Yemedikçe kilo alıyorum gibi geliyor:(

ycam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2009
193
2
96
38
İstanbul
Aslında size yanlış yapıp yapmadığımı sormak istiyorum:

Ekmeği kaldırmalı mıyım?

Sadece sabah kahvaltısında 2 dilim tam buğday ya da kepek ekmek arasına peynir koyuyorum ve 1 küçük domates ve salatalık yiyorum.

Ekmek hiç mi yememeliyim?

Çorba yanında yemek yenir mi?

Öğlenleri işyerinde olduğum için 1 kase çorba yanında çıkan yemekten yiyorum. Yanında yoğurt ya da salata.

Sadece yemek ve yoğurt mu yemeliyim?

Light ürünler sağlıklı mı?
Ben light yoğurt, peynir ya da süt kullanmıyorum. Kullanmalımıyım?

Son düzenleme:
ekmeği kaldırmamalısın çünki ben ekmek yemiyorum ve ekmek yıyen ınsanların zayıf olduklarını gözlemledim hep
ben kılo alırken onlar zayıflıyorlar edıyorlar ilginç ama gerçek

bir kase corba bir dilim ekmek yerine geçer diye biliyorum ekmek yemedıgıne göre öğlen corba içmendede sakınca yok bence

ve son olarak yememekle zayıflanmadıgını artık anlaadım ama iş işten geçti
ne sekılde kılo vericem simdi kafam cok karısık :)

normal beslenme alıskanlıgınızı bilmiyorum ama eger normalde yedıgınız yemegın mıktarını bı anda kestıysenız kılo alabılmenız normaldir. yanı şöyle bi örnek vermek gerekirse ; atıyorum mesela gunluk vucudunuz 500 gr besın ıhtıyacı alıyosa siz bunu bı anda 250 grama dusurduysenız , mide dogal olarak acaba normal mıktardan daha az besın nıye geldı deyip, direk stok yapmaya baslıycaktır. midenın aklı yok sonucta. o yuzden yememek ya da bı anda cok az yemeyı kesmek ılk baslarda kılo aldırır.
bir de şu varkı eger duzenlı bır dıyet uyguluyorsanız metabolizma buna 1-2 haftada anca alışır. yanı ılk baslarda kılo veremeyebılırsınız. metabolızmanız bakar kı yeme alıskanlıgınız degısmıs ve hep öyle gıdıyo. bellı bı zamandan sonra stok yapmayı bırakır ve kılo verırsınız. eger dıyete yenı basladıysanız sakın kılo veremıyorum dıye ıradenızı elınızden bırakmayın.

bir de sırf fazla yemek yemekten dolayı kılo aldıysanız zamanında yanı bir hastalık ya da baska bi sebebe baglı değilse kılolarınız ; size tavsıyem şu :
_ öncelıkle bir kan tahlılı yapınız. seker kolestrol v.b kan degerlerınızı bı dahılıyecıye gösterınız. cunku degerlerınızden biri yuksek cıkarsa kendı basınıza yaptıgınız dıyet faydalı olamayabılır . degerlerınıze göre doktor özel dıyette verebılır.

Ama eger saglam bır vucuda sahıpsenız ve de degerlerınız normalse ;
_ yemeği yavas yavas yiyin ve doydugunuzu hıssettgınız an kalkın.
_ elinizden geldıgınce gunde en az 1,5 lt su için
_ yapabılıyosanız spor ya da yuruyus yapın.

herkesde aynı sonucu verır mı bılemem ama ben bu yontemle 1 hazırandan ıtıbaren 12 temmuza kadar 6 kg verdim. ılk aylarda yuruyus ya da kondısyon yapıyodum arada bir ama artık spor yapma ımkanım yok . yınede kılo verebılıyorum. cunku bünyem kılo vermeye alıstı .
bir de dip not : ben yaglıyı tuzluyu sekeri kesmedim yıne de kılo verdım. yanı herseyden yedım.

herkes istedigi kıloya kavusur inş

Son düzenleme:
Ben 2 aydır diyet yapıyorum hafta içi düzenli olarak aşağıdaki listeyi tüketiyorum sadece pazar günü abartmamak şartı ile istediğimi yiyorum, diyetim doktor kontrolünde değil bir arkadaşımın doktordan aldığı diyet listesini uyguluyorum. Çok standart bir liste şu an hemen hemen tüm doktorlar aynı listeyi öneriyorlar. 1 ay takviye olarak e*** k*** zayıflama hapını kullandım. Sıkılaştırıcı vücut kremleri ve çatlak kremleri kullanıyorum. 1. ay spora gittim ama şu an kendimi havalar sıcak olduğu için sanırım eve bile zor atıyorum.

