Şimdi bu tercih edeceğiniz mekana, yemeğe ve hatta şehre göre değişir. Ben Bursa'da yaşıyorum size bir kaç örnek vereyim. yıldızlı bir otelde ( Kervansaray-Almira-Anatolia) bu oteller Bursa'nın yemekli düğün için tercih edilen gözde otelleri. Verecekleri fiyatlar kişi başıdır ve minumum limitsiz alkol olursa eğer 120TL'dir. Bu en aşağı rakam.
Otel olmasın ama havuz başı falan derseniz, bir kaç tesis var bu organizasyonları yapan. Yine limitsiz alkol ile kişi başı fiyatı 100TL'dir.
Otel olmasın, havuzbaşı da çok geldi farklı mekan, clup benzeri birşey olsun dersen Kişi başı yine limitsiz alkol en az 80-90TL'dir.
Sen bu rakamları nereden biliyorum dersen, öncelikle nişanım için araştırma yapmıştım sonrasında da düğünüm için araştırma. Bursa'da bir arkadaşım Arslanlar Clup adlı bir mekanda limitsiz alkol seçeneği ve kırmızı etli menülü bir düğün yaptı 350 kişilik pazarlıkla 40.000TL'ye mal oldu.Bu rakamlar tabi ki düğün sezonu olup olmamasına göre de değişiyor.
Limitsiz seçenekleri yazdım çünkü, limitli alkol olduğunda düğün sonu size çok kabarık bir fatura sunabilirler.EE düğün sırasında kim ne içti ne kadar içti takip edemeyeceğinize göre de bu rakamı paşa paşa ödüyorsunuz.Limitsiz olduğunda ise kafanız rahat oluyor.
Bu fiyatlar beni aşar derseniz, çok daha ucuz mekanlar var mutlaka, kişi başı 20-30 lira hesap çıkartacak yerlerde var. Ama ben şahsen tercih etmem, çünkü Bursa'da bu mekanlar bildiğiniz pilavlı et menüsü şeklinde, yanına kutu ayran bildiğiniz sünnet cemiyeti gibi oluyor.Özensiz masalar, tel sandalyeler, önünüzde bir tabak baya esnaf lokantası menüsü ile konuklarınızı ağırlıyorsunuz.
Ben Bursa için konuştum, diğer şehirleri ve fiyatları bilemem. Bugün Bursa'da örneğin Elegans düğün salonları var, sadece pastalı içecekli bu salonu tutmak istediğinizde fiyatı 9,500 TL bakın sadece pasta ve içecek. Bursa'da ki rakamlar böyle.Marmara bölgesi demişsiniz şehir yazmamışsınız o yüzden bende kendi şehrimden örnekler verdim.Belki kıstas oluşturur.