• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yedi bitirdi beni bu hastalık

_bilgehan_

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2013
4.796
5.398
248
32
merhaba kızlar yine ben az çok tanıyanlar bilir beni. 3 aylık evliyim ve vajinismusum geçen hafta doktora gittim anestol ve kayganlaştırıcı verdi. Dün denedim anestol evet uyuşturuyor ama hala baskı hissediyorum yataktan yine ağlayarak kalktım :KK43:

egzersizde iki parmağın yarısına kadar alıyorum. Lütfen bir çare bulun bana artık :KK43:
yağ ile denedim olmuyor üst pozisyonda durdum olmuyor anestol kullandım olmuyor ne yapcam ben

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir derdim vara açsanız konuyu belki yardımcı olan olur benim bilgim yok bekarım..

Bir derdim vara açsanız konuyu belki yardımcı olan olur benim bilgim yok bekarım..

malesef konuyu oraya açamıyorum jinekoloji ile ilgili oldugu için burada actım BDV ye acarsam kızarlar bana :( banlarlar sonra :D

sanırım bu konuda yapabileceğin tek şey sakin olmak acıya odaklanmamak akışına bırak herşeyi düşünme o an olcakmı olmuycakmı diye o anın tadını çıkar.sonuçta baskı hissetmen biraz acıması normal vucuduna yabancı bi cism giriyo.düşünsene bi iğne yapılırken nasıl canın acıyo yabancı bi cism girdiği için bunuda öyle düşün.nekadar sıkarsan kendini okadar zor olur doktor doktor gezersin ki hepsinin diyeceği aynı şey.hatta birazcık böyle çakır keyf olduktan sonra deneyin belki biraz faydası olur:) kolay gelsin :)

Ben de 8 ay cektim , ve herkes psikolojik oldugunu soyluyordu inanmiyordum mutlaka fiziksel bi siknti var diyprdum ama , vajinismusun kokeni psikolojik ,psikolojik olarak rahat olamadigimiz icin beynimiz fiziksel rahatsizliga donusturuyor , iste aciyacak diye dusunuypruz ve normalde acisi olmasa da kendimizi kastigimiz icin aci oluyor ,ve bu psikolojik durum hemen gecmiyor egzersizler yapa yapa beynimiz kabulleniyor acimayacagini , ben boyle yendim surekli egzersiz yaparak beynime bu durumun normal oldugunu herkesin yaptigini benim de yapmam gerektigini empoze ettim .ve yendim

Vajinismusun kaynağı fiziksel degil psikolojik.
O yüzden fiziksel egzersizleri anlamsız buluyorum.
Boş bir çaba.

Back