yemek yapmakta yeni olanlar

Aslında 1 yıl oldu ama evlendiğimde hiç yemek yapmayı bilmiyordum, bazı yemeklere soğan koymayı unuturdum.
Evlendikten 1 ay sonra ramazana denk geldi ve bir yığın misafir aldık, çok şükür hepsini sorunsuz atlattım.
Fix menü oluşturmuştum kendime, farklı misafirler olunca hep aynı yemeği yapıyordum :)

güzel fikirmiş benimde annem yok evde 24 yaşında olmama rağmen yeni öğreniyorum :)

geçen pilav yaptım sert oldu

bugün yeşil fasulye yaptım iyiydi

zamanla alışılıyor sanırım

Canım ben de 24 yaşındayım.
Yemek yapmaya başlayalı 1 ay olmadı daha ama çeşit çeşit yemekler, tatlılar falan yapıyorum.
Sulu yemeklerin mantığı aynı zaten.
Şimdi ramazan diye her akşam çorba da yapıyorum.
Karnıyarık, tiramisu, sufle gibi tarifleri bile denemişliğim ve becermişliğim var düşün :)
Bu aralar yemek bloglarında fazla dolanıyorum.
Tarif bulup denemek ve güzel sonuç almak insanı daha da motive ediyor.
Kesinlikle denemelisin ve uğraşmalısın.

heyy ben de varım
okuyorum tatillerde mutfağa girebiliyorum ancak
ama bugün yaptığım bamyanın ve iki gün önceki fasulyenin tatları nihayet annemin yemeklerinin tadına yaklaştı :))
püf noktaları yavaş yavaş kapıyorum
yaptıkça yazarım artık buraya :))

ve beğenilince insan zevk alıyor
valla benim o tatlılara henüz cesaretim yok

Tavuk Sote
500 gr.Tavuk göğüs eti
1 adet soğan
3-4 adet sivri biber
2 adet domates
1 kaşık salçası
1 çay kaşığı köri (varsa)
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber

Yapılışı:
Tavuk etini kuşbaşı (tavla zarı büyüklüğünde) doğrayıp, tenceye sıvı yağ ve tavuk etlerini koyarak, hafif sulu kalıncaya kadar pişirelim.
İnce ince kıymış olduğumuz soğan ve sivri biberleri etlerin üzerine ekleyip karıştıralım. 5 dakika kadar ağzı kapalı pişirelim.
Daha sonra kabuğunu soyup küçük küçük doğradığımız domatesleri ilave edelim.
Bir kasede baharatlar ve köriyi yarım bardak suda eritip domateslerin üzerine ekleyip tuzunu atıp, suyunu çekene kadar pişirelim.
Pişen tavuk sotemizi sıcak olarak sunalım.

Kızlar yarın bunu deneyeceğim bakalım :)))) sonucu yazarım :)

bende evleneli 15 gün oldu. bende evde hiç yemek yapmıyordum çalışıyorum zaten. şimdi zor geliyor. hemde ramazana denk geldi. fena
ama iş te netten bulup bulup yapıyorum birşeyler. ama ben bu yemek işini hiç sevmedim kızlar. inşallah severimmm....

Benim kocaman bir tarif dosyam var. Çoğunlukla hamur işi yapmayı daha iyi beceriyorum.
Ama yemekte yapabiliyorum. Bazı yemekleri sorarak yapıyorum tabii. Çünkü sürekli yapmadığım için unutuyorum.
Hamur işlerinide kocaman dosyamı açıp bakıyorum. Özellikle portakal ağacı sitesi çok güzel. İsterseniz bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…