Yeğenimin meslek secimi

mirandaaaa

Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2018
107
59
Arkadaşlar merhaba yeğenim üniversite tercihlerinde bulunacak. Görüyorum ki burda birçok meslek grubundan insan var bu yüzden bizlere yardımcı olabileceğinizi düşündüm. Yeğenim sayısal puan türünde 49.000 siralamaya sahip. Gelebilecek bölümler arasinda mühendislikler, mimarlık,dil ve konuşma terapisti, fizik tedavi, diyetisyenlik,matematik öğretmenliği var. Bu bölümlerin mezuniyet sonrası is imkanlari,çalışma ortami acısından bize fikirlerinizi sunarsaniz çok memnun kaliriz. Şimdiden teşekkürler.

Valla bi meslek sahibi degilim ama . Diyetisyenlerin 10 dk görüsme yapip, 150 lira seans basi aldigini biliyorum. Hele birde isimi tanindiysa.

Fizik tedavi atama çok zor eğer devlet düşünüyorsa,ilk öğretim matematik eğer çocuklarla yapabilirim kafam dayanır derse seçsin,mimarlık ilk üç beş yıl süründürüyorlar çok az bir maaş ama sonrası güzel,diyetisyenlik de iyi sayılır

çocuğun kendisinin ne istediği bence her şeyden daha önemli. birisi mühendisliği över ama çocuğun meşrebi buna uygun değildir veya diğer bölümler. bence puanı yeten üniversite bölümleri ile ilgili gidip üniversitelerin tanıtım günlerinde hocaları ile görüşsün. böyle daha sağlıklı bir sonuç alınabileceğini düşünüyorum.
puanı çok iyiymiş maaşallah inşallah güzel bir geleceği olur.

Matematiği ve çocukları çok seviyor aslında ama öğretmen atamalari sıkıntılı olduğu için tereddütte kalıyoruz.

bu biraz da ne olmak istediğine bağlı değil mi?
yani öğretmen mi olmak istiyor mühendis mi? zira çalışma şartları çok farklı.
fizik tedavi okusa 50 yaşındaki dedeye nineye masaj yapması gerekicek. yapabilir mi?
mühendislik desek türkiyede kadın ise eğer cinsiyet engeline takılabilir. iş bulsa şantiyede çalışması gerekebilir, o şartları kaldırabilir mi?

hiç bi mesleğin garantisi yok.

Sakın öğretmenlik olmasın da. Gerisi de kendisi araştırsın sevip sevmeyeceğine baksın ve öyle devam etsin.
Tebrikler.

Matematiği ve çocukları çok seviyor aslında ama öğretmen atamalari sıkıntılı olduğu için tereddütte kalıyoruz.
Puanı çok güzel umarım kendisi için en uygun bölümü seçer. Bir insanı en iyi kendisi tanır yine. Söylediğiniz bölümlerin hepsi de güzel meslekler ama önemli olan onun ne istediği olsun. Öğretmenlik her ne kadar ataması zor diye düşünsek de bu mesleği gerçekten yapmak isteyen birisi için zor olmaz merak etmeyin.

çocuğun kendisinin ne istediği bence her şeyden daha önemli. birisi mühendisliği över ama çocuğun meşrebi buna uygun değildir veya diğer bölümler. bence puanı yeten üniversite bölümleri ile ilgili gidip üniversitelerin tanıtım günlerinde hocaları ile görüşsün. böyle daha sağlıklı bir sonuç alınabileceğini düşünüyorum.
puanı çok iyiymiş maaşallah inşallah güzel bir geleceği olur.
Evet haklısınız çocuğun kişiliğine uygun sevebileceği bir mesleği seçmesi çok önemli. Tercihleri yaparken bunu da dikkate alıcaz fakat iş imkanlarını öncesinde araştırmak istedik. Üniversite tanıtım günleri iyi olurdu fakat küçük bir ilçede yaşıyorlar. Cevabınız için teşekkürler.

Saydığınız meslekler alakasız birbiriyle. Çocuk ne istiyor en önemlisi o. Bu mesleklerden herhangi biri ile çok iyi bir işe de sahip olabilir, sürünebilir de.
Yeni sistemi bilmediğim için sıralaması iyi mi anlayamadım. Mesela mühendislik okusa hangi üniversiteleri tercih edebiliyor bu puanla?

