Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızım 2 buçuk yaşında ve devamlı bi yemek mücadelemiz mevcut elimden geleni yapıyorum fakat ne zaman tabağı görsek İMDATTTT...
benım oglum 19 aylık belkı zar zor 10 kılo vardır (gecen hafta hastaydı ve hıc bır sey yemedı belkı kılo bıle vermıstır) hep aa ne kadar ufak dıyenler oluyor, yasında varmı dıye soruyorlar. boyuda 85cm cıvarı. ılk 6 ay sadece anne sutu aldı. dıs donemlerı cok ıstahsız oldu gunlerce bır sey yemedı ama genel olarak oglum az az yıyor. yanı cocugumun yapısı boyle, hıc bır zamanlar oyle tabaklar dolusu sey yemez azıcık tırtıklar kuş gıbı. bır ara cok uzuluyordum bır kac kez zorla yedırdım ondan sonra cok cıddı aclık grevıne gırdı ınattan sımdı hıc ama hıc zorlamıyorum kendı halıne bıraktım kısacası kabul ettım. bende o da rahat ettık. bazen kahvaltısını bulamac verıyorum bazen ıkı lokma ekmek ıcı sut falan gecıstırıyor ustunde durmuyorum. cunku zorlauınca daha cok ters tepıyor. bırde myrus junıor dıye arı sutlu bır vıtamın kullanıyor ılk sıse bıttı sankı bıraz ıse yaradı gıbı. kullanma amacım ıstahtan daha cok bagısıklıgı desteklen sın ve eksık vıtamınlerını alsın dıye. yanı sıze tavsıyem cok ustunde durmayın er yda gec azda olsa yıyercektır
benim oğlumda 22 aylık 22 aydır uğraşıyorum daha dün sinirimden ağladım bi insan hiçmi acıkmaz hiçmi bişey sevmez zorlansanda yemiyo zorlamasanda bazen kabul ediyorum napıyım oda öyle diyorum ama bazende sinirden ölüyorum allah iştahsız çocuk annelerine sabır versin derdim kilolu olmas değil bi kaç lokma yemek yese normal kiloda olsa yeter çokmu şey istiyorum ona bakınca kendimi yetersiz buluyorum sanki ben bakamıyomuşum gibi hissediyorum bide herkesin zayıf demesi ii ce sinirlerimi bozuyo
ayni sorun bizde de var..gercekten istahsiz cocuk cok zor,benim oglumda 22 aylik dogdugu günden beri istah sorunumuz var eline birsey alip yedigini hic görmedim. cok imreniyorum eline ne versen yiyen cocuklari görünce ,
diger arkadaslarinda dedigi gibi kendi haline biraktim yemesi icin zorladigim zamanlarda cildiriyor resmen...
yasina göre boyu iyi 90cm ama kilosu az 11 kilo artik takmiyorum sagligi yerinde olsun yeter.bu saat oldu bütün gündür iki lokma ekmek duruyor,vitamin olarak octamar kullandik biraz sanki iyidi surubu bitdi yine ayni eski durumdagiz
cocugu istahsiz anneler artik bunu kabullenmeliyiz yapacak birsey yok.....
![KK20 :20: :20:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk20.gif)
arkadaşlar benim kızım 31 aylık...amaa bir görün kilosu 11 ..bende vita glucan diye bi vitamin kullanıyorum.bunun yanı sıra daktorumuz ışıla pediasure diye bi süt önermişti bu sütü toz olarak alıyorduk baya bi devlet karşılamıyor diye biliyordum.ışıl sık sık boğaz enfeksiyonu geçiriyordu tekrar başka bi hastaneye götürdüm bütün tahlilleri yapıldı kedi köpek ev tozu vs..alerjisi ve REFLÜ meydana çıktı.buda beni baya yıprattı ışılın yemesi az olduğu gibi arada bi bir kaşık fzala yedirsem tüm yediğini kusuyordu..bunların sebebide reflüden olduğunu anladım.şuan hala tedaviye devam..konuyu bağlıyacağım yer doktorumuza bu kullanmış olduğum pediasure sütü devlet karşılamıyormu ben her zaman parayla alıyorum devamlı kullanıncada malum...doktor bana çok sağolsun heyet raporu çıkartarak günde iki kez kullanmak üzere ayda 60 tane yazdı 1 yıl bu şekilde az bi mebla ödeyerek alıyorum bu sütün ışıla çok faydası oldu.az yemek yiyor fakat sütle açığı kapatmaya çalışıyoruz....ilginize teşekkür ederim..
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
merhaba,
ben de aynı dertten mustaribim. Kızım, 16 aylık ve 8400gr., fantomalt kullanıyorum yaklaşık 6 aydır ama pek bir işe yaramadı. pediasure de denedim ancak mamanın tadını değiştirdiği için kızım reddetti. süt, yoğurt yemiyor. bir aralar uykusunda süt içerdi. artık onu da bıraktı. aynı şekilde ben de artık çocuğuma iyi bakamadığımı ve yetersiz kaldığımı düşünüyorum. tüm kontrolleri yapıldı. hatta kontroller araştırma hastanesinde devam ediyor. sağlık açısından bir sorunu yok görünüyor, ama kilo almamasına çok üzülüyorum. bu gidişle hasta olacak diye çok korkuyorum. stres içindeyim ne yapacağımı bilmiyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
benim kızım 32 aylık..ama düşünün 13 kilo...ve yaklaşık 7 aydır hiç kilo almıyor..hiçç..yemiyor ki..boyu uzamasa gelişim yetersizliği var diyeceğim ama boy uzuyor çok şükür..onunda genetik olduğunu düşünüyorum hoş..ben uzunum baba uzun..
yemek yedirmek...çocuk dediğin pastaya kurabiyeye fıstığa fındığa saldırır değilmi??
benim kızım bunları görmüyor bile..
görmüyo ya görmüyo...
kocaman bir çukulatalı pastayı koyun ortaya hadi bunu ne istersen yap diyin gider parmağını değirir bir tadına bakar ve sonra koşturmaya devam ...pasta öööle durur bi şey olmadan inanırmısınız..
allahtan et seviyor, hatta bayılıyor...
canın bi şey istiyormu dediğimde hep aynı cevap:et :)
kuzu boyunu tavsiye ederim..çok yumuşak oluyor ve tükürmüyorlar..
yanında bi de patates püre oldumuyduuu..
ooohhh...