• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemeklerde koku

ipekbocegikoza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2017
149
111
103
Hanımlar merhaba,

Benim yemeklerimde son zamanlarda tuhaf bi tat oluşmaya başladı. Özellikle etli olan yemekler çok kötü kokuyo ve yenmiyor. Yemeklerim hep ziyan olmaya başladı. Herzaman yaptığım gibi yaptığım halde neden böyle oluyor anlamadım. Ben kullandığım yağdan şüphelendim marka vermek yasak mı bilmiyorum T ile başlayan markanın kullanmaya başladım ama o da kaliteli bir marda ucuz birşey değil. Bu yağdan kullanıp yemeklerinin tadı değişen varmı? Eğer öyleyse yağı değiştireceğim.

Evet konya diyim anlayın :)

Hı anladım şimdi. Onun yağı da mı çıkmış. Hiç görmedim desem inanın yani. Yağ yemeklerde koku yapar mı fikrim yok ama bazı yağlar yemeği çok ağır yapıyor. Etten kaynaklı olabilir belki. Kurbandan kalma et demişsiniz. Mesela kıyma çekiliyor ya sizden bir önce çektiren koyun eti cektirdiyse makineyi temizlemeden sizinki çekilmiş olabilir. Bu kurban da başıma geldi nasıl bir koku ve bunu pistiginde farkettim. Kullanamadim tabiki.

Yok teremyağ değil yasak değilse marka veririm. Et bu senenin eti kurbandan kalan ama sadece etli yemekler değil mercimek çorbasında bile aldım kokuyu
Anladım anladım şimdi markayı:)O markanın çikolatalarıyla ilgili sorun duydum ama yağını bilmiyorum hiç kullanmadım.Değiştir bakalım.Diğer malzemelerde sıkıntı yoksa yağdan o zaman.

Hı anladım şimdi. Onun yağı da mı çıkmış. Hiç görmedim desem inanın yani. Yağ yemeklerde koku yapar mı fikrim yok ama bazı yağlar yemeği çok ağır yapıyor. Etten kaynaklı olabilir belki. Kurbandan kalma et demişsiniz. Mesela kıyma çekiliyor ya sizden bir önce çektiren koyun eti cektirdiyse makineyi temizlemeden sizinki çekilmiş olabilir. Bu kurban da başıma geldi nasıl bir koku ve bunu pistiginde farkettim. Kullanamadim tabiki.
Koyun koksaydı anlardım çünkü onun kokusunu çok iyi bilirim ve yiyemem. Bide şöyle birşey oluyor etli yemek yaparken bir sürü salça koyduğum halde sanki hiç salça koymamışım gibi değişik bi rengi oluyor. Hiç salça rengi yok görüntü çok kötü oluyor. Şaştım kaldım yaa

Koyun koksaydı anlardım çünkü onun kokusunu çok iyi bilirim ve yiyemem. Bide şöyle birşey oluyor etli yemek yaparken bir sürü salça koyduğum halde sanki hiç salça koymamışım gibi değişik bi rengi oluyor. Hiç salça rengi yok görüntü çok kötü oluyor. Şaştım kaldım yaa

Salcandan kaynaklı o zaman. Ben 2 günlüğüne bi yere gitmiştim. Salcami da dışarıda unutmuşum vardır böyle manyakliklarim da. Salça da baya vardı bişey olmaz dedim ama ne rengi renge benzedi ne de tadı. Salcani değiştir istersen

Yok teremyağ değil yasak değilse marka veririm. Et bu senenin eti kurbandan kalan ama sadece etli yemekler değil mercimek çorbasında bile aldım kokuyu
Tahta kasiklara bulasik makinesinde deterjan kokusu falan siniyor ve yemege geciyor oyle bir sey olabilir mi?
Ben tahta kasiklari makineye atmam ama bir defa elde yikarken sanirim deterjanda biraz beklemis ve bulasik deterjani sinmis pilavim deterjan kokmustu atmistim.
Bir defa da et yemegi sinmis tahta kasiga pilavim kahverengi olmustu. Yine attim pilavi.

Bence ettendir. Emin olnak icin etsiz bi yemek yap? Birde sadece eti pisir tereyagiyla mesela.. o zmn anlasilir
Eti tereyağıyla pişirdim tek başına koku yoktu. Ama bir iki damla bile o yağdan damlatsam tadını acaip etkiliyor. Mesela patlıcan oturtma çok yaparım eskiden çok güzel olurdu artık kokudan yenmiyor. Ayy bi daha eve sokmıycam o yağı

Tahta kasiklara bulasik makinesinde deterjan kokusu falan siniyor ve yemege geciyor oyle bir sey olabilir mi?
Ben tahta kasiklari makineye atmam ama bir defa elde yikarken sanirim deterjanda biraz beklemis ve bulasik deterjani sinmis pilavim deterjan kokmustu atmistim.
Bir defa da et yemegi sinmis tahta kasiga pilavim kahverengi olmustu. Yine attim pilavi.
Ben de tahta kaşığı makineye atmam ama elimde deterjanla yıkıyorum

Back
X