Arkadaşlar merhaba yeğenim üniversite tercihlerinde bulunacak. Görüyorum ki burda birçok meslek grubundan insan var bu yüzden bizlere yardımcı olabileceğinizi düşündüm. Yeğenim sayısal puan türünde 49.000 siralamaya sahip. Gelebilecek bölümler arasinda mühendislikler, mimarlık,dil ve konuşma terapisti, fizik tedavi, diyetisyenlik,matematik öğretmenliği var. Bu bölümlerin mezuniyet sonrası is imkanlari,çalışma ortami acısından bize fikirlerinizi sunarsaniz çok memnun kaliriz. Şimdiden teşekkürler.

Ben Türkçe öğretmeniyim. Atanamadım, öğretmenliği seçmesin de ne seçerse seçsin diyecek haldeyim. İnşaat sektörü iyi iş bulur, bilgisayar bilimlerine yönelebiliyorsa yönelsin. Yapay zeka falan derken öğretmenlikte dahil yukarıda saydığınız bölümlerin bir çoğu 10 seneye kalmadan gözden düşecek aklınızad bulunsun.

Evet haklısınız çocuğun kişiliğine uygun sevebileceği bir mesleği seçmesi çok önemli. Tercihleri yaparken bunu da dikkate alıcaz fakat iş imkanlarını öncesinde araştırmak istedik. Üniversite tanıtım günleri iyi olurdu fakat küçük bir ilçede yaşıyorlar. Cevabınız için teşekkürler.

iş imkanı tarafından gitmenizi tavsiye etmem. benim kardeşim mühendislik kazanmıştı, 2. sınıfta stajını yaptığı yer okulu bitirince işe başlatacaktı ama mutsuz olduğu için okulu bıraktı ve şimdi konservatuara gidiyor. biz başta kızdık ama mühendisliğe resmen toplum baskısı sebebi ile yazılmıştı düşününce. alem mühendislik kazandı desin, dershane listesine mühendislik kazandırttık yazsın vs vs vs..
ben bankacıyım çok şükür kafamın üzerinde çatım, her ay maaşım var ama bana sorsanız işletme okumazdım mesela. sosyal adamım radyo sinemacı olurdum.
bakış açısı kazandırmak için yazıyorum. :)

Burada tek bir kriter var , yegeniniz ne olmak istiyor?
Bu konuda ondan baska kimseye laf dusmez , kendisi karar vermeli , eger kendisi kararsizsa onun cozumu burasi degil , gidip universiteleri gezecek , istedigi bolumlerde okuyanlarla sohbet edecek ve nihai kararini verecek
Meslek secimi cok onemlidir ,tum hayatini etkileyecek bir karar

Ben fizyoterapistim, kızkardeşim diyetisyenlik öğrencisi.
İki mesleğin de Türkiye’de koyulacağı yer hala belirsiz.. özlük hakları tanımlamaları eksik.
Fizyoterapist devlete atanamıyor, özelde de her geçen gün maaşlar düşüyor.
Eğer maddi imkan varsa mezuniyet sonrası 10-20 bin Euro arası değişen mesleki kurslarla bir yerlere gelmek mümkün... işinde iyi olup kazanan da çok. Ama aradan sıyrılmak için sadece akademik başarı degil, ticari zeka ve sosyal yetenekler de gerekli.
Benzer şeyleri diyetisyenler için de söyleyebilirim.
Onların da dezavantajı sağlıklı beslenme koçları, yaşam koçları, bilmem ne sertifikası alanlar... herkeste bir diyetisyenlik merakı..

Dil ve konuşma terapisti şimdilik önü açık görünüyor. Ama ne kadar kontenjanı var bakmak lazım. Birden mezun patlaması olmasın sonra....

Mühendislik ve mimarlık isim yapmış üniversiteler tutmuyorsa hiç girmesin...

Diğer öğretmenliklere göre matematik öğretmenliği daha avantajlıdır.
Bir arkadaşım sadece özel ders vererek geçimini sağlıyor. Ataması için durumlar ne bilmiyorum. Ama bugune çok takılmayın. Yarın işler değişir, burası Türkiye :)

Yurt disinda master imkani varsa muhendislik bolumunu oneririm.. bu ulkede kalacaksa ogretmen olmasi sikintili atamasi var, diger mesleklerinde cok hak ettikleri yerlerde olmadiklarini dusunuyorum..

X