Yemekli Düğün Israrı

Kesinlikle karşı çık, durumunuz yokken sırf gösteriş için. Yoo yoo yooo uzak dursun. Ben istemiyorum böyle birşeyi yapamayız düğün bir gün olacak ama kullanacağımız eşyalar bir ömür de :)

valla ist da bi yemekli dugunse ve daha şubat sonuna bıze 35 bin demişlerdi...mılletı doyurmak ıcın...şacma bı para.vazgecrmeye calıs canım yazık o paraya helekı yaza dogru ucuyo bu fıyatlar.

İstanbulda olmayacak ama kişi başı 30 TL'den aşağı değil. 400 kişi desek 12.000 yapıyor, daha başka ekstra masraflar vb.. İkna edemezsem eşyaların borcuna şimdiden sokmayı düşünüyorum, pahalı eşya alırım o zaman ben de, onları ödemeye başlayınca düğünün gereksiz masraf olduğunu anlar belki.

Ne deme kuru ekmek yeriz gerekirse ama illa da düğün yemekli olsun ne kadar bencilce kaç yıl boyunca borç mu ödeyeceksiniz öyle şey mi olur, millet gelip yiyip içecek siz bu kadar sıkıntıyla yapıp bir hafta sonra da dedikoduları duyacaksınız etraftan düğün güzel değildi yemekler şöyleydi böyleydi diye değer mi Aman ha sakın çok net tavır koy

tabi hangi il o da çok etkiler
Çok üzüldüm konu sahibine benim kv dede hayal kurmuştu sonra hesap çıkartıldı 4000 demişler oda gelinin altınlar dan öderiz demiş duydum kıyameti kopardım öyle bişey yapılacaksa bu senin ailene söz geçiremwyişindendir diye düşünürüm ve beni herzaman edeceğinize kanaat getirdim dedim. Evlenmekten vazgeçtim sonra onlarda benim altınlar dan vazgeçti neticede yemekli de yapılmadı. Bunlar bu gelenlerden ne istiyorlar ya

İstanbulda olmayacak ama kişi başı 30 TL'den aşağı değil. 400 kişi desek 12.000 yapıyor, daha başka ekstra masraflar vb.. İkna edemezsem eşyaların borcuna şimdiden sokmayı düşünüyorum, pahalı eşya alırım o zaman ben de, onları ödemeye başlayınca düğünün gereksiz masraf olduğunu anlar belki.
bencede canım de ki ozaman dugun yapıosn bnde esyalarımı kalıtelı alcam mıllete gosterıs dıye susma yani evıne harca.

İkna edemiyorum ki, ailesi de yardımcı olmayacak ne yapabilirim ki:KK61:Çıldırtıyor beni, takıları verir kapatırız diyor. Yani düğünü hadi atlattık diyelim, bu bakış açısı rahatsız ediyor beni..
Milletin bogazi ugruna elinizdeki avucunuzdakini dokeceksiniz yani.Hayir bir kisi de memnun olsa icim yanmayacak.Cok uzuldum halinize gercekten...

Valla hele bir ailemle otursun konuşsunlar. Yine de orta yol bulunamazsa ayak diretip nikah istiyorum, başka da birşey istemiyorum diye tavrımı koycam. Nikahı da İstanbulda ailesinden uzakta yapıp kapatıcam. İşler nişanlımla düşmanlık noktasına gelsin istemiyorum, sen şöyle yaparsan o zaman ben de böyle yaparım demek istemiyorum ama ne olacak bilemiyorum.

yani eşin olacak adama de ki ; ........Valla hayatım öyle bir aileden geliyoruz ki YEMEKLİ DÜĞÜN YAPMASAK bizi ayıplayacak olmaz de..

ailesine söyle o zaman
ben bu kadar masraf yapıp belimi bükeme siz yapacaksanız olur
lütfen sizde baskı yapmayın.. ben istemiyorum deee
sırf ailesi gösteriş yapacak diye sen çile çekme

Hahayt şu erkeklerin hayal dünyasına hastayım vallahi. Milletin aç karnını doyurmak için evine tırt eşya almayı kabul ediyor, üzerine de borç harcı altınla kapatırız, kapanmazsa da 2 sene kuru ekmek yeriz diyor. Aç tavuk kendini darı ambarında sanar derler.
1- O alınan tırt eşyalar 2 gün sonra bozulup, yamulunca yenisini almak icap edecek, dolayısı ile kar falan etmeyeceksiniz. Hatta daha fazla masraf çıkacak.
2- Millet düğün takıları ile yatırım yapıp, ev araba alıyor şimdilerde. 2 gün sonra çevrenizdeki çiftler bir bir evini barkını alıp, mis gibi yaşarken gözünü belertip onları seyredecek haberi yok. Sonra soracak biz niye yapamıyoruz diye, sen de diyeceksin kocacım bizimkilerle tüm sülaleye ziyafet çekmiştik hatırlarsan. Olsun çok yemiştik düğünde şimdi de hazmedelim dersin.
3- Öyle şimdiki tok haliyle 2 sene aç gezeriz nolacak demek kolaydır. Her akşam makarna yemek zorunda kalınca görür o alçak gönüllüğü. Sonra sana çatar her gün aynı yemekleri yiyoruz diye. Sen de dersin önceden tatlı tatlı yedik şimdi de acı acı çıkarıyoruz diye...

