YEDİĞİM KAZIK :(

canım benim o dğükkanın açılması için ben kendi yetkilerimi de zorlayarak kredi kullandırdım
üstelik f.oranı nedeni ile 30.000 tl kar etti adam
dolayısıyla
kendini borçlu hissetmesi normaldi
hee benim işimdi zaten
teklif etmese de gözüme batmazdı
ama hem o an ihtiyacı olana kadar bu teklifte bulunup
sonradan ağız çevirmesi zoruma gitti

yalnız sanki cebinizden para çıkarıp hibe etmişsiniz gibi konuşuyorsunuz. tamam kredi durumlarına yardımcı olmuş olabilirsiniz, işlemleri hızlandırmış olabilirsiniz ancak bu adam bu borcu kendi ödeyecek.
zaman zaman eşe dosta faydalı olacak bir şeyler yapıyoruz.
ya ben senin hakkını nasıl ödeyeceğim dile ne dilersen deyince bir çayını içerim bir ara diyoruz.
adam ya hakkını nasıl ödesem deyince lüks lokantada ateşli deniz mahsulü tabağı getirtmiyoruz.

ayrıca dip boya 100, cila 50 lira.
keratin 150 lira benim gittiğim kuaförde.
bence hesapta bir şey yok.

Konu açıyorsunuz insan gibi cevap veriyoruz. Anlamadığımız yerler olabilir. Sorunu kendinde arayacağına, yanlış yazmış olabilirim diyeceğine bi de bize tepki gösteriyorsun. Bi de burda bariz bi çoğunluk şampuana da para vermemek için aldığını düşündü. Demek ki sen yanlış anlatmışsın.

ben bilgi veriyorum suanda
eski röfle üzerine cila yapılırsa yapılsın ister ücretli ister ücretsiz hiç bir yararı veya değişim yapması söz konusu değil
yaklaşık 10 senedir röfle yaptırıyorum
yani yaptırdınız cila bile bir tutara tabi olmamalıydı
çöp çünkü o işlem

Keratin bakım yaptırmış ki Ankara'da en ucuz yapan yerler keratini 300-350 ye yapar. Bide üstüne dip boya röfle cila ekle öyle hesapla bide canım

Keratin yaşadığım şehirde 70-80 gibi birşey. Cilada boya parasına yapılıyor. Yine hadi taş çatlasın 200. Arkadaşın yaşadığı semt çok çok pahalı bir yerse bilemem. Kuaför mantığı ne kadar pahalı o kadar kalite olduğu için ve kadınlar arasında pahalı kuaföre gitmek lüks ve sosyetiklik sayıldığı için haklısınız. Kazıkçı, el emeği diye sömüren kuaförleri hesap edemedim. Oysa keratin bakımının bir kuaföre maaliyeti 50den fazla değil, el emeği 300. İyiymiş gerçekten..

Piyasada en kral markaların keratin bakım kremi 50-60 set olarak 100-150 ki defalarca evinizde bakım yapabilirsiniz. Bu kuaförlerin iyi bir marka kullandığını bile sanmam, neden bu kadar para veriyorsunuz ki?

aslında iş öyle değil
dükkanı açması için ihtiyacı olan krediyi ben verdim
oldukçada zor ve yetki isteyen bir kredi işlemiydi
yani nezaketten ziyade gerçekten bana borçlu hissetti

yoksa emin ol
her nezaket gösterene gidipte sömürme düşüncem olmuyor
ayrıca yaptırdıklarımda aylık rutin ihtiyaç
ek maniküğr pedikür filan yaptırmadım
ort 1,5 ayda ben zaten bu işlemleri yaptırıyorum
ve ortala 150 tl ödüyorum

Aylık ihtiyacını olabilir
Farkındaysanız kimse size neden yaptırıyorsunuz bu kadar çok işlem demiyor
Neden bedava diye hepsini adama kakalamaya çalıştınız diyor
Normal kuaförünüze yaptırsaydınız
Adama da föne falan giderdiniz

