Yazdığımı yapın sütünüz çoğalsın.

zonox

Let it Rain
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2008
3.806
696
698
kIZLAR, doğumdan beri oğlumu mama+meme ile besledim. 10 cc zor çıkardı bir mememden süt. şimdi çok şükür arttıkça artıyor. 3 gündür oğluma sadece meme veriyorum. mamaya son verdikç sütümü çoğaltan şeyin adı KAYNAR ŞERBETİ

KAYNAR LAHUSA çayı....
İÇİNDEKİLER: kök halinde hepsi
Karanfil,tarcın,zerdaçal,zencefil,yenibahar,muskat cevizi,havlıcan...
MİKTARI:2-3 kök zencefil ve 2 -3kök havlucan , Bir yemek kaşığı karanfil ve yenibahar, 3-4 adet tarçın bir tane muskat cevizi....
YAPILIŞI :Yaklaşık 4-5 kiloluk tencereye bu karışımı bir tülbent içine koyuyorsunuz ılık su ilave edip rengi koyulaşıya kadar evinizde mis gibi koku salana kadar kaynatıyorsunuz orta dereceli ateşte..içine şeker konuluyor kaynama aşamasında keyfinize göre koyun damak tadınıza baglı....soğuk yada sıcak

bu karışımı yapın duacım olucaksınız :)

bu arada sütünüzün çoğalması için sık sık emzirin (çooooooooooook önemli) ve en önemlisi gece emzirin. gece süt yapan salgılar daha fazla salgılanır. GECE KESİNLİKLE UYKUNUZDAN ÖDÜN VERİP SIK SIK EMZİRİN

Nerdeen buluyosunuz böyle egzantirik şeyleri ya:) çocugum yok ama bi kenarda aklımda dursun tabi lazım olur
tavsiye edicem teşekkürler paylaşım için..

sevindim sütünün çoğaldığına zonox .aklımızda bulunsun lazım olabilir.benim ilk haftalarda göğüslerim çok sertti.kalan sütü makinayla çekiyoduk.bizim oburcuk düzenli emmeye başlayınca göğüslerim yumuşadı sütüm bitçek diye aklım gitti.ama anladımki, göğüs yummuşayınca süt olmadığı anlamına gelmiyomuş annem zor ikna etti.24 saat yemek yiyordum süt olsun diye

ama yinede ogün çok çeşitli yediysem iyi beslendiysem göğüslerimi taşıyamıyorum yemeden olmuyo yani doğumdan sonrada kilo almaya devam ediyorum böylece napıcam bilmem.

teşekkürler canım buna lohusa şerbeti deniyormuş zaten ben ilk doğumumda içmedim halbuki ikiz bebek emzirddim 1 yaşına kadar ama bilmiyordum.bunda yapacam madem sütü arttırıyor.ben bunu çocuklara içiriyorum arada sırada iyice kududryorlar içince mutlaka deniycem onlara veriyorum ama ben tadına bile bakmamıştım herkes çok güzel diyor bebişine de sana da sağlık diliyorumm

tadı nasıl acaba içimi kolaymı? benim midem çok hassas

benimde sütüm az olduğu için ne bulursam deniyordum en son denediğim şey. işyerinde eşime arkadaşı vermiş tadı güzel içiyorum bakalım inşallah faydası olur. bu arada arkadaşı onu mersinden getirmiş buralarda varmıdır acaba Ankara da?

benim de sütümü arttıran tek şey kaynar oluyor.
ben 13 su bardağı suyun içine 5 su bardağı şeker ilave ediyorum. bir de tülbentin içine 1 tatlı kaşığı çay koyuyorum rengi daha güzel oluyor öyle =) içerken kupamın içine dövülmüş ceviz de ekliyorum ki cevizz sütün yağlı olmasını sağlıyor.

ben de 2 bardak içiyorum kaynarı. cevizi rondoda çekiyorum ben. Sürekli cevizle uğraşmak zorunda kalmıyorum böylelikle =)

kızlar benim kızım 1 yaşını geçti ama emziriyorum .sütüm oldukça azaldı acaba bende içsem bundan sütüm bu saatten sonra çoğalır mı ki??????

bende kaynar yaptım ama bunu günde kaç defa içicez ve ne kadar içtikten sonra fayda ediyo?yani 1 bardağı içince hemen etki ediyomu ben bu şekilde faydasını görmedim ve süreklide içmedim hala dolapta duruyo yaptıklarım.soğukta içebilirmiyim?

bol su bulgur sogan rezene cayı bunlar bilgimiz uyguladıgımız yöntemler ama ben fenugrec/fenugreek diye Arkopharma nın tamemen fenugrec otundan yapılmış bitkisel bir hapını her ögünde yemek sırasında içiyor aylardır ve hala sütüm var oglum içiyor tavsiye ederim

kaynar soğukta içilebilir ama sıcak şeyler kana daha çabuk karıştığı için sıcak tercih edityorum ben.

ben sabah öğle akşam 1 er su bardağı içiyorum :)

kaynar soğukta içilebilir ama sıcak şeyler kana daha çabuk karıştığı için sıcak tercih edityorum ben.

ben sabah öğle akşam 1 er su bardağı içiyorum :)

çok teşekkür ederim cevabın için.
ben ilk başlarda sıcak içiyodum ama bu sıcaklarda hiç gitmiyo.şimdi soğuk içiyorum süper oluyo.ama ben yaparken çok şeker koymuşum birazda su karıştırıyorum.

acaba bunlar toz halinde olsa etkisi azalırmı kök halinde yazmıssın zonox

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…