Yemek yemeyi cok seviyorum..

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.287
1.566
133
34
Merhabalar..Malum sebepten ötürü evlere kapandık. Ne disari cikabiliyorum,ne hareket edebiliyorum.Ekmegi bile evde annem yapiyor.O kadsr lezzetli oluyor ki..Hele kahvaltida sicacik bazlama ,tereyagg..Hayir diyemiyorum yemege.1.64 boyum kilom 82.Ve basenliyim.iki uc gun diyet spor yapiyorilum.Devami gelmiyor..Ya yemek yemezsem mutsuzum.Yesem kilo aliyorjm..Diyet yapmama uygun ortam yok..Cok yoruluyorum.uc gun diyet ve spot yaptim.Inanin ruyamda bile yemek yiyorum...Dayanamiyorum..Bugün yedim valla ..spor da yapmadim.Hadi yarin bastan basla..Yoruldum artik bastan baslamaktan..Dar pantalonlar giymek istiyorum,gomlegimi icime koymak istiyorum.Annem babam da psikolojik olarak wtkiliyorlar beni zaten..Stresten de yiuorum yemegii..Hele bu aralar..Vakit de gecmiyor..Bana yardim edin..Soyle motive olayim..Benim gibi olan,kilo veren var mi?20 kilo versem rahatlicam...

Hangimiz sevmiyoruz ki:KK54:

Ben sevmiyorum. Bugün bütün gün yemek yemeyi unuttuğum için başım ağrıyor. Şu iştahlarınızdan azcık bana versenize 😂

Konu sahibi size gelince; boğazı tutacaksın, hareket edeceksin, kilolar gidecek. Normal şartlarda yallah diyetisyene derdim ama şu an diyemiyorum. Hamur işinden uzak dur.

1 hafta öncesine kadar yememi durduramıyordum. 5 kilo alınca dur dedim. Hırs yaptım, eve kapanmayı da kendi lehime çevirip spor yapmaya başladım. Yarım saat yürüyüş bandında orta hızda yürümeye başladım. İkinci haftaya girdim şu an yarım saat yürüyüş + yarım saat egzersiz şeklinde 1 saatlik rutini oturttum.
1,5 haftada 62den 59a düştüm. Sporun yanında yaptıklarımı anlatayım.
Ekmek kesinlikle ve kesinlikle yemiyorum. Doymasam da yemekten 2-3 saat sonra yine yemek yiyorum. Kendimi aç bırakmıyorum.
Porsiyonlarımı küçülttüm, az ama sık yiyorum.
Ne kadar doğrudur bilemem ama spordan 2 saat önce türk kahvesi içiyorum. Metabolizmada etkisi olabilir belki diye.
Bol su içiyorum.
Akşamları 8den sonra özellikle yemek yemiyorum sadece meyve yiyorum.
Kendinizi bir diyete bağlamak belki sizin için uygun bir kilo verme yöntemi değildir. Benim için de değil mesela.
Kendinize uygun yöntemleri bulmaya çalışın.

Merhabalar..Malum sebepten ötürü evlere kapandık. Ne disari cikabiliyorum,ne hareket edebiliyorum.Ekmegi bile evde annem yapiyor.O kadsr lezzetli oluyor ki..Hele kahvaltida sicacik bazlama ,tereyagg..Hayir diyemiyorum yemege.1.64 boyum kilom 82.Ve basenliyim.iki uc gun diyet spor yapiyorilum.Devami gelmiyor..Ya yemek yemezsem mutsuzum.Yesem kilo aliyorjm..Diyet yapmama uygun ortam yok..Cok yoruluyorum.uc gun diyet ve spot yaptim.Inanin ruyamda bile yemek yiyorum...Dayanamiyorum..Bugün yedim valla ..spor da yapmadim.Hadi yarin bastan basla..Yoruldum artik bastan baslamaktan..Dar pantalonlar giymek istiyorum,gomlegimi icime koymak istiyorum.Annem babam da psikolojik olarak wtkiliyorlar beni zaten..Stresten de yiuorum yemegii..Hele bu aralar..Vakit de gecmiyor..Bana yardim edin..Soyle motive olayim..Benim gibi olan,kilo veren var mi?20 kilo versem rahatlicam...
Karatay diyeti yapın onda ac kalmak yok sadece belkı baslı seylerı yemıceksıjız

Yani bunun bi çözümü yok ki. Aynadaki görüntünüz geniş vadede sağlık sorunlarına sahip olacak olmanızın getirdiği mutsuzluk, yemek yeme mutluluğunun yanında daha az demek ki.

Evde youtube’dan falan başlangıç seviyesinde pilates videolarını yapmaya başlayabilirsin.

Kendine sınırlar koy. Tereyağlı ekmek yemek istiyorsan tabiki ye ama sadece 1 dilim yiyeceğim de. O dilimi ister balla ye ister sade ve ya peynirle gönlün nasıl istiyorsa...

Ben arada hamilelik geçirmeme rağmen yıllardır 55 kilo bandındayım ve yemek yemeyi çok seven biriyim. Diyet asla yapamam ama sınırlarım her daim vardır. Örneğin abur cubur tüketmem, gazlı içecek içmem, günde 2.5 öğün yerim, ekmek sadece kahvaltıda yerim. Bir gün çok sevdiğim bir yemek varsa doyasıya yerim ama ertesi gün mutlaka dengelemeye çalışırım.

Bunları söyledim diye ağzına lokma koymayanlardanım sanma. Kebap lahmacun iskender vs buldum mu asla affetmem şok olursun :olamaz: ama dedim ya dengelemek çok önemli. Sevdiğim yemeği yiyorum, nefsimi köreltiyorum, ertesi gün eski düzenden devam ediyorum.

