yemek yerken ses çıkartanlar,çıkartmayın ya..

Ayy bende aynen çok gıcık sinir uyuz oluyorum o seslere. Evdekilerle sürekli bu konuda tartışıyorum. Hiç sevmiyorum nasıl aşarım bilmiyorumda aşamıycam heralde bu gidişle... Agzınızdan cıkanı kulagınız duysun ayol :)

Öpücük sesinden nefret ediyorum deli oluyorum
kimin kimi öptügu önemli değil
anne çocuk sevgili eş ayyyyy tahammül edemiyorum
küçük öpmeye de sinir oluyorum
birbirlerini küçük küçük oluyorlar
Icim daraliyor böyle çıkıp hava almam gerekiyor

Bir de tekrarli kelimeler
"tamam tamam tamam "
"yapma dedim sana yapma yapma"
"Oy gel anneye gel gel gel "
gibi şeyler

Bu iki durum olacagina gözümün önünde ağızlarıni açıp yemek yesinler vallahi tercih ederim
içimde böyle bi sinir yukseliyor resmen fiziksel olarak hissediyorum

Ay kızlaaaar yalnız olmadığımı ,sizlerle bu konuda kocaman bir aile olduğumuzu bilmek çok güzel geldi

Ayrıca bazı arkadaşlar yaslilik demişler de,benim taktigim hareketleri yapanlar gencecik insanlar, yoksa kimseyi kınamam aksine yaşlılara toleransım var yaşlı nihayetinde.

Terapilik de bişey yok çok kişi bu halde takıyoruz ışte farklı farklı seslere

Herkese teşekkür ederim

Engelleyemeyeceginize gore duymamaya calisin, yasli halamiz var yemek yerken agzini acar konusur, evet gormek insani biraz fena hissettiriyor ama o konusurken baska yere falan bakiyoruz ne yapalim

ooo yanmısın sen cnm ya cayı icerken söyle huppp yapıcaksın kı keyfe var salatalık desen onun tad orda kart kart yiceksin bide ben eger beyendigim bi yemeyi yersem ımmmmm diye ses cıkarırım valla rahatsız olan gelmesin yanii yok öyle dunya sesten rahatsız oluyorum o zaman dag basına tasın derler adama...

Ayy hiç rahatsız olmam. İsteyen şapurdatarak yesin, isteyen ağzını aça aça.
Hatta ablamla yemek yerken birbirimize seslenip bakıncada ağzımızı açıp gösterme gibi huylarımız var.
Ben istesemde şapurdatamıyorum ağzımı açarak yiyemiyorum ağzım yoruluyor. Yapan nasıl yapıyor hayret valla

Genc olup cenesinde disinde problem olan da olabilir

Kıtırtılı yiyecek sesi falan hadi neyse de, ben de şu sakız sesine uyuz olanlardanım. Oda arkadaşlarım çakkıdı çakkıdı öküz gibi sakız çiğnerdi. Onları duymamak için kulaklıkla müzik dinlerdim. Taksam kötü takarım çünkü, ortalık karışır. O yüzden sokakta, yolda falan bunu yapanla hiç ilgilenmem, bir sene aynı oda içinde yaşadığım insana tahammül etmek zorunda kaldım çünkü. Bugüne kadar öyle ağzını şapırdatarak yemek yiyen biriyle aynı sofrada falan denk gelmedim, gelsem bir daha o kişiyle aynı sofrada oturmam herhalde. Yaşlı insanlar hadini neyse de öküz gibi yemek yemenin anlamı nedir anlamıyorum.

Sakiz cekirdek basta birsey yerken icerken cikan her türlü ses deli ediyor beni. Baska odaya bile geçiyorum sinirim geçene kadar

Rahatsızlığınızın adı misophonia .Bazı seslerden rahatsız olma durumu.Çocukluğumdan beri bendede var .Beynin merkezindeki bir bölümünün yanlış çalışmasıyla ilgiliymiş.Benim rahatsız olduğum sesler ağız şapırtısı,höpürdetme,çay karıştırma sesi v.b.Benim hayatımı çok etkiledi.Tıbbi bir adı olduğunu yeni öğrendim.Ailem hep dikkat edrdi,ancak bazı insanlar bu rahatsızlığı bilmiyor,aman duymamaya çalış v.b veya beğenmemek sanıyorlar.Ama ilgisi yok o seslerin bulunduğu özellikle sakız ortamda asla durmuyorum.Tedavisi henüz bulunmamış .Bazen ergenlikte geçiyormuş benim geçmedi..Tıbbi araştırmalarda bu rahatsızlığı olanların o sesleri duydukları anda kalp atım sayılarının arttığı,avuçiçlerinin terlediği belirlenmiş.İnşallah bu durumumuz geçicidir,çünkü bir çok insanla aynı sofrada oturamıyorum.

Bende acayip takıntılıyımdır ses çıkartılmasına yutkunmaya bile bazen oluşabiliyor evdeyken falan tvnin sesini yükseltirim o şekilde duymuyorum ya da sesli birşeyler konuşuruz sırf anlaşılmadan yensin diye sessizlikte yanımda yemek yenmesinden nefret ederim

maesef benimde abim böyle. aynı sofraya oturamaz oldum artık. hele sahruda haşır huşur karpuz yemesi. aç kalıyordum nerdeyse. çayı höpürdetme falan. duymamayı başaramıyorum

Ben yemek yeme konusunda çok takıntılıyım elimde değil, ağız şapırdatma,çok hızlı yemek yiyenler, dediğiniz gibi sert sebze meyveleri yerken çıkan ses, ağzı açık yemek yiyenler vs. nefret ediyorum bu yüzden tek başıma yemek yemeyi seviyorum eşime de sadece masada eşlik ediyorum o hızlı hızlı neredeyse çiğnemeden yuttukça iyi ki o eve gelmeden ben yemişim diyorum

İllaki salatalık yerken biber isirirken ses çıkar yani. Hoşlanmayan bunları yemesin o zaman. Cips de yemiyorsunuzdur siz çünkü onda da ses çıkar. Herşeyi anladım da şu aile fertlerine tahammülü olmayanları anlamadım. Özellikle anneanne babaanne dişlerine takanlar. Unutmayın ki ömür billah agzinizdaki dişlerle yasamayacaksinız . Siz bence hiçbir ortama girmeyin. Hele dışarıda hiç yemek yemeyin!

Salatalık sert yani tabi ki ses çıkar. Cips mesela sessiz yenebilir mi, hayır.. Ağza alıp ıslatılırsa falan yumuşar yenir ama oda ıyy Ağız şapırdatma falan desen anlarım da bunlar masum şeyler.. Çay karıştırma da öyle sessiz karıştırmak çok saçma olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…