HABER/ PINAR ÇETİN
Önce tuvaletler, ardından hayır çeşmesi şimdi de fakir fukaralara dağıtılan 100 liralık yardım çekleriyle kendi reklamını yapan Elazığ belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a tepkiler çığ gibi büyüyor.
TEPKİLER ULUSAL BASININ DA GÜNDEMİNDE
Elazığ Belediyesi tarafından Ramazan ayında yardıma muhtaç vatandaşlara katkı sağlamak amacıyla dağıtılan 100 liralık yardım çekleri amacını aştı. Dağıtılan yardım çekleri ile kameralara görüntü verip resim çektiren Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz yardıma muhtaç insanların basın yoluyla afişe edilip toplumda rencide edilmesine neden olduğu için Elazığ ve ülke genelinde tepkilere neden oldu.
İNSANLAR AFİŞE EDİLDİ
Elazığ Belediyesi tarafından Ramazan ayında yardıma muhtaç insanlara dağıtılmak üzere verilen çekler insanların resimleriyle birlikte toplumda afişe edilmesinden dolayı büyük tepkilere neden odu. Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın içerisinde 100 liralık bir limitin olduğu alışveriş çekini yardıma muhtaç insanlara dağıtırken resim çektirip çektiği resimleri de basın yoluyla yayınlatması kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu.
FAKİR FUKARA ÜZERİNDEN REKLAM
Yardım çeklerini vatandaşlara verirken ayrıca resim çektirip insanların gururlarının incinmesine neden olan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit yanılmaz’a tepkiler çığ gibi büyüyor. Kendi reklamını hiç değilse fakir fukara üzerinden yapmasın diyerek tepkisini gösteren vatandaşlar Mücahit Yanılmaz’a yapmış olduğu bu davranışından dolayı yazıklar olsun dedi.
VERİLİN MİKTAR ALTI ÜSTÜ 100 LİRA
Altı üstü verilen yardımların 100 lira olduğuna vurgu yapan bazı vatandaşlar Mücahit Yanılmaz nasıl böyle bir şey yapar diyerek tepkisini hani sağ elin verdiğini sol el duymayacak geleneğinden gelmiştin diyerek gösterdi.
ALLAH SORAR BUNUN HESABINI
Cumartesi gününden bu yana özellikle sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren vatandaşlar, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ı bu davranışından dolayı eleştirirken; her şey üzerinden reklam yapılır da fakir fukaranın resimlerini afişe ederek zaten yaralı olan bu insanlar üzerinden de reklam yapılır mı Allah sorar bunun hesabını dediler.
YANILMAZ YENİDEN GÜNDEMDE
Göreve geldiği günden buyana trilyonluk makam aracı ve sayısız koruma görevlisi ile gezmesinin yanı sıra tuvaletler de dahil yaptığı her küçük işi reklam konusu yapan Mücahit Yanılmaz bu kez de fakir fukaraya dağıttığı 100 liralık alış veriş çekleri verirken insanların rencide olmasını düşünmeden çektiği resimlerle gündeme geldi.
ULUSAL GAZETE YAZARLARINDAN DA TEPKİ
Altı üstü 100 liralık alış veriş çeklerini dağıtırken çektirdiği resimlerde yardıma muhtaç insanların toplumda rencide olmasını sağlayan Mücahit Yanılmaz’a ulusal gazeteci ve yazarlardan da tepki geldi.
SEDAT LAÇİNER, GÖRGÜSÜZLÜK DEDİ
Gazeteci Sedat Laçiner kendi twetter hesabından yapmış olduğu retweet’de Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ı görgüsüzlükle suçladı. Twetter hesabından yaptığı paylaşımda Bu resim gerçek olamaz diye şaşkınlığını dile getiren Laçiner; “bu nasıl bir düşüncesizliktir. Verilen 100 lirayı reklam aracı yapabiliyor. Bıktım bu görgüsüzlükten.” Dedi.
EN BÜYÜK TEPKİ ELAZIĞLILARDAN
Verilen yardım çeklerinin dağıtımı esnasında çekilen resimlerin buzlanma yapılmadan basına servis edilmesine en büyük tepki de Elazığlılardan geldi. Sosyal medya üzerinden tepkilerini gösteren vatandaşlar yapılan uygulamayı kınayarak Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ı sert bir dille eleştirdi.
