Yeditepe Ünv. hastanesinde heyet raporu alıp tüp bebek yapan var mı?

pelly1

Şükürler olsun...
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2008
1.913
0
Merhaba, ben 3 senelik evliyim. pko'luyum. 3 senedir tedavi görüyorum. 3 aşılama sonucu negatif, 1 kere de amerikan hast.'de tüp bebek denedik sonuçta dış gebelik oluştu. Tüplerim açık. Eşimde sperm sayısı düşük (13 milyon), hızlı hareket eden sperm sayısı da düşük (%10). Morfoloji %70 çok şükür.
SSk'dan tüp bebek için en az 3 senelik evli olmak gerekiyor diye biliyorum. Biz ağustos'ta 3 yılı doldurduk. maddi olarak özelde yeniden denemem imkansız, oı yüzden Yeditepe ünv. hastanesini denemek istiyorum. 2 sene önce orada rapor çıkardıklarını öğrenmiştim.
Bu şekilde tüp bebek denemesi yapan arkadaşlar varsa özelden veya buradan bana mesaj atarlar, bilgi verirlerse sevinirim. Bu yıl sonuna kadar normal denemeye devam edeceğiz ama sene başı ciddi olarak 2. kez tüp bebek düşünüyorum.

Teşekkürler

merhaba, bende yeditepe hastanesinde yaptırdım.SSK lı olarak yapıldı raporu onlar geldileri çıkarıyor .Bizden sadece kimlik,evliklik cüzdanı, resim gibi evraklar istemişlerdi.
2 kere ssk lı olarak deneme hakkın oluyor. Maalesef bizim sonucumuz negatifti inş.senin pozitif olur.

çok teşekkürler yaprak... umarım gerek kalmaz ama böyle bir seçenek olduğunu bilmek güzel.

benimde raporum vardı ve 3 yıllık evli olmadığım için ilk denememde kullanamadım...2.denemede inş kullanıcam...ama özel bi hastanede düşünüyoruz..bazı özel hastaneler raporu kabul ediyor...aslen ben çapada yaptırdım tüm testleri tüp bebeğide orda deniycektim ama hep olumsuzluklar çıktı karşıma...ondan özelde denedik..ve eşim ilk tedavide olumsuz sonuç aldığımız için çapaya gidelim dedi fakat ben istemiyorum çapayı.....daha da kesin karar vermiş değiliz nerde yaptıracağımıza.....3 aşılaman olmuş inş raporları vardır sende....35 yaşının altında olman gerekiyor...23 yaşınıda doldurmuş olman gerekiyor...bide eşinin 5 yıllık sigortalı olması gerekiyo...3 yıllık evlilik şartını zaten biliyosun.....daha aklıma gelmiyo canım.......hakkında hayırlısı arkadaşım.....inş kendiliğinden olurda bunlara hiç gerek kalmaz......

eşlerden birinin 5 yıllık sigortalı olması yeterli mi arkadaşlar çünkü benim eşimin 5 yıllık sigortası yok

pardon ama neden 35 yaş altında olması gerekiyor?

35 yaş üstüne sigorta yapmıyor....yasa böle işte...ben tüm testlerimi yaptırdım başlıyacam derken yasa vurdu bana 3 yıllık evlilik şartı...........şart da şart işte...mutlaka kurallar koyuyolar....

35 yaşımı aralık ayında dolduruyorum ben ama tam tersine 40 yaşına kadar sanıyordum. bu kötü oldu. Yeditepe ile daha önce konuşmam gerekecek bu durumda.

arkadaşlar çok özür dilerim yanlış sölemişim 39 yaş altı herkese tüp bebek yapılıyor....

eşlerden birinin 5 yıllık sigortalı olması yeterli mi arkadaşlar çünkü benim eşimin 5 yıllık sigortası yok

eşlerden her ikisi de çalışıyorsa tedavi görecek olan kadın olduğuna göre kadının beş yıl sigortalı olması gerekmez mi? erkek çalışıyor kadın eb hanımı ise erkeğin beş yıllık olması gerek..
bizde de ben beş yıllık sigortalıyım, eşim üç.. bence kadın çalışıyorsa kadının beş yıllık sigortalı olması gerek.. ama bir bilene de sormalı bunu :uhm:

Merhaba arkadaşlar. Sıra ile size cevap vermeye çalışacağım. Bende Yeditepe Üniversitesi devlete ait olduğunu düşünerek seçmiştim ama bu hastane özeldir ve çokta bakımlı ve temiz bir hastane. ıkincisi 5 yıllık sigorta aranmaz rapor çıkartmak için ve Yeditepe de onlar çıkartıyorlar raporu, evraktan başka hiç bir sey yapmıyorsun. Şu anda ben tedaviyi bitirdim, 2 gün sonra kan testi yaptıracağım. Benimki tutmazsa bile davranışlar, ilgi, profesyonelliklerinden çok çok memnunu m, herkese tavsiye ederim...Hepinize başarılar dilerim !

canım nasıl 5 yıl diye bişey yok....bende raporu çapadan aldım ve sen bunu yazdın diyede araştırdımm acaba benmi yanlış biliyorum diye ama doğru....5 yıllık önceden sigortada çalışmış olunması lazım...900 gün çalışmış olması lazım yani.....eğer yeditepe hastanesinde farklıysa onuda bilemem...bu benim özel olarak eşime sölendi...bide sen canım rahim testi, simir testi, ve hormon testi yaptırdınmı??

Son düzenleme:

Bilgi için çok teşekkürler, umarım bebeğin tutunmuştur, kucağına da alırsın...

Bende Yeditepe'de yaptırdım tüp bebek tedavimi ve yeni öğrendim ki hamileyim,
Kesinlikle için rahat olsun tedavi için doğru bir adres,
En az 2 iğneli aşılama yaptırmış olman ve evliliğinin 3. yılını doldurmuş olman gerekiyor, benim bildiğim bu şartlar yerine getirildii takdirde, senden istedikleri evrakları verirsen SSK'dan faydalanabiliyorsun.
Başarılar dilerim.

Çok terşekkürler ve tebrikler alkisalkisalkis

3 Yıl Evli Olma Kuralı Kalktı
SGK'da 3 Yıl Evli Olma Kuralı Kalktı... Anne-baba adaylarına Sosyal Güvenlik Kurumu`ndan (SGK) sevindirici haber... Tüp bebek tedavisinde masrafların karşılanmasi için 3 yıl evli olma şartı kaldırıldı. SGK, yasada belirtilen tüm yöntemlerin denenmiş olduğunun raporla gösterilmesi halinde tüp bebek masraflarını karşılayacağını duyurdu. Bu düzenleme ile bebek sahibi olmak için 2 kez ilaç tedavisi ve 2 kez de aşılama yöntemlerinin denenmiş olduğunu sağlık kurullarının raporuyla belgeleyen çiftlerin tüp bebek masraflarını, SGK karşılayacak. Yasadaki `son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olması` ifadesinden ötürü, tüp bebek merkezleri çiftlerde 3 yıllık evlilik zorunluluğu arıyordu.

Ben ve esim ile 1 yil evliyiz ve duyudugum kadar kurallar da artik degismis. Suan USA da oldugum icin sirf tup Bebek yaptirmak icin Istanbula gitmeyi dusunuyoruz. Sizce dogru bi karar mi....?

kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…