Bebek Beslenmesi Yemek yediremedigim 3uzlerim 😔

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esmerhatun66

Hunili Anne 🤪
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Mart 2016
2.173
2.207
133
33
Mrb hanimlar.bu konudan acayip müzdaribim.lutfen akil verin yoksa ben kafayi yemek uzeriyim.3 uzlerim duzeltilmis 2 bucuk yasindalar.hic bi sekilde yemek yediremiyorum.mama iciyolar genel olarak.ne yemego ne icecegi denediysem verim alamiyorum.mamadan sute gecmeyi denedik.istemediler.tamm ddim sevmiyo olabilirler mamayi direk keselim ama yok ya olmuyo ictikleri sadeve corba baska bisey oda puturtulu corba olmicak ne verirsem ögürup geri cikariyolar yada direk agizlarini acmiyolar.o kadar zayiflar ki zaten yasitlarina gore cok cok gerideler bole olunca da iyce caresiz hissediyorum kendimi .. tüm gün yani benim dayanabildgm yere kadar aç biraktim, kizdim, gulerek sarki soleyerek ne bilim baska aklima gelmeyen her secenegi deneyerek yedirmeye clistim napmm gerekiyo zaten bagiskliklari cok dusuk en ufak bi sogukta hasta oluyolar allah rizasi icin bana bi akil verin

Mrb hanimlar.bu konudan acayip müzdaribim.lutfen akil verin yoksa ben kafayi yemek uzeriyim.3 uzlerim duzeltilmis 2 bucuk yasindalar.hic bi sekilde yemek yediremiyorum.mama iciyolar genel olarak.ne yemego ne icecegi denediysem verim alamiyorum.mamadan sute gecmeyi denedik.istemediler.tamm ddim sevmiyo olabilirler mamayi direk keselim ama yok ya olmuyo ictikleri sadeve corba baska bisey oda puturtulu corba olmicak ne verirsem ögürup geri cikariyolar yada direk agizlarini acmiyolar.o kadar zayiflar ki zaten yasitlarina gore cok cok gerideler bole olunca da iyce caresiz hissediyorum kendimi .. tüm gün yani benim dayanabildgm yere kadar aç biraktim, kizdim, gulerek sarki soleyerek ne bilim baska aklima gelmeyen her secenegi deneyerek yedirmeye clistim napmm gerekiyo zaten bagiskliklari cok dusuk en ufak bi sogukta hasta oluyolar allah rizasi icin bana bi akil verin
Doktora danistiniz mi hic?

Ek gıdaya geçişte tamamen püre haline getirip verdiniz sanırım yiyecekleri. Biraz pütürlü bırakılmayınca alışamıyor çocuklar.

Canim bizim yasimizda kilo, boy falan onemli degil ama o yaşlardaki çocuklar icin gelisim açisindan çok onemli. Çocuk doktoruna gorunun muhakkak. Her hangi bir sorun yoksa iştah açici takviyeler verir belki. Bu yaşda cocuklarin çene kaslari gelismesi için artik biraz kati sert yiyeceklere gecmesi lazim. Boylarinda gerilik varsa buyume hormonu gerekli ola bilir. Ya da her hangi baska gastroenteroloji sorun ola bilir yemek yememelerinin ardinda . Muhakkak doktora goturun cocuklari. Cunki bu yaslar ihmale gelmez. Sonrasini da etkiler

Arayip sorabileceğiniz doktor da mi yok?
Herhangi tlfnda gorusup konustgmuz bi doktorumuz olmadi hic cunku bu seneye kadar rahat rajat her kontrollerime goturduk.saglik ocagina asi vs icin gittik en son kış ayinda daha orayada gitmedik doktorumuz da cagirmadi acikcasi kilo boy vs evde olcup bilgi veriyoruz

Ek gıdaya geçişte tamamen püre haline getirip verdiniz sanırım yiyecekleri. Biraz pütürlü bırakılmayınca alışamıyor çocuklar.
Ah evet benim ihmarkarligim 3 tane olunca fazlaca afalladim sanirim.yani.aslinda kek biskuvi kuruyemis vs bunlari cigneyerek yiyebiliuolar hani desem ki bilmiyo cignemeyi ama sevdgi cann istedgi seyleri gayet guzel yiyolar problem tamamen yemekte

Canim bizim yasimizda kilo, boy falan onemli degil ama o yaşlardaki çocuklar icin gelisim açisindan çok onemli. Çocuk doktoruna gorunun muhakkak. Her hangi bir sorun yoksa iştah açici takviyeler verir belki. Bu yaşda cocuklarin çene kaslari gelismesi için artik biraz kati sert yiyeceklere gecmesi lazim. Boylarinda gerilik varsa buyume hormonu gerekli ola bilir. Ya da her hangi baska gastroenteroloji sorun ola bilir yemek yememelerinin ardinda . Muhakkak doktora goturun cocuklari. Cunki bu yaslar ihmale gelmez. Sonrasini da etkiler
Yemek yemeye meyilli cocuklar aslinda her sofraya yada birinn babasinn benim elimde gordugu seyleri mrklanip yanimiza geliyolar tatmasi icin teklif ediyorum ornegin makarna mesela catalla uzatrken bakiniyo sonra geri itekliyo.hani bi kere agzina alip ne bilim tadini begenmeyip birkmiyo hic bakmiyo acikcasi.tatli seyleri bi hayli seviyolar.ama nereye kadar tatli seyler yedirebilirim ki.. ek gidaya gectigimiz surede gayet guzel herseyi yedirdim severek.de yediler.iskembe bile ictiler dusunn ama son 1 senedir icinden cikamadigim bi halde geri tepiyo hersey.ne kadar isarar edersem o ladar inatlasiyolar.bilmiyorum ya su pandemi cok zor bi durumda yakaladi bizi

Merhaba esmerhatun66 esmerhatun66 onceden yazismistik bilmem hatirlar misin? Benimde 3uzlerim olacakti sonra 2ye dustu. Neyse. Peki boylari kac? Eger boylari yasitlarini yakaladiysa kiloyu sorun etme

Merhaba esmerhatun66 esmerhatun66 onceden yazismistik bilmem hatirlar misin? Benimde 3uzlerim olacakti sonra 2ye dustu. Neyse. Peki boylari kac? Eger boylari yasitlarini yakaladiysa kiloyu sorun etme
Mrb canm evet hatrladim nasilsn bebekler nasil? Boy olarak nasil bilmiyorum hic ben ölcüp saglik ocagima bilgi vercektim en son grip oldk kaldi ole bana gore yasitlarindan minik duruyolar ama bi bakiyim ben aklima takildi

Duzeltilmis olunca yaşı nasıl hesapliyorsunuz anlayamadim. Cocuklarin dogum tarihi ay ve yil olarak nedir?

Doktorumuz bize gunluk yarim.litre süt veya sütlü gıda ve 1 köfte büyüklüğünde et önermişti. Gerisini ne yerse yesin dedi.

Back