canım gerçekten gözün korkmasın bende senin gibiydim
sana tavsiyem kolay olan yemeklerden başla iki günde dolma saracak halin yok ya :) örneğin bütün tavuğu al, fırın poşetinin içine yapışmasın diye biraz un bula, 1 domatesi 4 e böl, 1 soğanı halka halka doğra tavuk domates soğan tuz tane krabiber hepsini torbaya koy fırın tepsisiyle fırına ver, yanına da püre yap yapamıyorsan ya da patates kızartmaı yap acayip kolay bir yemek hem de baya güzel oluyor...
ya da tavuk ve ya et - borcama domates sebze ve patateslerle koy fırına ver 1 saatte harika yemek..
aynı şekilde güveç seviyorsanız o da acayip kolay, iri kuşbaşı ve ya iri kesilmiş tavuk göğsü, isteğine göre salça, iri doğranmış patates, soğan ve ya hangi sebze istiyorsan hepsini doldur güvece ağzını kapat fırına ver 2 saatte mis gibi yemek hazırlaması 5 dk.
köfte yap yanına pilav yap tutturamıyorsan makarna yap bir de salata... tamam işte :)
cacık / komposto türü şeylerle sofraya çeşitlilik kat
patlıcanları alacalı soy yarım saat tuzlu suda beklet sonra çıkar kurula kızart patates ve biber de kızart, üstüne yoğurt -isteğe göre sarımsaklı yap oldu bitti bir yemek daha sana :)
istersen yapabilirsen domatesli sos yap o kızarttığın patlıcanları borcama diz, üstüne domatesli sos ve kaşar peyniri koy fırına ver...
karnıbaharı al yıka ufala sonra tencerede yağ salça erit üstüne kıyma ekle, tuz k.biber acı biber at karnıbaharları at üstüne birkaç bardak (ben 6 bardak ekliyorum) su ekle kaynat oldu sana sulu yemek
bunların hiçbiri zor değil, hepsi de çok lezzetli ve sana fikir verebilir umarım :)