Yuh yani sizde amma beleşciymişsiniz bedava diye o kadar işlem yaptırılır mı. Benim kuaförümde sadece keratin bakım 400 lira. Başka yaptıracak işlem bulamadınız heralde yoksa onlarında yaptırırdınız :KK70: kadında demek ki sizin böyle bişey yapacağınızı tahmin etmemiş olacak ki lafı çevirmiş. Iyi kadınmış

amma attın ya 400 tl keratin bakımıymış
bırakın bu havaları arkadaşım

Bende kuaföre gitmiyorum. Bu fiyat banada fazla geldi..
Ama bak sadece keratin midir nedir o tek 400 TL diyorlar.. o zaman normal yani:KK66:

yok kuzum bakma sen onlara
40 tl lik keratin bakımı parası alacak kuaförlerin kapısının önünden geçmez bunlar
hava civa olsun burda maksat
ben her ay zaten yaptırıyordum
öyle mahalle kuaöfrü de değil
80 tl dır bunun ortalaması

Keratin bakım yaptırmış ki Ankara'da en ucuz yapan yerler keratini 300-350 ye yapar. Bide üstüne dip boya röfle cila ekle öyle hesapla bide canım

röfleee yok
kendi röfleme cila yaptı
dip boyayı yıkarken
şampuan gibi sür durula bu yani cila dediği de

Bu konu şey gibi olmuş Bizde kirada oturuyoruz.Hemen soruyorlar kira ne kadar?
...... tl.Hemen ooooo çok pahalı bizim burada en fazla **** tl filan.
İçimden diyorum ki yahu sizin orası ile burası bir mi?Bir o semte bak bir bu semte.Benim işim sosyal çevrem ile burası bir mi?
Aynen burada da oooo o kadar dip boya olur mu? diyenler olmuşta.Kuaför var kuaför var.Hangi mahalle kuaföründe pastalar limonatalr ile karşılanıyorsunuz.Hangi şampuanlar ile saçınız yıkanıyor.

Bir kaş dediğiniz şey bile ne kadar önemli.Bütün o dediğiniz mahalle kuaföründe ki bayanlar iplerle kaş ala ala şimdi herkes 100 katı daha pahalı kaş ektirme işleriyle uğraşıyor.

Bir kuaförün çevresinden geçerken zaten anlıyorsunuz bir manikür_pedikür burada ne kadar diye.
100 tl yapana da gidemiyorum ama tutupta 20 tl yapana da gitmem.Hijyen de çok önemli.Ortalama 50 tl normal:)

Keratin yaşadığım şehirde 70-80 gibi birşey. Cilada boya parasına yapılıyor. Yine hadi taş çatlasın 200. Arkadaşın yaşadığı semt çok çok pahalı bir yerse bilemem. Kuaför mantığı ne kadar pahalı o kadar kalite olduğu için ve kadınlar arasında pahalı kuaföre gitmek lüks ve sosyetiklik sayıldığı için haklısınız. Kazıkçı, el emeği diye sömüren kuaförleri hesap edemedim. Oysa keratin bakımının bir kuaföre maaliyeti 50den fazla değil, el emeği 300. İyiymiş gerçekten..

Piyasada en kral markaların keratin bakım kremi 50-60 set olarak 100-150 ki defalarca evinizde bakım yapabilirsiniz. Bu kuaförlerin iyi bir marka kullandığını bile sanmam, neden bu kadar para veriyorsunuz ki?
Ben keratin yaptırmıyorum Ama maliyetinin 50 lira olmadığını yakın bir kuaför arkadaşımdan biliyorum. Ayrıca bu kuaförün çalışan eleman maaşı,Elektirik su gaz Faturası,dükkan kirası,stopaj ücreti,vergisi,ikramlıkları,ürün maliyet fiyatları var. Yaşadığınız sehri bilemem ama Ankara'da yaşayan insanlar arasında soruşturun değil 70-80 150-200 e yapmak zor bulurusunjz

ben yanlış anladım galiba
şey anlamıştım hani diğerlerine para ödemicem ya 45 tl lik şampuanı da ödeyip alayım boş çıkamayayım dememiş mi konu sahibi
Ben de böyle anladım aslında, nasılsa işlemlere para almayacak bunu da ben alayım, hani yeni açılan bir yerden birseyler yardım gibi alınir ya ondan.