Diyetim:

Sabah uyanır uyanmaz 1 bardak su

08:30 2 dilim kepekli ekmek, peynir, 1 küçük domates ve salatalık (bazen bu kadar bile yemiyorum.)

10:00 Kayısı ve kayısılı form çay / Kabızlık sorunu çekiyorum rahatlamak için :))

12:30 1 Kase çorba, 1 porsiyon yemek, 1 küçük yoğurt ya da salata

15:00 1 porsiyon meyve

18:00 2 adet kepekli form bisküvi

20:00 Salata

Doktorun verdiği listede daha çok şey var ama ben onları yemiyorum hala şişkoyum

aynen nasıl kilo vericez hiç bilmiyorum bana bi tek şok diyetler yarıyor onlar da sağlıksız açlıktan ölücem :))

Değerlerime hiç baktırmadım belki de benim bir doktora görünme vaktim gelmiştir Aslında spora yazıldığımda spor hocam vücuttaki yağ oranı 24 olması gerekirken sende 28 falan çok yüksek değil dedi. Ama kaslı ve sert durmuyor vücudum bildiğiniz hamur gibiyim. Mesela benimle aynı kiloda duran bayanların göbeğine bakıyorum dümdüz benim göbeğim sarkıyor aşağıya doğru artık spora gitmek istemiyorum çok yorgun hissediyorum kendimi su pek sevmememe rağmen günde 8-9 bardak muhakkak içiyorum. Yemeği zaten yavaş yavaş yerim hatta herkes ben yemek yerken sinir olur

diyetisyenim bana az ve sağlıklı beslenmeyi yaşam biçimim haline getirmemi söyledi. kan tahlillerimi yaptırdım herhangi bir sorunum yok. diyetisyenimin verdiği listeyi aynen yazıyorum. bu sayede 2 haftada 4 kilo verdim :)
sabah kalkar kalkmaz oda sıcaklığında bi bardak su
kahvaltı: 2 dilim ince kara ekmek bi dilim peynir bi adet yumurta domates salatalık biber.
ara: bi meyve
öğlen: 6 kaşık susuz sebze yemeği, 200 gr yoğurt.2 ince dilim ekmek yada çorba
ara:1 meyve
akşam :3 köfte büyüklüğünde et (ızgara yada haşlama)200 gr yoğurt yada 400ml ayran
gece :2 meyve
öğle ve akşam ekmek yemedim ben. çayı diyetisyenimin yazdığı tatlandırıcıyla çtim. bide fazla su içemiyorum ben bi litre falan ancak ama çay çok içiyorum.
kilo veremeyen arkadaşlar bu sabır işi bunu kafanıza sokun ben henüz iki hafta olmasına rağmen aşırı derecede iyi hissediyorum kendimi. aç değilim ve zayıflıyorum :)

Son düzenleme:

Vücuttan giden ilk 2-3 kilo çok rahat veriliyor. Muhakkak ki sizinde kilo vermeniz duracaktır. Kilo vermeniz durduğunda nasıl bir diyet önerdi doktorunuz? Ben diyete başladığımdan beri 1 beden inceldim zayıflıyorum evet ama vücudumda sarkmalar, göbeğimde çatlaklar, şişkinlik görüntüm ile ilgili huzursuzluklarım var. Mutsuzum sanki sürekli kilo alıyorum gibi geliyor ve daha az yemek istiyorum. Hasta olacağım en sonunda, Ben bir de diyetisyeninizin sizlere bu listeye kesinlikle uyman gerekir deyip demediğini merak ediyorum. Mesela ben hafta sonu dondurma yedim bu tamamen diyetimi bozar mı? Yada kahvaltıda yarım simit yedim? Sebze yemeğinin içinde kızartma vardı vs. bunlar diyeti bozuyor muymuş?

