• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeme Bozuklukları

keklikek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2017
35
49
3
Bahsettiğim bozukluklar anoreksiya, bulimiya gibi ruhsal hastalıklar. Aranızda yeme bozukluğuna sahip olanınız var mı? Veya aşırı takıntısı olan, bu hastalıkların belirtilerini gösteren herhangi biri (benim gibi)?
Konuyu nerede açacağımı bilemedim ama eğer varsa tanışıp, birbirimize destek olmayı isterim.

Tam tersi olsa?Aşırı derecede yemek yeme isteği.Ama aynı zamanda diyet ve kilo takıntısı.Hep aynı kısır döngü.İşte o benim

Sanıyorsam bu adı konulmuş bir şey değil. Genelde yeme bozuklukları tanısı konulabilmek için kişiye, kişinin aşırı (gerçekten aşırı) bir şekilde takıntılı olması ve bu gibi belirtilerin 6 ay ve üzerinde sürmesi gerekiyordu diye hatırlıyorum.
Yani bir elma yedikten sonra suçluluk duyup saatlerce ağlamak veya yenilen bir yemeğin üzerine halsizleşene, belki bayılana kadar spor yapmak gibi.

Evet benim bahsettiğim bunu bir hastalık derecesine getiren veya belirtilerini gösteren kısımaydı:)

Evet benim bahsettiğim bunu bir hastalık derecesine getiren veya belirtilerini gösteren kısımaydı:)

Diyetisyenlik/ gida uzmanligi okuyorum.
Boelimia ve anorexia benzeri yeme bozukluklari ciddiye alinmali. Bi film vardi sirf anorexia dedigimiz hastalik yuznden ölen bi kizimizin. Hollanda medyasinda cok aktifti son aylar.

Evet son yıllarda bu hastalıklar çok ortaya çıkmaya başladı. Özellikle genç kızlarda. Herkesin farkına varması lazım en azından ne olduğunu bilmeleri lazım. Çok ciddi bir hastalık.

Back