Yazın bebek giydirme ve kundak ve uyku yardımmm

Pisipatisii

Herkes kendi kişisel komasında.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2023
753
956
23
28
Merhaba açtığın konulardan da anlaşılacağı üzere taze anneyim bir kaç sorum var ki tecrübeli annelerimin desteklerini bekliyorum.
1- bebeğim dün gece saat başı uyandı ve sürekli emmek istedi artık emzirirken bayılma noktasına geliyorum halsizlikten. Kesik kesik emiyor ve doymuyor mu acaba düşüncesi beliriyor bende.

2- Malum havalar ısınıyor bebeğim prematüre doğdu. Şuan ay sonunda 3.ayımızı doldurmuş olacağız. Bebeği nasıl giydirmeliyim. Müslin ince bir örtüyle kundak yapıyorum. Çünkü yapmazsam ellerini kollarını çırparak kendini uyandırıyor. Ama sıcaklamasından da korkuyorum bir çözümü olan var mı. Doktorum ince ve bol bir tulum giydirebilirsin kısa kol önermiyorum demişti. Kundaksız nasıl yapcam bu sıcakta

Sıcaktan uyanıyordur. Ben çocuklarıma hiç kundak yapmadım. Bir iki çırpındılar zaten o çırpınma genelde kendi gazlarını çıkarmak için. Sonra uyudular. Kızım 6 aylık zıbınla yatırıyorum altına pijama sadece. Üstünü de örtmüyorum ohh 5-6 saat deliksiz uyuyor. Sizinki sıcaktsn uyumamıştır. Biz bile uyuyamıyoruz.

Benim bebiş de yaz bebişiydi. Kundak yapmadım. Atlet zıbınla, çok ince pijama takımı giydirdim hep

Meme ihtiyacı sadece acıktığı için değil, tensel teması sevdiği içinde olabiliyor. Çişli bez takibi yapın. Ayına göre yeterliyse miktarı doyuyor, anne koynu özlemini gideriyordur.

Benim oğlumda temmuz sonunda doğdu ki geçen yıl eyyamı bahur sıcaklarına denk geldi haha ben kundak yapmadım zaten sevmedi de. Siz illa yapacaksanız tülbent kumaşıyla yapabilirsiniz müslin bile kalın gelir şehire bağlı olarak tabi.

Tentene temas yapıyorum günlük olarak. Bezleri de normal çişini güzel yapıyor şükür. Dediğiniz gibi burdan anlaşılabilir doyduğu. Ama 3 4 gündür acıktığı için ağlıyor meme veriyorum. Emdikten sonra yatırıyorum tam uykuya geçecekken tekrar ağzını açıp dilini çıkarıp etrafındaki şeyleri emmeye çalışıyor. 1buçuk saattir emziriyorum dönüşümlü olarak. Artık pert oldum desem yeridir. Dediğiniz gibi doymasa çişi sorun olur. Gazlı bi bebek de değil. Bi kaç gündür bu şekilde. Elim hep memede. Bi kaç gün öncesi hayret düzenli iki saatte bir uyanıp emiyordu tekrar uyuyordu

Kundak henüz moro refleksi aktif durumda olduğu için elini kolunu oynatınca kendini uyandırdığı için yapıyordum. Bırakmaya çalışıyorum ama uyanınca zor uyuyor bahsettiğim gibi. Ayrıca teşekkür ederim tülbent hiç aklıma gelmemişti

Bi arkadasiminda 2 aylik bebegi var sizin gibi cocuk surekli memedeydi ciş falan iyi diyordu. Meger doymuyormus bebek mama takviye etmeye basladi simdi uyuyor. Tartı kontrolunde farketti onlar. Kilo alımı nasil

Bi arkadasiminda 2 aylik bebegi var sizin gibi cocuk surekli memedeydi ciş falan iyi diyordu. Meger doymuyormus bebek mama takviye etmeye basladi simdi uyuyor. Tartı kontrolunde farketti onlar. Kilo alımı nasil
Doktor kilo alımının iyi olduğunu söyledi prematüre doğmuştu normal seyiri yakaladığını söyledi

Ayyy hayirli olsun güle güle buyut bebegini hangi sehirdesiniz oda sıcaklığı ne oluyor bu önemli ben izmirdeyim benim ki 2 aylık 3 kg doğdu. Sadece zibin giydiriyorum çorapsız gece üstünü ortmuyorum hiç kundak yapmadım bir kaç günden sonra şapka eldiven takmadım. Günde 2 kere yıkıyorum. 2.evladim

Amin teşekkür ederim Bursadayız. Şuan bile 27 derece gösteriyor termometreyle takip ediyorum evde klima da var ama ani şekilde korkarak uyanıyor diye kundak yapıyodum ama artık yapamam sanırım. 35 36 dereceyi görürüz yazın minimum ben de kundaksız alıştırsam iyi olur artık büyüdükçe ani hareket refleksi geçer diye düşünüyorum bu arada Allah bağışlasın size evlatlarınızıı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…