yemek yerken ses çıkartanlar,çıkartmayın ya..

salatalık, biber falan yerken o ses nasıl cıkmayacak ben de onu merak edıyorum
sert seyler ses cıkarır.

ama şapırdatma, çay ıcerken hüpürdetme insanın elinde olan bişi

Dediginiz dogru bunlari yerken illa bir ses oluşuyor. Benim sinirler zayıfladıgında bu seslere karşı daha duyarlı oluyorum. keyfim yerindeyse sinirler normalse takılmıyorum.

her masada en az bir tane bulunur.
insanın önce kendine sonra etrafına saygısı olması lazım.ki rahatsız ediyo mu diye düşünsün.
babam da olsa uyarırım düzgün yemesi ve düzgün karıştıması için.

bunu öğrendiğim iyi oldu :)

Gerçekten ya bende sinir oluyorum şap şup birde bunun uyurken dişlerini gıcırdatan versiyonu var ki o daha beter

bigün kayınpederim almış mısır kasesini eline,dibinde kalan patlamamışları yiyor ama nasıl katır kutur katır kutur....
sesimi çıkartamıyorum ya,ben sinirden kırmızımsı bi mor
eşim bana gülüp oh demekten kırmızımsı mor...
dar attım kendimi arabaya,ölücem sandım...
keşke tedavisi olsa

Canim resmen benden bahsediyosun bende ayniyim nolcak bu halimiz bizmi cekilmeziz acaba bu durumda yoksa bizim icin etrafimizdakilermi.bende saysam bitmez cok takintiliyim ya offf

Bahsedilen her turlu sese karsi ben de asiri takintiliyim cebimde kulak tikayiciyla geziyorum her an lazim olabiliyor

Sakız, şapurdatma, dişleri gıcırdatma, çekirdek citleme, patlamış mısır cips gibi şeyler yeme, elma salatalık gibi sert şeyler yeme, ayak sürüyerek yürüme, saat sesi vs vs vs hepsi ayrı ayrı çıldırtır

Son düzenleme:
Saat sesinde hayatta uyuyamam mesela. Misafirlikte Bikac kisi yatiyosak odada kalkip o saati duvardan alip disari bi tek ben koyarim.

Onu da sessiz yiyecek değil ya ama

Bu arada sakız çiğniyordum oğlum uyuyor evde yalnızım ya yan binadakiker duyarsa deyip kibar kibar çüğnemeye başladım

aynı ben.
sinir oluyorum ve açık açık söylüyorumda herkese.allahtan biliyorlar bu huyumu.birazcık dikkat ediyorlar.bence ben ve ya biz normal değiliz.sonuçta yemek bu.elbet ses çıkacaktır.belkide bizde yerken o sesler geliyor ama sevmiyorum iste.hatta o çay yudumlarken hüüp diye bir ses çıkıyor ya allahım deli oluyorum resmen.buna çekirdek sesi,sakız çiğneme gibi ve başka seslerde ekleyebilirim.

hepimizin çocukluğunda yemekten soğutan bir yaşlı travması var demek ki bir ara ben de çok takardım ama uzun zamandır sofrada böyle yemek yiyen yok diye midir bilmem şimdi pek takmıyorum ama kardeşim hâlâ kurtulamadı. çok ses çıkarmasa da arada anneme gözlerini pörtletir
eşim küçükken bir arkadaşının evinde yemeğe katılmış. ailece o kadar şapırdatıyorlarmış ki "sanki yemek yemiyorlar, bataklıkta koşuyorlardı" demişti

Bir de yemek sonrasi dislerinin arasinda bir sey kalir da kurdan kullanmak yerine saatlerce dilleriyle civ civ sesler cikariyorlar ya. Ona ds sinir oluyorum.

ya öyle demeyin, inanın ki kişinin elinde o, bizim evde şapırdatma konusunda bize travma yaşatan rahmetli dedemdi, bunun için kendisini suçlayacak değiliz, yaşlı adam ama çocuktuk bizde çocuklarda soyut kavramlar belli bir yaştan sonra oturuyor
dedem vefat ettikten sonra da anneannem bizimle kaldı, onun da dişleri takmaydı ama o kadar kibar ve sessiz yerdi ki rahmetli, üstelik alzheimerlıydı yani görgü kuralı ayırt edecek durumda değildi, demek ki yemek yeme alışkanlığı oydu, yani istenirse pekâlâ da usturuplu yemek yenebilir.

canım ağız şapırdatma falan gene iyi, yemek yerken ağzı açık yiyen, ağzını açarak konuşan, ağzı doluyken konuşan, ağzındaki yemek parçacıklarını konuşurken tüküren, içtiği çorbanın ağzındaki sularını akıtan falanda var.

Onu da sessiz yiyecek değil ya ama

Bu arada sakız çiğniyordum oğlum uyuyor evde yalnızım ya yan binadakiker duyarsa deyip kibar kibar çüğnemeye başladım
İşte sinir olmam normal değil, bu yüzden bişey diyemiyorum ya...ama gerçekten yaşayan bilir

Canim resmen benden bahsediyosun bende ayniyim nolcak bu halimiz bizmi cekilmeziz acaba bu durumda yoksa bizim icin etrafimizdakilermi.bende saysam bitmez cok takintiliyim ya offf
Ben de nefret ediyorum huyumdan vazgeceyim duymayayim diyorum ama olmuyo. .diyorum ya keşke tedavisi olsa koşarak giderim

benide rahatsız ediyor ses takıntısı bu bir hastalık sanırım herkes rahatsız olmaz çünkü öyle insanlarla kalbini kırmamak için sırf aynı yerde yemiyorum yok dayanamıyorum elimden gelen yok kırmakta istemem uyarsam gücenirler bende üzülürüm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…