Ya her neyse ne, ben kendi araştırmalarım sonucu ve arkadaşımın bizzat yanımda ödediği rakamı gördüğüm için aktardım bildiklerimi.Şehirden şehirede değişiyordur mutlaka, mekana göre de değişiyordur.Bizim Burda da var yaz sezonunda 4500 tl'ye yemekli düğün diye ilan veren yerler, az önce yine bu forumda okudum gidip bakmışlar pislikten geçilmiyormuş.Ben gidip görmedim tabi. Ya da en son yemekli sünnet düğünü diye bir düğüne gittik baya öyle kase ile çorba geldi, sonra pilavla et geldi yanında da ayran.Benim için yemekli düğün demek bu değildir.Belki de yemekli düğün anlayışlarımız farklıdır bilemiycem.Benim için yemekli düğünde alkol olur, ordövr tabağı mutlaka olur,ara sıcak olur, sonrasında sıcak yemek olur, tatlısı olur, meyvesi olur.Önünüzde her yemek için farklı servis tabakları, her içecek için farklı kadehler, her yiyeceğiz yemek için çatal-bıçak-kaşık olur. Bu benim yemekli düğün anlayışım, araştırmalarımda bu yönde olduğu için mekanların verdiği fiyatlar bu yönde oldu. Tercihler, zevkler ve anlayışlar değişebilir tabi ki. Ama yazmış olduğum rakamlar birebir kendi araştırmalarım bizzat gidip mekanlarda kendi görüştüğüm yerlerden aldığım rakamlardır.Hatta şunu da ekliyim, restaurant tarzı görüştüğüm bazı yerler, müzik ve orkestra için ekstra olarak 500 TL ve 1000 TL arasında da fiyat istediler.