- 28 Aralık 2012
- 1.436
- 1.111
- Konu Sahibi TersAlfabe
Kesinlikle karşı çık, durumunuz yokken sırf gösteriş için. Yoo yoo yooo uzak dursun. Ben istemiyorum böyle birşeyi yapamayız düğün bir gün olacak ama kullanacağımız eşyalar bir ömür de :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
valla ist da bi yemekli dugunse ve daha şubat sonuna bıze 35 bin demişlerdi...mılletı doyurmak ıcın...şacma bı para.vazgecrmeye calıs canım yazık o paraya helekı yaza dogru ucuyo bu fıyatlar.
Çok üzüldüm konu sahibine benim kv dede hayal kurmuştu sonra hesap çıkartıldı 4000 demişler oda gelinin altınlar dan öderiz demiş duydum kıyameti kopardım öyle bişey yapılacaksa bu senin ailene söz geçiremwyişindendir diye düşünürüm ve beni herzaman edeceğinize kanaat getirdim dedim. Evlenmekten vazgeçtim sonra onlarda benim altınlar dan vazgeçti neticede yemekli de yapılmadı. Bunlar bu gelenlerden ne istiyorlar yatabi hangi il o da çok etkiler
bencede canım de ki ozaman dugun yapıosn bnde esyalarımı kalıtelı alcam mıllete gosterıs dıye susma yani evıne harca.İstanbulda olmayacak ama kişi başı 30 TL'den aşağı değil. 400 kişi desek 12.000 yapıyor, daha başka ekstra masraflar vb.. İkna edemezsem eşyaların borcuna şimdiden sokmayı düşünüyorum, pahalı eşya alırım o zaman ben de, onları ödemeye başlayınca düğünün gereksiz masraf olduğunu anlar belki.
birkaç sene kuru ekmek yeriz gerekirse diyor ama illa düğünü tek başına pahalı yapmak istiyor.
Milletin bogazi ugruna elinizdeki avucunuzdakini dokeceksiniz yani.Hayir bir kisi de memnun olsa icim yanmayacak.Cok uzuldum halinize gercekten...İkna edemiyorum ki, ailesi de yardımcı olmayacak ne yapabilirim kiÇıldırtıyor beni, takıları verir kapatırız diyor. Yani düğünü hadi atlattık diyelim, bu bakış açısı rahatsız ediyor beni..
Gelinsiz düğün yaparsın de dicem ama o çok uçuk olacak. Sen en iyisi o düğünü yaparsan yemeklerden kalanları topla ziraa biz Afrika'da ki gibi olucaz demeyi ihmal etme. Ve git eşyanın borcuna şimdiden sok onu zaten düğünü düşünmeye fazla zamanı kalmayacak. Hatta evlenince çalışmicam ben 1 sene fln gibi bi laf bile atabilirsin belki tek başına altından kalkamayacağını anlar.Valla hele bir ailemle otursun konuşsunlar. Yine de orta yol bulunamazsa ayak diretip nikah istiyorum, başka da birşey istemiyorum diye tavrımı koycam. Nikahı da İstanbulda ailesinden uzakta yapıp kapatıcam. İşler nişanlımla düşmanlık noktasına gelsin istemiyorum, sen şöyle yaparsan o zaman ben de böyle yaparım demek istemiyorum ama ne olacak bilemiyorum.
ailesine söyle o zaman
ben bu kadar masraf yapıp belimi bükeme siz yapacaksanız olur
lütfen sizde baskı yapmayın.. ben istemiyorum deee
sırf ailesi gösteriş yapacak diye sen çile çekme
kuru ekmekmi ne saçmalık..tek basına yersin de ..sonrada kavgalar boyle cıkıyo işte sankı mantıklı bıseyde istediği..Yok artık yaaa.
Birkaç sene kuru ekmek yemeye razı olacak kadar önemli miymiş bu yemekli düğün?
İnsan biraz ayağını yorganına göre uzatmalı, bunun sonuçlarına ikiniz katlanacaksınız neticede.
Merhabalar herkese, fikirlerinizi almak istedim. Nişanlımla düğün hazırlıklarına başladık. Düğünü nişanlım kendi başına yapacak ama ailesi illa da gösterişli olsun, yemekli olsun diye ısrar ediyor. Bana inanılmaz saçma geliyor, sonuçta borç harçla yapacağız ve o borcu beraber ödeyeceğiz. Bir gecelik eğlence için o kadar para saçmak istemiyorum, onun yerine eşyalarımızı daha kaliteli alırız, balayına harcarız.
Nişanlım da "bizde düğünler yemekli olur" diyor da başka birşey demiyor. Eh be sevdiceğim, yemekli olur da en az 400 kişi gelecek, ailen yardımcı olmayacak, herşeyi sen tek başına yapacaksın. Ele güne gösteriş olsun diye ille de pahalı bir otelde yemekli düğüne ne gerek var? Maddi durumu da buna çok müsait değil, kredi ödüyor zaten bir yandan.
İkna edemiyorum hanımlar, eşyalarımızı uygun alırız diyor, birkaç sene kuru ekmek yeriz gerekirse diyor ama illa düğünü tek başına pahalı yapmak istiyor. Bunun daha eşyası var, ıvır zıvırı var..
Zaten ben hiçbirşey istemiyorum, hatta nikah yeter dedim. Yok illa olacak..
Nişanlım iyidir hoştur da bu tutumu beni çileden çıkarıyor.. Laf söyleyince de "çok bunaltıyorsun, aşırı plancısın rahat ol biraz" diyor. Sizce ne yapayım, bu fikrinde destek mi olayım, vazgeçirmeye mi çalışayım?
bir araba parası.valla ist da bi yemekli dugunse ve daha şubat sonuna bıze 35 bin demişlerdi...mılletı doyurmak ıcın...şacma bı para.vazgecrmeye calıs canım yazık o paraya helekı yaza dogru ucuyo bu fıyatlar.