Son düzenleme:
Şimdi diyetisyenden geliyorum, ölçümlerim yapıldı ve tartım yanlışmış 2,5 kilo vermişim. ama bunun 2 kilosu yağdan gitmiş.yarım kilosu sudan. diyetisyenim bu durumu çok başarılı buldu ve tebrik etti o sizin aksinize ilk haftalarda kilo vermek -yani yağdan- zor bişey diyo. ve de diğer hastalarının bu kadar çok vermediğini söylüyor. onun hedefi haftada 1 kilo yağdan vermem. ben akşamları 2 dilim ekmeğimi yemiyordum yemem gerektiğini söyledi.
bu arada geçen hafta abanta gittiğimde diyetimi bayaa bi bozdum -bi gün- bunu anlattım doktora. diyete yeni başladığım için vucut bunu tolere etmiş ama ileride daha dikkatli olmalıymışım öyle söyledi.
arada biraz kaçamakyapabilirsiniz ama haftada birkez yapmaya çalışın. çatlak ve sarkmalara gelince yürüyüşşşşş. çok etkiliymiş doktorda dedi bunu.
bide siz moralinizi çok bozmuşsunuz lütfen zamana yayın ve asla olumsuz bakmayın duradabilir ama eninde sonunda düzelecektir. başarılar :)

Diyetisyenler gerçekten çok farklı şeyler önerebiliyorlar, diyet listesini aldığım arkadaşımın diyetisyeni iyice kilo verene kadar spor yapmamalısın demiş. Sizinki yürüyüş önermiş sanırım hafif bir spor olduğu için ve vücutta toparlanma sağladığı için. Ya ben eve girince evden çıkmaya çok üşeniyorum işten çıkınca normal topuklularla yürüsem varisim falan çıkar mı :) çok yokuşa sürer buldum kendimi yahu :)

topuklularla yürümek 15 dk sonra işkenceye dönüşüyor tecrübeyle sabittir çok feci acıyor ayaklar. sizi anlıyorum iş dönüşü spor yapmak zulüm sabahta işe zor yetişiyoruz zaten.benim size önerim bir dahiliye uzmanına görünmeniz troid , insülin direnci bunlara baktırın hatta ve hatta kadın hast.uzmanına da gidip pko olup olmadığına baktırın derim. çünkü bunlardan herhangi birinin olması kilo vermeyi zorlaştırıyor ilaç tedavisi olmadan kilo vermek işkenceye dönüşüyor. Dileğim işallah bunlardan hiç biri sizde yoktur ve psikolojtir. Sağlıklı günler diliyorum.

Tecrübelerim ve diyetisyenimin önerilerine göre sorunu cevaplamaya çalışacağım
sabah öğlen akşam 1 dilim kepek ekmeği yemelisin zamanla akşamı kaldırabilirsin zaten ihtiyaç duymuyorsun alışıyorsun
Çorba yanında yemek yenir ancak menülerindeki yemek sayısı değil ölçüsü önemlidir,1 kase çorba yerine yarım kase ,yanında 6 yemek kaşığı sebze yemeği,yada avuç içi kadar et gibi ölçüler belirlemelisin,az az hepsinden yemende fayda var yoğurtta ölçülü olmalı 5 yemek kaşığı kadar salata az yağlı sınırsız yenebilir
Ligh ürünler tüketmek diyette faydalıdır,çünkü diyetin amacı yağı azaltmaktır.Ben süt ürünlerinin ligt olanını kullanıyorum ve faydasını gördüm
Sağlıklı sabırlı diyet serüveni diliyorum :)

mehmet öz'ü dinlemiştim, süt yoğurt gibi doğal ürünlerde yağsızları tercih etmeyin demişti. doğal olan bişeyin içindeki yağı almayın, bu sefer vücut onu alınca ne yapacağını bilemiyor demişti. yani yağsız yerine az yağlı olanları tercih etmek gerektiğini söyledi.

iyide bizim yediğimiz yoğurt içtiğimiz süt doğal değil ki,, bende tam tersi light yoğurt yenmesi gerektiğini özellikle light yoğurdun suyunun yağları erittiğini okudum. hemde birkaç yerde. herkes farklı birşey söylüyor
yürüyüş konusuna gelince eğer imkanınız varsa yürüme bandı alın çok işe yarıyor.

ben bi ara light sütün içerisine müsli mısır gevreği koyarak yiyordum, annem görüp o içtiğin süt değil rengi bile farklı deyince hata yaptığımı düşündüm o yüzden light yoğurt ya da süt kullanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…