Yazı asan komşuya dair

Melek04140

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2019
94
126
93
32
Arkadaşlar hatırlarsanız birkaç gün önce böyle bir konu açmıştım. Orada ilk mesajı düzenleyemediğim için ayrı bir konu açma gereği duydum. Buradan bazı arkadaşlar demişti; "bu binaya yeni gelen birinin yalnız yapmaya cesaret edebileceği bir şey değil, muhtemelen bina içinden biri dolduruyor" gibi bir şey söylemişti. Sanırım haklılarmış. Şöyle ki;
Yan dairem dubleks, kaynana üstte gelin altta oturuyor. Gelin çok iyi biri ama kaynana çok dedikoducu çevrede herkesin gazabından korktuğu bir kadın. Bu bina yapılmadan önce de buranın toprak sahibi olduğu için herkes biliyor bu kadını. Buraya ilk taşındığımda bina dışından onu tanıyan çok kişi beni uyarmıştı. Bu kaynananın çorap öreceği; ben pek muhatap olmadığım ve kadın mayıs-kasım arasını hep memleketinde geçirdiği, buraya sadece kışları geldiği için benim hiç aklıma gelmemişti.
Neyse bu kadının gelininden bazı konularda şüphe ettiğini, burada olduğu sürece sürekli onu takip ettiğini herkes söylüyordu. Kimseyle görüşmediğim halde, benim bile kulağıma geldi. Ben gelinin hiçbir yanlışını görmedim.
Ayrıca binadaki 6 dairenin üçü bu yaşlı kadına ait. Binanın diğer yarısını da ben hariç kamera taktırmaya ikna etmiş. Amaç burada olmadığı zamanlarda gelinini gözetlemek, giren çıkanı izlemek bana göre. Çünkü hem sözde hırsıza karşı kamera taktırmak istiyor hem de binanın otomatik kapısı kapanmasın diye arasına sürekli taş tahta gibi şeyler koyuyor, dış kapıyı açık bırakıyor. Kaç defa ben alıp attım o taş ve tahtaları, artık açık bırakmasınlar diye.
Binada benim dışımdakileri kamera için ikna edebilmiş. Dediğim gibi binada 3 daire zaten onun, diğer 2 daire de yazı yazan kadının ve kardeşinin. Bunlar razı olup da ben yok deyince bu kadın arkamdan sürekli konuşmuş, insanları doldurmuş.
Yüzüme karşı benim öğretmen kızım diye diye de bir kalır.
Evvelsi gün yine kapıya geldi kamera için, belki 10.kez olmuştur bu. Ben de sürekli açık bıraktığınız binanın kapısına rağmen kamera taktırmam, önce herkes binanın kapısını kapatmayı öğrensin, ondan sonra düşünürüz dedim. Sonra bu aşağıya asılan yazıya değindim. Düpedüz onu kayırıyor, gelininin aksine.(gelini beni arayıp, asılan yazının çok yanlış olduğunu söylemişti) Kadıncağız kayıp düşmüş, senin sildiğin vileda naylondan ben farkettim ondan olmuştur vs vs o kadını kayırıp duruyor.
Bu gelişmeler ışığında da hiç hesaba katmadığım bu kadının arka planda onu doldurduğunu düşünüyorum. Buradaki arkadaşların dediği gibi binaya yeni gelen biri arkasına birini almadan bunu yapamaz demişlerdi. Gerçekten bilmişler..
Gelişmelerden haberdar et dediğiniz için bunları da yazma gereği duydum. İlginiz için de hepinize çok teşekkür ederim

çevrede herkesin gazabından korktuğu bir kadın.
Korku filmi gibi maşallah..
Kimseyle görüşmediğim halde, benim bile kulağıma geldi.
O nasi?
Amaç burada olmadığı zamanlarda gelinini gözetlemek, giren çıkanı izlemek bana göre.
Kaynana herşeyi bilen ve gozetendir... 😁
Kameraya vereceğin parayı kaynanaya ver ama terapi alması icin de tembih et..
Bunlar razı olup da ben yok deyince bu kadın arkamdan sürekli konuşmuş
Terapi konusunda ciddiyim 😎

Korku filmi gibi maşallah..

O nasi?

Kaynana herşeyi bilen ve gozetendir... 😁
Kameraya vereceğin parayı kaynanaya ver ama terapi alması icin de tembih et..

Terapi konusunda ciddiyim 😎
İlk taşındığımda hoşgeldin için gelenler olmuştu, gelenler konuştular bunları. Başka yerlerden de geldi kulağıma

hayatta somut birşey başaramayıp egosunu böyle tatmin edenlerden biri belli ki. böyle bir tipin bir müdür, bir patron olduğunu düşünemiyorum cidden.
böyle apartmanlarda oturmak gerçekten zor bence. kendini oranın gm'si gibi hissediyor ve herkesi yönetmeye çalışıyor belli ki. o yazıyı yazan kadın da yalaka tayfa oluyor bence.
imkanınız varsa taşının derim, cidden. çünkü bu böyle çekilmez. bugün o yazı, yarın başka birşey.
o kameralarla size gidip geleni de görecek.

