Yedikule Hayvan Barınağı

falanist

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2007
1.284
7
Hayvan barınakları...Kimimizin işi gücü olmayanların kedi köpek besledikleri yer olarak düşündüğü, kimimizin görüntülerini gördüğümüzde ah ah vah vah deyip geçtiğimiz yerler...Barınak sahiplerinin ve çalışanlarının işi gerçekten zor. Dile kolay tam 2000 köpek. Zamanında cins köpeğim olsun denilip pet shoplardan alınıp hevesi geçince sokağa atılanı mı istersiniz, araba çarpıp kolu bacağı kırılanı mı, ölesiye dövülüp bırakılanı mı, hastalandığında sessiz sedasız barınağın kapısına terk edileni mi istersiniz...

Maddi yardım yapamasanız bile evinizdeki eski gazeteleri, bir paket makarnayı, bir kutu sütü götürdüğünüzde bile güler yüzle karşılanacağınız bir yer Yedikule. Hele bir de köpeklerle sarmaş dolaş oynamayı sevenlerden iseniz daha barınağa girmeden acaba ne getirdiniz diye elinizi kolunuzu koklayan köpeklerle cümbüşünüz başlayacak demektir. Varın içerideki eğlenceyi siz düşünün...

Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı | 2000+ Köpek için Umut Kapısı

not: alıntı değildir...

sanırım türkiyenin en iyi barınaklarından..

gerçekten çok emek harcıyor çalışanları. sitelerini sık sık takip ederim.
az çok demeyip ktkıda bulunulmalı. bazı pet alışveriş sitelerinin de barınak bağış bölümü var mamayı birz daha ucuza alıp oraya gönderebiliyorsun.

Allah tüm canlara yardım etsin.açıkta bırakmasın

sanırım türkiyenin en iyi barınaklarından..

gerçekten çok emek harcıyor çalışanları. sitelerini sık sık takip ederim.
az çok demeyip ktkıda bulunulmalı. bazı pet alışveriş sitelerinin de barınak bağış bölümü var mamayı birz daha ucuza alıp oraya gönderebiliyorsun.

Allah tüm canlara yardım etsin.açıkta bırakmasın

evet, ben gönüllü barınak yöneticisi Meral Olcay hanımla görüştüğümde anlaşmalı mağazadan indirimle 18 kg mamayı 35 ytl ye alabileceğimizi söylemişti.

arkadaşlar, kk olarak bir buluşma ayarlayıp barınağı ziyaret etmeye ne dersiniz? inanın çok büyük beklentileri yok, eski gazete, süt, makarna, bisküvilerimizi alıp bir haftasonu bir kaç saatimizi ayırsak inanın çok makbule geçer...

giderken mutlaka burdan yazın.bende makarna için ücret göndermek istiyorum..yani sadece makarna değil ihtiyaçlarının bir kısmını karşılamak adına..
profilimde ist yazıyor ama ist.da değilim..olsam emin olun gelirdim.

Ne kadar güzel düşünmüşsünüz.

İstanbula bazı dönemler hariç gelemiyorum ama evdeki hayvanlarıma mama siparişi verirken hep barınağada bir paket mama gönderiyorum, pet alışveriş sitelerinde bağış kısmı oluyor ya.

Bu arada eğer görevlilerle görüşürseniz bir bağış hesapları var ise bağış gönderelim tabi umarım gerçekten hayvanlar için kullanılıyordur.

nevbahar ve saruboceq duyarlılığınız için çok teşekkür ederim, meral hn ile iletişime geçeceğim, bir hesap numarası var ise hemen burdan paylaşacağım sizlerle. ben bir aksilik olmazsa önümüzdeki cumartesi ya da pazar gitmeyi düşünüyorum, öğrenci halimle çok iyi maddi bağışlar yapamasam da elimden gelen şekilde destek vereceğim

nevbahar ve saruboceq duyarlılığınız için çok teşekkür ederim, meral hn ile iletişime geçeceğim, bir hesap numarası var ise hemen burdan paylaşacağım sizlerle. ben bir aksilik olmazsa önümüzdeki cumartesi ya da pazar gitmeyi düşünüyorum, öğrenci halimle çok iyi maddi bağışlar yapamasam da elimden gelen şekilde destek vereceğim