Sen de kendine bir yaşam biçimi oluşturmalısın. Seviyorum diye 3 dilim peynirli 3 dilim yağlı ballı yersen tabiki de kiloların önünü kesemezsin.

Kaç yaşındasınız?
Diyet miyet boşverin hepsi geçici çözüm onların.
Yemek yeme alışkanlığınızı ve yaşam tarzınızı uzun seneler sürdürebilir biçimde değiştirin. O zaman kilo da verirsiniz sağlıklı da olursunuz

Annenizin ekmek tarifini verirseniz çok makbule geçer. 1 tane denedim o da kruton gibi oldu.
Yemek olayı hepimizde aynı. Bira hareket yapın imkanlar dahilinde.

Ya okurken aklıma şu şarkı geldi lütfen gül diye yolluyorum 😅

Bazı donemler kilolar alınıyor maalesef ... Ben de incecik uzun manken gbi bir kızken hamileliğimde çok kilo aldım 22 kilo .. bir buçuk sene hiç veremedim şuan yeni yeni vermeye başladım.. beş altı aydır .. hormonal.oldugunu duusnmuyorum cnku yediklerim ictikleirm hep aynı.. 15 kilosunu verdim .. malesf 7-8 kilo daha fazla var .. çok su içmek yeşil çay icmekte fayda gördüm sadece

Vallaha aynı ben.
Dünyayı yiyorum ama bugün kendimden iğrendim vucudumdan.
Yemeklerden önce iki bardak su içiyorum tıkıyor.
Canım bişey isteyince hemen su içiyorum.
Bakalım nezamana kadar dayancam.5-10kiloda ben versem......

Vallaha aynı ben.
Dünyayı yiyorum ama bugün kendimden iğrendim vucudumdan.
Yemeklerden önce iki bardak su içiyorum tıkıyor.
Canım bişey isteyince hemen su içiyorum.
Bakalım nezamana kadar dayancam.5-10kiloda ben versem......
Su ,yesll çay .. baska da asla bir şey kullanmam zaten.. zayıflama çayı geçen sene bir donem kandım.ictim.birine . Sağlığından oluyordum ağzımda aftlar çıktı karaciğer değerlerim Cook kötü çıktı çayı iki ay falan içtikten sonra hiç kilo da verememistim zaten.. kendime yaptığım en büyük kötülük buydu

Su ,yesll çay .. baska da asla bir şey kullanmam zaten.. zayıflama çayı geçen sene bir donem kandım.ictim.birine . Sağlığından oluyordum ağzımda aftlar çıktı karaciğer değerlerim Cook kötü çıktı çayı iki ay falan içtikten sonra hiç kilo da verememistim zaten.. kendime yaptığım en büyük kötülük buydu
Aynen en güzeli su.

1. Porsiyonları küçült. Herşeyden ye ama azar azar gerekirse tadımlık olsun. 2. Ekmeği sadece kahvaltıda bir dilim ye. O da kepekli olsun mümkünse. 3. Tatlı ve hamur işlerinin bir anda kesemezsin ama yediğin miktarı 1/4 oranına kadar düşür en azından (ben öyle yaptım) 4. Mutlaka günlük 2-2,5 litre su iç. 5. Akşam 19.00 dan sonra hiç bir şey yeme. Çok açlık hissedersen en fazla küçük bir kase yoğurt ya da bir bardak süt iç. Öğün aralarında ise minik atıştırmalıklar olsun. Mesela bir iki kuru meyve veya bir çay bardağı kadar leblebi vs 6. Tüm gün evde olsan da hareketli olmaya gayret et. Sürekli yatar ya da oturur pozisyonda durma. Ben bu söylediklerimi yaparak doğum kilolarını çok rahat verdim. Dönemsel kilo alımlarında da aynı şekilde davranıp kilolardan kurtulabiliyorum. Kilo verdigimi ya da aldığımı hemen kıyafetlerde fark ederim ve ona göre yeme şeklimi değiştiririm. Giyemediğin kıyafetleri rahatça giydiğini gördükçe mutlu olup daha bir gaza geleceksin emin ol.

yemek yemegı kım sevmıyor kı :D resmen yasamak ıcın degıl yemek ıcın yasayanlardanım bende :D
ama ben saglıklı beslenırım mesela pılav veya ekmek yıyecegıme 2 tabak salata daha fazla yemek yemegı tercıh ederım
cıpsımı kendım yaparım dograrım kabakları fırında yaglı kagıt ustunde bol baharatlı kızartır soslu yogurtla yerım mesela bunun gıbı atıstırmalıklar yapabılırsınız

bademı un halıne getırıp bol kakao ve meyve ıle kekler yapabılırsınız
mercımek veya nohutdan un yapıp onla tuzlu kurabıyeler atıstırmalıklar yapabılırsınız

Okullar açıklen son 2 hafta diyet yaptım 2 kilo verdim. Şimdi okullar kapalı. 2 küçük çocuğumla evde yalnızım. Asla yapamıyorum diyet çok yoruyorlar beni. Ara öğünle salatayla uğraşamıyorum. Almamaya çalışıyorum, yaptığım tek şey bu. Çocukken tombul olan insanların büyüyünce zayıflaması çevremden gördüğüm kadarıyla çok zor. Bir de ailen seni psikolojik açıdan nasış etkiliyor onu anlamadım. Olsa olsa kendileri yeyip içtikleri için o şekilde etkiliyorlardır 😊

Back
X