Elazığ Belediyesine yardım almak için giden özellikle kadınların afişe edilerek rencide edilmesine tepki gösteren vatandaşlar tepkilerini sosyal medya üzerinden şöyle dile getirdiler:
ALPARSLAN YALÇIN: Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz... Muhafazakar bir partinin belediye başkanına hiç ama hiç yakışmadı! Tuvalet konusunda reklam yaptınız, ikram çekmesi konusunda reklam yaptınız bari fakir üzerinden bu reklamı yapmasaydınız.
YAVUZ GÖKTÜRK: Mübarek ayda bu ablalarımızın 100 TL için sahneye çıkarılarak bu şekilde teşhir edilmesi en hafif tabirle insanlık suçudur. Sadaka vermenin dahi adabını bilememek çok acı… Bu adabı bilmeyenler tarafından yönetilmek daha da acı… Bu şehirde nice insanlar var ki yüzbinlerce lira yardım edip adını duyurmaktan imtina eden…Yorumsuz..
AYBÜKE GÜR: Amaç yardım değil reklam olunca şaşırmadım.
FULDA AYBAR: Bir elin verdiğini diğer elin görmemesi gerekirken aleme ilan, yazıklar olsun. Sizden gelecek hayır, rabbimden fazlasıyla gelir inşallah muhtaç olanlara.
NESLİHAN ŞENL: Kadının yüzündeki mahçubiyete karşı başkanın yüzündeki kibir…
KADRİ KULUALP: Mide bulantısı orucu bozar mı azizim… Şatafatlı iftar sofralarınızı garibanlarla değil de sosyal medya hesaplarınızla paylaşmak varken, aç yatanlara, açıkta kalanlara ve asgari ücretlilere şükür edebiyatını öğütlemek varken, kameralar karşısında objektiflere gülümseyerek sadaka pozu dağıtmak varken kim demiş; “SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL GÖRMEYECEK” diye…
GÜLİN ALPAY: Verdiği 100 lira için duyduğu gurura bak. Ramazan boyunca 100 lira 5 kişilik yoksul bir ailenin bir günlük iftar ve sahur parası ama senin umurunda mı…
KADRİ KULUALP: İzzetpaşa camii altındaki tuvaletlere “Halkımıza ücretsizdir – Elazığ Belediyesi” yazdırdıktan sonra medyadan gelen tepkiler üzerine bunu sildiren yine kendisiydi. Reklam heveslisi tavırlarından ders çıkardığını düşünmüştüm. Yanılmışım demek ki…
KUTSAL KOÇ KARAOSMANOĞLU: Eskiden ramazan kolileri hazırlanır ihtiyaç sahiplerine verilir, iftar çadırları kurulurdu. Nasıl da gururlu 100 lirayı verirken.
FURKAN ÜNAL: Bu memleket bir daha senin değil adını soyadını bile anmak istemeyecektir.
MUSTAFA ÇETİNKAYA: Seçim meydanlarında din sömürüsü ile oy toplamaya çalışan bir adamın hayır işi yaparken karşısındaki insanı rencide ederek poz vermesi gayet normal. Yazıklar olsun.
HALİS YILDIZ: Bazen o kadar çok şey anlatır ki fotoğraflar, onlardan anlayanlara… Ama sadece ondan anlayanlara… Çünkü anlayan şunu der ve demelidir de, ulan hacı ne oluyor da günümüz dindarları insanları önce yoksullaştırıp kendilerine köle ediyorlar, sonra 100 lira para verip rencide ederek kendi reklamlarını yapıyorlar.
ERKAN BİNGÖL: Yanlış yaptın başkan… Elazığ AKP Belediye Başkanı Yoksul insanlara 100 TL yardımı şova çevirdin insanları afişe ettin yakışmadı…
ALİ BAYRAKTAR: Yarın bir garibanın sofrasına misafir olup durumu düzeltmeye çalışırlar…
HARUN KESİCİ: Yazık devir olmuş 2015, insanlar yeni bir dünya bulma arayışında, bizim insanımız hala gösteriş ve hava atma peşinde…
http://www.yeniufukelazig.com/yaziklar-olsun!-9656.htm