benim çok yabancı olduğum konular bunlar samsunda da malesef barınak yok..
haber bekliyoruz senden:a.s.:

arkadaşlar, hasta köpecikler için maddi yardımda bulunmak istiyorsanız, barınağın sayfasındaki iletişim bölümünden meral hanıma mail atabilirsiniz, kliniğin hesap nosunu isteyene verebileceğini söyledi. onun dışında yine sitede yardım etmek istiyorum bölümünde club safari'ye girip mama bağışı da yapabilirsiniz. ve de yine sitedeki sanal mağazadan, yeniyıl takvimi, tişört, kupa, anahtarlık vs. de satın alabilirsiniz

hanımlar bu arada, barınağın hazırladığı 2009 takviminden de sipariş verebilirsiniz, sadece 10 ytl. içinde fotoğraf yarışmasına katılan barınak köpeciklerinin resimleri var. sipariş vermek isteyenler barınağın sitesindeki kampanyalar bölümünden clubsafari nin sitesine yönelerek sipariş verebilirler

Eski sayfalarda kalan bu başlığımda geçen gün yedikulenin sitesinde okuduğum ve içimi paramparça eden bir yazıyı paylaşmak istiyorum....

Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı | 2000+ Köpek için Umut Kapısı Meral Olcay Hanım'ın yazısından alıntıdır...

Vahşetin boyutları

001.thumbnail.jpg
resim-5205.thumbnail.jpg

10 Senedir yüzlerce hayvan geldi barınağa kaza geçirmiş,şiddet uygulanmış..
Fakat 8 mayıs cuma günü , sallanarak,sarhoş gibi ayakta durmakta zorlanan hayvanı görüp ,arabasına alıp hemen barınağa yetiştiren , aile sayesinde bu kadar vahşet uygulanmış bir hayvan ilk kez gördüm.
Sabah saat 9.30 gibiydi hemen hayvanı alıp klinik odasına aldık..Daha müdahale bile edemeden zavallı son nefesini verdi…Veteriner hekimlerimizin muayenesi neticesinde zavallının çok ağır işkenceye maruz kaldığı anlaşıldı..Hani o insanların korktuğu köpek var ya pitbull işte o ırk dan …
Pitbullar korkunçtur adam yer,gördüğünz yerde katli vaciptir kararı verilmiştir .
En son Edirnede bir çocuğu ısırdı diye pitbull öldürüldü,daha önce de bir mekana girdi ,saldırdı diye joplarla dövülerek öldürüldü,daha da geriye gideyim su içmek için dereye inen yavru ayıyı vatandaşlar taşlarla sopalarla öldürdü…
Daha ne tür olay var insanların hayvanlara uyguladığı şiddetle ilgili…
Aslında yok öyle bir şey pitbull adam yemez ,adamlar pitbull yer, işte bu vaka bunun ispatı..
Şu an bütün duygularım alt üst oldu insanlığımdan utandım .Aynı canlı grubundan biz insanoğulları bizden daha korumasız ,aciz bir canlıya nasıl işkence,şiddet uygulayabilir..
Şiddetin boyutlarını, ben ilgilendiğim alan olan hayvanlar üzerinde daha çok görebiliyorum ,tabii insanoğlu insanlar üzerinde de aynı şiddeti uyguluyorlar yazılı ve görsel basından izleyebiliyoruz…Bunun sebebi bence sevgisizlik,sevgi yoksunluğu..
Zavallı piticik üstelik hamile ,tetkik neticesinde şiddet, ilk önce tecavüz le başlamış ,sonra uzun ve sert bir cisimle sopa olma ihtimali yüksek rahmi ve anüsü parçalanmış, bacak aralarında sigara söndürülmüş,vücünda darp izleri mevcut, morarmalar var..
Neden bir insan savunmasız bir cana bu kadar şiddet uygular anlayamam..
Allah korusun bu tür mahluklardan tüm canlılları..
Benim çocuklara yönelmemim tek nedeni bu ,o saf masum çocuklara sevgiyi,paylaşmayı öğretmeliyiz…Hiç bir canlı kötü doğmaz aynı pitbullar gibi o canlıyı yetiştiren insanoğlunun eseridir İYİ VE KÖTÜ olmak..
Dileğim sevgi dolu nesillerin yetişmesi …

meral olcay
8mayıs cuma..
002.thumbnail.jpg

X