- 23 Aralık 2020
- 328
- 103
-
- Konu Sahibi birdeliningunlugu
ayy sonunda birisinin benimle aynı şeyleri yaşadığını gördüm ya ölsem gam yememMerhaba hanımlar sizlerle bi konuda sürekli yaşadığım can sıkıntısını paylaşmak istedim. Süslenip püslenip bakımlı makyajlı gittiğim dükkanda,devlet dairesinde,kargoda,markette herkes aşırı kibar davranıyor olması gerektiği gibi sizli konuşuyorlar ama bugün evden acilen çıkmam gerekti özenmeden ev saçımla ve makyajsız gittim , marketteki kız senli benli konuştu postanedeki adam sen diye hitap etti şimdi düzgün konuşun ya da siz deyin desem ukala görünecek ama bu konu beni aşırı bozuyor ben her yerde her kişiye siz derim samimiyetim yoksa, bu kadar basit bir görgü kuralını uygulamaları için bile evde yarım saat zaman harcamak istemiyorum sizler bu konuda ne düşünüyor nasıl tavır alıyorsunuz merak ettim
Evet hadi marketteki genç eğitimsiz diyelim pttdeki memur bile böyle davranıyor insanımız kibarlıktan ölçüden uzak ya kürküne saygı gösteriyor ya da seni bi böcek gibi görüyor ortası yokayy sonunda birisinin benimle aynı şeyleri yaşadığını gördüm ya ölsem gam yemem
ben de gözlük taktığımda ki bu beni o an bakımlı olsam bile bakımsız kılıyor, gözlerim de lense alerjik her zaman takamıyorum, insanlar da ben bakımsız olduğumda sen diyorlar hatta onu geçtim sinir bozucu şekilde konuşuyorlar ama bende de kabahat var bazı insancıkların eğitilemez birer homo sapiens olduklarınan sessizle uzaklaşıyorum oysa keşke onlar gibi olsam da bir çift söz çıksa ağzımdan onları aşağılayacak, neyse zamanla öğrenirim sanırım :)
aslında o pttdeki memur dediğimiz veya insan yerine koyduğumuz çoğu kişi torpille veya yalakalıkla bir yerelere gelmişler, kendi zekası ve aklıyla bir yere gelebilmiş olsaydı asla kaba davranamazdı. Çok sevdiğim bir söz var, "dolu başak eğik durur"Evet hadi marketteki genç eğitimsiz diyelim pttdeki memur bile böyle davranıyor insanımız kibarlıktan ölçüden uzak ya kürküne saygı gösteriyor ya da seni bi böcek gibi görüyor ortası yok