Tabiki herkesi gözetleyecek. Taşınma imkanım maalesef yok canım, çünkü 2 sene önce buraya kredi ile aldım, kredisi hala bitmedi. Ayrıca okulum da bu evin hemen arkasında. Okulumdan da çok memnunum, tayin isteyemem. Ben de kendimce bunlardan izole bir yaşam sürüyorum ama yine buluyorlar bir açık kapı.
Temizlik konusunda da muhatap olmayınca başka bir ortak nokta kalmayacak.
Bir de böyle deneyeceğim. Bu tiynette insanlar yarın birbirlerine de düşer

Siz orayı siliyordunuz sonuçta o kadın geçerken eğer dusseydi gormemeniz imkansız görmeseniz bile o yazıyı yazan karakterde bir insan orda düşünce kalkıp olay cikarirdi kesinlikle.
Gelinine güvenmeyip kamera takmak isteyip iftira atmaya kalkan bir kadın size neler yapmaz . Aile apartmanı olmayan bir yere taşının bence aile apartmanlarında genelde bu tipler kendini patron sanıyorlar.

Tabiki herkesi gözetleyecek. Taşınma imkanım maalesef yok canım, çünkü 2 sene önce buraya kredi ile aldım, kredisi hala bitmedi. Ayrıca okulum da bu evin hemen arkasında. Okulumdan da çok memnunum, tayin isteyemem. Ben de kendimce bunlardan izole bir yaşam sürüyorum ama yine buluyorlar bir açık kapı.
Temizlik konusunda da muhatap olmayınca başka bir ortak nokta kalmayacak.
Bir de böyle deneyeceğim. Bu tiynette insanlar yarın birbirlerine de düşer

apartma silme işini bir kadın tutup çözseniz. biz de 6 daireli bir apartmandayız, aylık daire başı 20 tl düşüyor. ödenemeyecek bir rakam değil.

apartma silme işini bir kadın tutup çözseniz. biz de 6 daireli bir apartmandayız, aylık daire başı 20 tl düşüyor. ödenemeyecek bir rakam değil.
Ben de bunu önerdim, daire başı vereceğiniz 20 lira gözümüze geliyor ama sürekli açık bıraktığınız bina kapısına rağmen kamera taktırmak istiyorsunuz dedim. Halen yanaşmıyorlar.

Ya benim anlamadigim öğretmensiniz niye merdivenleri yıkamak icin birini tutmuyorsunuz ?
Kadına şeytan demek şeytana hakaret olur öyle de fesatmış inanamadım. Geline yazık valla. Size bile bunlari cektiriyorsa o kadincagiza neler yapıyordur.

Kamera konusunda neden olumsuz fikriniz peki? Sizin de bu konudaki ısrarınız tuhaf geldi.
Kapı zaten açık diyorsunuz tamam işte güvensiz bulunduğunuz ortam, kamera oldukça caydırıcı oluyor.
5 dairenin onay verdiği yerde bir tek siz sorun çıkarırsanız zaten size bilenmeye devam edeceklerdir. Huzur istiyorsanız biraz huylarına gitmeniz gerek ki istenen şey zaten son derece mantıklı.

Ya benim anlamadigim öğretmensiniz niye merdivenleri yıkamak icin birini tutmuyorsunuz ?
Kadına şeytan demek şeytana hakaret olur öyle de fesatmış inanamadım. Geline yazık valla. Size bile bunlari cektiriyorsa o kadincagiza neler yapıyordur.
Gelini çok tatlı, güler yüzlü bir kadın. Neler yaşatmış kadıncağıza..

Kamera konusunda neden olumsuz fikriniz peki? Sizin de bu konudaki ısrarınız tuhaf geldi.
Kapı zaten açık diyorsunuz tamam işte güvensiz bulunduğunuz ortam, kamera oldukça caydırıcı oluyor.
5 dairenin onay verdiği yerde bir tek siz sorun çıkarırsanız zaten size bilenmeye devam edeceklerdir. Huzur istiyorsanız biraz huylarına gitmeniz gerek ki istenen şey zaten son derece mantıklı.
Aynı kişinin hem kapıyı hep açık bırakıp hem kamera taktırmak istemesi mantıklı mı sizce?

Sende onları yokuşa sür görevli tutmadan asla yaptırmam de hatta yönetimi uzaktan yapan şirketler varya onlar baksın de biraz burnu sürtsün yaptırmazlar zaten

Merdiveni yıkamak asiri saçma değil mi? Ben olsam yikamam ve para toplanmasını talep ederim.

Ben de bunun için uğraşıyorum. 20 lira vermek gözlerine geliyor. Olmazsa kendi günüm için birini bulacağım.

Bana göre çok boş ve gereksiz işlerler uğraşıyorsunuz. Ne var oraya yazı yazdıysa gülüp geçin. Karşınıza gelip laf ederse cevabı verir gönderirsiniz. Alt tarafı o yapıda bir eviniz var yaşayın gidin bu kadar insanları takmayın bence çünkü belli hepsi boş tipler.

Back