Son düzenleme:
Valla hele bir ailemle otursun konuşsunlar. Yine de orta yol bulunamazsa ayak diretip nikah istiyorum, başka da birşey istemiyorum diye tavrımı koycam. Nikahı da İstanbulda ailesinden uzakta yapıp kapatıcam. İşler nişanlımla düşmanlık noktasına gelsin istemiyorum, sen şöyle yaparsan o zaman ben de böyle yaparım demek istemiyorum ama ne olacak bilemiyorum.
Gelinsiz düğün yaparsın de dicem ama o çok uçuk olacak. Sen en iyisi o düğünü yaparsan yemeklerden kalanları topla ziraa biz Afrika'da ki gibi olucaz demeyi ihmal etme. Ve git eşyanın borcuna şimdiden sok onu zaten düğünü düşünmeye fazla zamanı kalmayacak. Hatta evlenince çalışmicam ben 1 sene fln gibi bi laf bile atabilirsin belki tek başına altından kalkamayacağını anlar.

ikimizin ortak kararı olup borç ödeseniz o kadar gözüne batmaz da senin rızası yokken :KK43:

kavga edersiniz sürekli

ailesine söyle o zaman
ben bu kadar masraf yapıp belimi bükeme siz yapacaksanız olur
lütfen sizde baskı yapmayın.. ben istemiyorum deee
sırf ailesi gösteriş yapacak diye sen çile çekme

İşin kötüsü ailesi "biz yapacağız" diyor herkese karşı, hatta aileme karşı ama nişanlım bana anlatıyor gerçeği, kendisi yapacak tek başına. Yani ailesi benim onların yapmayacağını bildiğimi bilmiyor. Hala biz yapacağız diyorlar.

Bir de babasi beni aradı geçende, kızım yuvayı kadın çeker çevirir, nişanlının maaşından kenara al altın yap olur mu diye tembihledi :KK57::KK57: Birşey diyemedim, merak etmeyin babacım ikimiz de tutumluyuz yapıyoruz birikimimizi dedim ama çok garibime gitti:KK57::KK57:

Başkasına gösteriş için düğün yapmayı hiç doğru bulmuyorum. Millet gelip sizin düğününüzde yemek yese ne olacak ? Halbuki siz hayalinizdeki balayına gitseniz, ömür boyu onu hatırlayıp mutlu olacaksınız. Sizin düşünceniz çok daha mantıklı. Orta yolu bulmaya çalışın, tatlı dille anlatın. Borçla harçla şaşalı düğün yapıp sonra huzurumuzu kaçıracağız hiç gerek yok deyin.

Yok artık yaaa.
Birkaç sene kuru ekmek yemeye razı olacak kadar önemli miymiş bu yemekli düğün?
İnsan biraz ayağını yorganına göre uzatmalı, bunun sonuçlarına ikiniz katlanacaksınız neticede.
kuru ekmekmi ne saçmalık..tek basına yersin de ..sonrada kavgalar boyle cıkıyo işte sankı mantıklı bıseyde istediği..

Merhabalar herkese, fikirlerinizi almak istedim. Nişanlımla düğün hazırlıklarına başladık. Düğünü nişanlım kendi başına yapacak ama ailesi illa da gösterişli olsun, yemekli olsun diye ısrar ediyor. Bana inanılmaz saçma geliyor, sonuçta borç harçla yapacağız ve o borcu beraber ödeyeceğiz. Bir gecelik eğlence için o kadar para saçmak istemiyorum, onun yerine eşyalarımızı daha kaliteli alırız, balayına harcarız.

Nişanlım da "bizde düğünler yemekli olur" diyor da başka birşey demiyor. Eh be sevdiceğim, yemekli olur da en az 400 kişi gelecek, ailen yardımcı olmayacak, herşeyi sen tek başına yapacaksın. Ele güne gösteriş olsun diye ille de pahalı bir otelde yemekli düğüne ne gerek var? Maddi durumu da buna çok müsait değil, kredi ödüyor zaten bir yandan.

İkna edemiyorum hanımlar, eşyalarımızı uygun alırız diyor, birkaç sene kuru ekmek yeriz gerekirse diyor ama illa düğünü tek başına pahalı yapmak istiyor. Bunun daha eşyası var, ıvır zıvırı var..

Zaten ben hiçbirşey istemiyorum, hatta nikah yeter dedim. Yok illa olacak..

Nişanlım iyidir hoştur da bu tutumu beni çileden çıkarıyor.. Laf söyleyince de "çok bunaltıyorsun, aşırı plancısın rahat ol biraz" diyor. Sizce ne yapayım, bu fikrinde destek mi olayım, vazgeçirmeye mi çalışayım?

valla ist da bi yemekli dugunse ve daha şubat sonuna bıze 35 bin demişlerdi...mılletı doyurmak ıcın...şacma bı para.vazgecrmeye calıs canım yazık o paraya helekı yaza dogru ucuyo bu fıyatlar.
:KK57::KK57::KK57: bir araba parası.

400 kişiden gelecek altın/takı vs. ile nasılsa düğün masrafını çıkarırım diye düşünüyordur.

düğünden sonra takıları bozdurmak istiyor diye konu açmazsanız iyi. :KK14:

X