selam kızlar
pazar günü kuaföre gittim
aslında başında alıyım biraz
kuaför sahibi ile işyerimden tanışıyoruz
yeni dükkan açamasında işle ilgili yardımlarım oldu
kendisi de bunun üzerine dükkanı açtığında
ilk gelişimden ücret almayacağını söyledi

bende açılıştan 10 gün kadar sonra gittim
dip boya röfle cilam ve keratin bakımı yaptırdım
bu arada saçlarım omuz hizasında ve çokta gür değil
anlayacağınız çokta malzeme harcamadı

neysee
sadete geliyorum
işlemler bitti
bende elim de boş çıkmıyım diyerek
burdan satılan bir şampuan aldım 400ml 45 tl
nasılsa para ödemiycem ya
:)

upsss
ama işler değişti
ben 1 aylık fön den ücret almam demiştim
diye bir cevap gelmesin mi
açıkcası bende net hatırlamadığım için
şimdi de bişey söyleyemiyorum
benim aklımda farklı kalmış

neyse dedim
zaten kuaföre gidecektim
çocuk güzelde yaptı
hoş ta bir mekan hazırlamış
yaş pasta kahve soğuk içecek çay ...vs
ikramlarda gani
çok problem yapmadım
mevcut kuaförümden memnun değildim
burayı da beğendim
oraya vereceğim parayı buraya vermiş sayarım kendimi dedim

takiiii.....
345 tl lık hesap çıkaran kadar
ama bana 300 tl oldu yani allah razı olsun :):):)
yutkunduğum dışarıdan göründümü bilmiyorum
şimdi ticari ilişkide var ortada çirkeflik yapma yeride değil
el mahkum ödedim
ama içime oturdu
eşime de para almadı bu seferlik dedim
benim zoruma gitti adamcağız da sonuçta canını sıkmasın dimi
:KK43::KK43::KK43:

ama allah bşiliyor o gece adam akıllı uyuyamadım
ya hu
2 üniversite bitirdim
8 yıllık kamu personeliyim
2 saatlik mesai ücretim
37.5 tl ye geliyor

boşuna mı dirsek çürütmüşüz
keşke biraz el becerim olsaymış
biraz gösterişli bir dükkan aç
ikram filan
işini de güzel yap
oohhhh

yediğim kazık çok acıttı valla
paylaşmak istedim

1. Memur maaşları çok düşük. Kesinlikle emeğinizin karşılığını almıyorsunuz. Kuaförünüzü değil ekonomi politikasını suçlayın.

2.Semt-kullanılan ürünler-kuaförün tanınırlığı/marka değeri üçgeninden baktığınızda kuaförüne göre ucuza bile çıkmışsınız. O paraya sadece keratin bakımı yaptırabileceğiniz yerler var.

3. Vur demiş öldürmüşsünüz. Biri size karşı kendini borçlu hissettiğinde "Evet cnm yha baya borçlusun aslında. Yap bakayım bana bi 10.000 bakımı." denmez. Bir paragraf işlem saymışsınız oraya. Daha çok "Olur mu öyle şey arkadaşlar arasında." politikası benimsenir, karşılık beklenmez, ha gelirse de yapılan ufak jestler kabul edilir. Ki bi ay fön son derece şık ve kararında bi hareket bence.

Not: Kuaförler çok bozdu. Bozdu bozdu bozdu, artık bozmaz dedim yine bozdu:63:

Beklenti kısmına katılıyorum fakat gerçekten iyi kazık yemiş dipboya dediğin taş çatlasın 70-80 en kabası,röfle cilası 15-20.keratin bakım hadi 25 olsun ki kendisi zaten 45-50 tl her halukarda fazla para alınmış bende bayan kuaförüyüm

aynen öyle ben heray rutin bunlara 15 tl veriyorum
2 katı olması zoruma gitti
ama arkadaşlardaki nasıl bir hava ise
kimi diyor sadece bakım 35 4
yaa biizim kızlar da var anormallik
nerden havalı görünüyüm atıyım tutyum modundalar
:)
atam tutam ben seni şekere katam ben senş
hobaaa
kim tutar bunları :)

asya boşuna dırsek çürütmemişsin canım, yaptıgı işin önden rüşvetını ayarlayan bırı boşuna çürütmüş olamaz o dırseklerı.
kapiş:KK70::KK70:
bir de nasıl bır cesaretle bu konuyu burda açmışsın nasıl bı kafadaysan bıze de öğret
:KK53::KK53:

ne rüşveti dengesiz
adam gibi oku yada yorum yapma

X