Yemek yedirmek için ters taklamı atmalıyım

• Konu Sahibi Konu Sahibi nes8
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

nes8

Guru
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
170
4
316
Bursa
merhaba arkadaşlar benim kızım 17 aylık boyu kilosu maaşallah iyi ama yemek yedirmek çok zor aç da olsa illaki bişeylerle oyalamam ve dikkatini dağıtmam gerekiyor .oturup yemek yemiyor yani her gün bugun ne göstersem diye stres yapıyoz.bizim gibi olan arkadaşlar varmı merak ediyom ve ne yapmamız gerkiyor sizce ???

biz taklada atsak yediremiyoruz bu çocuklar neden böyleler bi anlasam eltimin çocuğu böyleydi ne zaman 2,5 yaşını geçti bütün dişler çıktı oturup düzgün yemeye başladı bilemiyorum herkeste aynısı olur mu ama belki bizde o zaman düzgün yediklerini görürüz

Meraba, çocuk gelişimi öğrencisiyim. Ebeveynlerden en çok duyduğumuz şikayet bu ''çocuğum yemek yemiyor''. Öncelikle çocuklarımızın bizim kadar yemek yemesinin mümkün olmadığını göz önüne aldığımızdan emin olmalıyız. Çünkü onların mideleri çok küçüktür, biz 2 poğaça yerken, onlara 1 poğaça yeter örneğin.

Diğer atlanan nokta ise yemekten önceki atıştırmalardır. Çocuk eğer yemekten önce bisküvi vb. şeyler yerse bunlar da iştahını keser. Yemediği zaman zorlamayın, ağzına tıkmayın. Elbet acıkacak ve kendi isteğiyle yiyecektir.

her çocuk ölmeyecek kadar yemek yer mutlaka hiçbir çocuk açlıktan ölmez.ama çocuk düzenli yemek yemeyince illa ki her anne problem eder.benim kızıkm ayına göre kilolu ama bir öğün yemese içim acıyo

bilmiyorumkismile
benim oğlum 4,5 yaşında bebekken çok kiloluydu 21 ay anne sütü verdim şimdi 19 kg yaşıtlarına göre kilosu fena sayılmaz ama o da yemiyo hele son günlerde hiç.iştah şurubumu alsam diyorum ama bir çocuk doktoru iştah şurubu diye birşey olmaz demişti kardeşimin gittiği çocuk doktoru da aynı şeyi söylemiş sadece vitaminlerle destekleyebiliriz demişl napıcamı şaşırmış durumdayımbilmiyorumkismile

vallahi ben de kafayı yemek üzereyim bende balıkyağlı vitamin kullanıyorum dr önermişti ama iştahı açmıyor ama olsun napalım inş ilerde düzelir

herkeste aynı problem,hiç iştahı yerinde zorlanmadan yemek yiyen bi çocuk görmedim etrafımda. Hiçmi sevmez bu çocuklar yemek yemeyi anlamıyorum. İnşallah benim bebeğim boğazlı olur da uğraştırmaz beni.allah sabır versin sizlerede valla

benimle aynı kaderi paylaşan anneler var demekki ...benim ark. kızı 1,5 yaşında çok istahlı yemek yiyiyor oturuyor kendisi yemeye çalışıyor karıışınca kızıyor.ben onu gördükçe bende mi problem var demiştim .ama sanırım istisna oymuş.:) valla inş.bütün dişleri çıkınca yemek yemeyi sever .. herşeyi yediğini görsem çok sevincem.. sanki hep açmış gibi geliyor biliyorum yanlış ama .ne yapayım annelikkk..

benimde acıkmayan meleklerin kendilerini doyurduğuna kanaat getirdiğim 22 aylık ikiz bebeklerim var boylar ilerden gidiyo maşallah ama kızım henüz 10.5 kilo, oğlum 13 kilo.yemek yedirmek için 1000 takla atıyorum gerçekten.özellikle oğlum çok inatçı yemek yemek istemedimi hayatta ağzına bişey sokamazsın.bide kendilerini kusturma huyları var.bilgiğin öğürüp kendilerini kusturuyolar,bilinçli yani.işte esas o zaman üzüntümden ölüyorum.Kusuk temizlemekten mahvoldum artık.Deniyorum srekli bişeyler ama bana karşı kusmayı kullanmaktan vazgeçmiyolar.bi ümit bugünlerde geçecek elbet diyorum...kendime teselli veriyorum sadece...yemeyen çocuk gerçekten çok zor.kızım katıları bile yeni yeniçiğnemeye başladı.yeğenim var 8 aylık makarnaları hüp hüp yerken ağzımın suları akıyo...yiyen çocuğa bayılıyorum yaaa...keşke benimkilerinde azcık iştahı olsa...en azından açıkınca yeseler.
geçen sözde kızım acıkmış ağlıyo mama diye...bende sık yaptığı bişey olmadığından bi heyecanlandım demek ki yicek diye...hazırladım bi güzel makarna yoğurtlu sever...sizce ne yaptı...?tabiki yememek için gene direndi (( durum umutsuz yani.... yalnız değilsiniz arkadaım bende beterlerii vardır aşağı değildirler seninkinden (((

üzülmeyin herkesin sorunuaynı çocuklar hep zor yiyor bende çok çektim ama büyüdüler şimdi yine yemek seçiyorlar ama sevdikleri şeyi yiyorlar annelik çok zor hep aç kalıyolarmış gibi geliyor

Walla benim oglum da cok naz yapıyor yemek konusunda. Ben en fazla 3-4 kere deniyorum. Hepsinde reddederse bırakıyorum mama sandalyesine yemegini, daha teklif etmiyorum. sonunda acıkınca kendisi cıkmak istiyor mama sandalyesine.

Bizim sorunumuz oğlumun yemek secmesi (daha 19 aylık). 2 saat kalıyor mesela, yinede sebze yemegini yemiyor. Önüne makarna koyuyorum (pes ediyorum) deliler gibi yiyor. Yedirmemi bile beklemiyor.

Biraz ac bırakmak gerekiyor sanırım ama ben dahil hicbirimiz bunu yapmıyoruz.

ama aç kalsada yemek istemeyince yemiyor denedim gördüm. diğer zamanlarda oyun oynatarak dikkatini dağıtarak bi şekilde tıkıyosun ağzına ama beğenmezse hiç kanmıyor...

Biraz daha büyüsünler "Kızım yada oğlum çok yiyor onu nasıl engellemeliyim" diye bir konu açarsanız hiç şaşırmam..:) Belli bir yaşa gelinceye kadar bu tür sorunların yaşanması normal arkadaşlar. Bırakın tamamen acıkana kadar beklesin, acıkınca kendisi talep edecektir zaten sizden bunu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…