- 29 Haziran 2018
- 70
- 54
- 38
- 34
- Konu Sahibi snmsnmsnm1988
Merhaba benim ve kardeşimin 23 aylık bebeklerimiz var 10 gün var aralarında benim kız, kardeşimin erkek ama gelişimleri çok farklı kızım bir çok şeyi söylüyor herşeyi anlıyor ama yeğenim öyle değil hiç konuşmuyo tek kelimesi yok ve yalnız oynamaktan hoşlanıo kızım yeğenimle oynamak istiyo ama o kızımı istemiyo beraber oynadıkları çok nadir yok denecek kadar az. ismiyle seslendiğimizde tepki vermio duymazdan gelio. bazen Kendi etrafında dönüp dönüp sonra oturuo mesale arabarın tekerleklerin i çevirmeyi çok seviyo ve oynadığı bazı şeyleri sürekli tekrar edio.bi de mesela işaret parmağıyla değil istediğini anne babasını kaldırarak anne babasının elini tutarak çekerek yaptırıo. mesela uykusu gelio öğlen uyutmaya çalışıo annesi çok ağlıo uyuyana kadar uyanınca da çok ağlıo çok zor susturuoruz kızıma göre gelişimi çok geri kıyaslama yapmayın diolar ama ister istemez yapıyorum çok üzülüyorum neden olabilir neden böyle yapabilir otizim mi dye içim içimi yiyo kardeşime de bişi de demedim daha. şimdi konuşmadığı için doktora götürecekler sıra aldılar ne çıkcak ne dicek doktor çok merak ediyorum otizim olablir mi