Ben bu hapı kullanmaya başlayalı 1.5 ay oldu. Doktorum hastalığının ilk günü başla demişti ama eczaneden alırken 5. güne kadar istediğiniz günde başlayabilirsiniz dedi. Ben de 4.günümde kullanmaya başladım. Bu kadar sürede hastalığımda bir değişiklik olmadı. Yani reglimin günü de uzamadı, ara kanamam da olmadı. Bulantı ve baş ağrısı gibi bir sorun da yaşamadım. Hiç bir yan etki hissetmedim. (maşallah diyelim..) Biraz iştah açtığı doğru ama bu konuda bütün haplar aynı özelliğe sahip ve yazz bu konuda etkisi en az olan haplardan biri. Üstelik ilk ay 1 kilo bile verdim! :)
Fakat şöyle bir sorunum var (hap yüzünden mi bilmiyorum); hapı kullanmaya başladıktan bir süre sonra bende akıntı başladı. İlk başta pek önemsemedim fakat şu sıralar biraz sinirimi bozuyor. Acaba doğum kontrol haplarının akıntı yapmak gibi bir yan etkisi var mı? Bilen, yaşayan oldu mu merak ettim? Gerçi bu sorun ilaç yüzünden olsa bile ilk 3 ay bazı yan etkiler görülebiliyormuş ondan olabilir.
Bu arada olumlu yanlarından bazıları da; cildi düzeltiyor, adet döneminde ağrı çekmeyi engelliyor ve göğüsleri dolgunlaştırıyor
Ayrıca bana bu ilacı tüylenme problemi için verdiler. Uzun süreli kullanımda kıl köklerini zayıflatıyor ve yeni kıl oluşumunu engelliyor. Kısacası ben Yazz'dan çok memnunum ama tabi ki ilaçlar insanlarda farklı etkiler gösterebiliyor. Yine de doğum kontrol hapları arasında içinde en az hormon miktarı bulunan ilaçlardan biri.. Umarım yardımcı olabilmişimdir.