• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek derdi

• Konu Sahibi Konu Sahibi blleg
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

blleg

Sevmekle başlar her şey
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2015
2.599
1.547
83
iyi geceler herkese. böyle dert mi olur diyeceksiniz ama benim kafamı çok kurcalıyor bu konu. Yoğun bir haftaiçi tempom var. Bir kaç aydır sürekli dışarıdan besleniyorum ve artık bağırsaklarım perte çıktı. Sabah 8de evden çıkıp akşam 10 buçuk gibi geliyorum. Bu saatler arasında iş- kurs- toplantılar oluyor.
O kadar çok dışarıda yemek yedim ki artık tiksindim, evden birşeyler hazırlayayım da götüreyim diyorum. Kullanabileceğim sıcak su var ancak ocak vs. Yok iş yerinde de.

Ne önerirsiniz, bir kaç öğünlük aparetif neler yapabilirim?

yemek gördüm geldim. meğer benlik değilmiş. :KK14:

dışarıda yemekten nasıl tiksindiniz ya beni de tiksindirin noooolur

Ben ekmek arası peynir zeytin ile bir kavanoz içerisinde evde yaptığım yoğurdu götürüyorum. Bir de ara öğün olsun diye meyve ve kuru yemiş de alıyorum yanıma. Yeterli oluyor. Sabah 7 de evden çıkıp akşam 10 da evde oluyorum bu arada.

Soğuk sandviç yapabilirsiniz.

İçerisine beyaz peynir, salam, zeytin, salatalık gibi besinler koyarak sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Zeytinyağlı soğuk yemekler de var aslında, barbunya gibi... Ama işe gider mi , ortamınız nasıl bilemedim :işsiz:

Salata yapıp, içine bir çok şey ekleyebilirsiniz. Yanına da etimek :KK19:

Köfte-patates
Börek
Ton balıklı salata
Makarna
Beyaz peynirli rokalı sandviç
Tupperwarein bunun için uygun kapları var zeytinyağlı fasulye bile taşınabiliyor çok kullanışlı öneririm.

Ben de dışarıda çok sık yemek yiyemiyorum, fazla ağır geliyor bana. Kavanozda salata götürebilirsiniz, Youtube'ta bir sürü kavanozda götürebileceğiniz salata tarifleri var. Hem de bir hava katıyor böyle kavanozdan çıkarıyorsunuz milletin yanında, ben daha minik bir kavanozda da salata sosu yapıyorum hatta havam 1500 oluyor, ehehe.

Sandviç yapabilirsiniz istediğiniz gibi çeşit çeşit ekmeklerle, bir gün tonbalıklı, bir gün tavuklu, bir gün köfteli, durumunuz elveriyorsa biftekli gibi. Ama benim en çok sevdiğim sandviç stili: domates, salatalık, kapya biber, taze nane, kıvırcık, dereotu, beyaz peynir, üzerine de bolca limon ve yeteri kadar tuz. Mmhh yazarken bile canım çekti.

Bunların dışında Youtube'ta Refika'nın Mutfağı kanalına bir göz atabilirsiniz. Öğrencilere özel olarak verdiği bazı tarifleri ben de yapıp işyerime götürüyorum cidden pratik ve lezzetli tarifler veriyor.

Allah'ım yarabbim herkes bu kadar az mı yemek yiyor yaw? :110:
ben sabah 7-8 den akşam 9-10'a bir sandviç + yoğurt + kuruyemiş yiycem
veyaaa sadece salata :KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
bayılırım herhalde açlıktan
Ben de hayretler içindeyim. Sabah 8 akşam 9 arası ben en az üç kere yemek yiyorum yukarda saydıkların da sadece bi öğünlük

Ben de dışarıda çok sık yemek yiyemiyorum, fazla ağır geliyor bana. Kavanozda salata götürebilirsiniz, Youtube'ta bir sürü kavanozda götürebileceğiniz salata tarifleri var. Hem de bir hava katıyor böyle kavanozdan çıkarıyorsunuz milletin yanında, ben daha minik bir kavanozda da salata sosu yapıyorum hatta havam 1500 oluyor, ehehe.

Sandviç yapabilirsiniz istediğiniz gibi çeşit çeşit ekmeklerle, bir gün tonbalıklı, bir gün tavuklu, bir gün köfteli, durumunuz elveriyorsa biftekli gibi. Ama benim en çok sevdiğim sandviç stili: domates, salatalık, kapya biber, taze nane, kıvırcık, dereotu, beyaz peynir, üzerine de bolca limon ve yeteri kadar tuz. Mmhh yazarken bile canım çekti.

Bunların dışında Youtube'ta Refika'nın Mutfağı kanalına bir göz atabilirsiniz. Öğrencilere özel olarak verdiği bazı tarifleri ben de yapıp işyerime götürüyorum cidden pratik ve lezzetli tarifler veriyor.

fikirleriniz için çok teşekkür ederim :)

Back
X