiyorum:1closedeyes:

paylasım ıcın tesekkurler...gelde bunu benım gıbı cay tıryakılerıne anlat bıldıgımız halde ıcıyoruz malesef...-tatlicadiarzu-

Mümkün oldugunca icmemege calisiyorum sositososito güzel bir paylasim tesekkürler...

Ben de yemeğin üzerine hiç çay içemem.Sadece yatmadan bir saat önce yeşil çay içiyorum ama Türkiye'ye gittiğimde restoranda ikram edilince geri de çevirmiyordum.İyi oldu öğrendiğim...

yemekten sonra yeşil çay içmek hazmı kolaylaştırır ve tükettiğimiz yağların vücuttan atımına yardımcı olur arkadaşlar yerimseniben

X