Yemek Yemeyen Bebeklerin Annelerine Fazla Ciddi Olmayan Tavsiyeler

ferday

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
492
3
YEMEK YEMEYEN BEBEKLERİN ANNELERİNE FAZLA CİDDİ OLMAYAN TAVSİYELER
Televizyonda reklamları bulun.Bir elinizle kumandayla kanalları tarayarak tüm reklam kuşaklarını takip ederken diğer elinizle de ufaklığın ağzına çorbayı isabet ettirin. Bu çok zor oluyorsa reklam kuşaklarını videoya kaydedin ve yemek zamanı kaseti takın.
Teletubbies' e 6 aylık -3 yaş arası tüm bebekler hayran. Mama saatlerini teletubbies zamanına denk getirin.
Yemek saatlerinde evinizde bir arkadaşınızın ya da eşinizin olmasını sağlayın. O şaklabanlık yapsın siz yedirin.
Hiç yemeyen çocukların bile çok severek yediği bir şey mutlaka vardır. Bu çukulata olsa bile bunu 3 öğün yedirin. Nasılsa bundan bıkacak ve başka şeyler yemek isteyecekir.
Eline en sevdiği oyuncakları tutuşturun. Oyuncağını fırlatmaya kıyamayacağı için kaşığa vuracak boş eli kalmayacaktır.Siz tekmelere dikkat edin!
İyi bir makyaj takımı ve temizleyecisi edinin. Tüm bebekler annesinden başka herkesin verdiği herşeyi yerler ve annelerini utandırırlar! Siz de her öğünde kendinize değişik tiplemeler yapın sizi tanımasın!
Park, bahçe ve sahilleri yemek yeme mekanları haline getirin. 'Bak hav hav geçiyor, hanimiş pisi pisi ' derken tabağındaki bitiverir.
Eski bilgisayarınızı satmayın atmayın. Bebeğinizle karşısına geçin. O klavye ve mouse a patapata yapmaya çalışırken yemek yediğinin farkına bile varmayacaktır.
Elinizden yemediği herşeyi sehpanın üstüne bırakın . Odadan çıkın 'bunu ellemek yasak, sakın bunu yeme' demek olayı hızlandıracaktır. Odaya döndüğünüzde bıraktığınız şeyin kırıntısının bile kalmamış olduğunu göreceksiniz.
Yemek yerken çok ağlıyorsa ve sizi çıldırma noktasına getiriyorsa, onu parçalama düşüncesi gözünüzün önünde dans etmeye başladıysa onu ilk kucağınıza aldığınız anı hayal edin. Sevinçten nasılda ağlamıştınız. Onu ne yaparsa yapsın sevmek için söz vermiştiniz. Tabağını önünden alın çöpe dökün bu hayali aklınızdan çıkarmadan yeni değişik bir şeyler hazırlayın.
Herşeye rağmen yemiyorsa bırakın aç kalsın. En fazla 8-10 saat sonra kendi gelip 'anne mama' diyecektir. Hiçbir çocuk açlıktan ölmemiş . Onun sizden mama istemesi zevkini hiç olmazsa bir kez yaşayın.
Şişman çocuklara bakıp imrenmeyin. Onun yerine kendinize benim çocuğum zayıf ama sağlıklı diye telkinde bulunun. Zaten doktorlar da şişman bebek sevmezler . İleride şeker ve kalp rahatsızlıklarına aday olur bu çocuklar.
Her öğünden önce 3-4 ayrı çeşit yemek hazırlayın. Yedirme şansınız bir anda 4 katına çıkacaktır.
%100 garantili yiyeceklerden haftada bir gün yedirin . En azından haftada bir gün mutlu olun. Bu yiyecekleri siz seçin ama benim tercihlerim şunlar :
Patates kızartması - Makarna - Muhallebi - Muz
Yemeklerle oyun oynamasına izin verin. Vıcık vıcık bir köfte,yerlerde dolaşan makarnalara bile kızmayın olsun. 10 taneden biri mideye gitse kardır.
Oyun oynayabileceği yiyecekleri verin. Zeytin alırken çekirdeksiz olsun. Hop Hop top yapsın! Üzüm yemesi için odanın etrafına tek tek dağıtın. Bütün çocuklar yerde ne bulurlarsa ağızlarına atmaya bayılırlar.
Amaan bırakın yemesin. Bizim annelerimiz de biz yemiyoruz diye üzülüyorlardı.Şimdi de rejim listelerimiz buzdolaplarımızın kapılarından eksik olmuyor. Demek ki hepsi öyle veya büyüyor. Büyüyüp rejim listelerinden bahsettiği zaman bol bol dalga geçip intikamınızı alırsınız!

Oyle guzel yazilmiski bu listedeki bircok seyi deneyip basarisiz olmussamda su son uc cumle icime oyle su serptiki anlatamam, artik uzulsemde belli etmiyor ve kafama takmiyorum, oglum saglikli Allaha sukur en onemlisi o. :emir_bebek:
Ellerine ve emegine saglika.s.

Oyle guzel yazilmiski bu listedeki bircok seyi deneyip basarisiz olmussamda su son uc cumle icime oyle su serptiki anlatamam, artik uzulsemde belli etmiyor ve kafama takmiyorum, oglum saglikli Allaha sukur en onemlisi o. :emir_bebek:
Ellerine ve emegine saglika.s.

Rahatlatmış olduğuma çok sevindim...........a.s.a.s.

ah canım yazın biraz benı de anlatmıs hele bı elımde kasık bı elımde kumanda panık halınde o kanladan bu kanala reklam arayıslarım cok komıtı ya neyse kı gectı sımdı 6 yasında ve kendı yıyor yemegını ıkıncıde ne yapcaz bakalım emegıne saglık...

harika anlatmışsın ya bunların çoğunu denedim demekki herkes deniyor okurken kahkahalarla güldüm resmen bebekler hep aynı sanırım CADIARZU

harika anlatmışsın ya bunların çoğunu denedim demekki herkes deniyor okurken kahkahalarla güldüm resmen bebekler hep aynı sanırım CADIARZU

Al benden de o kadar....hele yerde senin gözünden kaçmış kırıntıları ağızlarına atmıyorlar mı ? çöpçü balığı misali..

X