Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Yemek takımı ile duvar ünitesi illa aynı renkte mi olmalı?

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

GnotiSeavton

yine yeniden...
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2010
1.854
41
358
Merhabalar... Ciddi anlamda fikirlerinizi almak istiyorum işin içinden çıkamadım.

Salonumda ufak bir değişiklik yapmak istiyorum. Duvara monte raflı şekilde modern ve minimal tarzda duvar ünitesi bakıyorum.

Zaten eşyalarım daha çok modern ve spor tarzda,yani klasik ya da avangard değil.

Yemek masam wenge renginde. Bu arada belki yorumlarda faydası olur diye söyleyim, duvarımda kum beji renginde.

Şimdi ben sırf yemek takımım wenge diye salona illa ki wenge üniteler,raflar mı bakmalıyım?

Bazı dekorasyon dergilerinde görüyorum, farklılıklarla gayet güzel kombinlenmiş dizaynlar var. Hatta göze çok daha güzel, farklı, estetik geliyor.

Hatta son zamanlarda moda oldu. Ama tabi onlarda haliyle biraz tasarımcı,iç mimar eli var...:2:
Sorum şu; duvar ünite rengimi kesinlikle wengeli mi bakmalıyım? :44:

Başka kahve tonunda ünite,raf seçersem bu salonda kötü durur mu?

Yani illa "takım" mı olmalı?

Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

Aşağı yukarı aynı sorun bende de var. Benim de tv ünitem akçaağç renginde ve şimdi koltuk takımlarının ayaklarından tut yemek masama onun sandalyesinin ayaklarına kadar aynı renkte mi yapıcaaam diyeee deliriyorum. Benimde duvarım kumbeji, izin verirsen senin konu başlığın altında bende böyle bilgilenmek istiyorum, birileri bize yardımcı olur umarım bu konuda.. Bence venge kullanışlı bir renk ayrıca ona beyaz ama aralarından venge geçen bir mobilya ile kombine edebilirsin gibi geliyor. peki ya ben ne yapmalıyııım??

canim evini nasil gormek istiyosan oyle yap.ben zaten bu yeni moda sabit renkleri hic begenmiyorum hep iki renkli oluyo evler genelliklede siyah-beyaz yada tonlari... bana cok soguk geliyo bu tur dekarasyonlar soyle daha sicak renkler guzel olur diye dusunuyorum sen nasil istersen oyle yap derim

aynen tatlım, sağol fikir için :))

Ben minimalist, duvara monteli raf ve dolapları olan, alçak şekilde olan bir duvar ünitesi almaya karar verdim.

Rengi koyu krem/beyaz şekilde düşünüyorum.

Eğer ahşap almaya karar verirsem muhtemelen wenge almayacağım.

Çünkü duvar ünitelerinde wenge çok boğuk ve kaba duruyor.

Birde tavsiyem size duvara montelileri tercih etmeniz.

Panolular/büfeliler genelde çok kaba duruyor.

Duvara montelilerde en kötü duvarın arka rengini değiştirseniz bile ayrı bir hava katıyor.

Ayrıca gayet modern ve şık duruyor.

Herşeyi takım sevmiyorum, sanırım farklı farklı alacağım...