-
- Konu Sahibi AklinYolu1
- #2.881
Ayy cok yorgunum,tamamen ozlem benimkiSakinlik icin 70 i bekliyirum ben
Bol su ama yudum yudum icin.çabuk atarsiniz.N nscckts günaydın :) bugün ki menüm:
Kahvaltı : 1 yumurta, yarım dilim beyaz peynir, 3 yeşil zeytin,bir salatalık,çay
Ara öğün: 1 fincan yeşil çay, bir keçi boynuzu
Öğlen : 1 tabak bezelye yemeği
Ara öğün : 10 tane badem
Akşam: Izgara şiş 1 tane, ayran
2,5 litre su, şekersiz çay işkencesine devam =)
Bu sabah 84 çıktım terazide, dünden bugüne 1 kilo şişmişim, balon gibi şişim nefes alamıyorum resmen, yüzüğümü çıkaramadım parmağımdan o derece, bu gece maydanoz suyuna başlayacağım yoksa çatlıycam
bende karadeniz geliniyimYaz ayinin ilk gunu.havada cok guzel.serin,gunesli,piril.
Bi cesaret cik yuru biraz diyor.diger taraftan kizim uyanirsa,annem kalkarsa ne olacak diyor.iyisi mi bende yatayim biraz
N nscckts günaydın :) bugün ki menüm:
Kahvaltı : 1 yumurta, yarım dilim beyaz peynir, 3 yeşil zeytin,bir salatalık,çay
Bu sabah 84 çıktım terazide, dünden bugüne 1 kilo şişmişim, balon gibi şişim nefes alamıyorum resmen, yüzüğümü çıkaramadım parmağımdan o derece, bu gece maydanoz suyuna başlayacağım yoksa çatlıycam
guzel menüN nscckts günaydın :) bugün ki menüm:
guzel menü
tovbeler olsun o nasıl ödem oyle
ben boyle durumlarda ıctıgım ılık suya lımon damlatıp ıcıyorum maydonoz daha etkılı tabıkı
Patates şekeri tetikliyor eğer haftada bir tane yersen ok ama daha fazlası ciddi insülin salgılatıyor tıpkı şeker gibi, patatesin diyetlerden çıkarılması bu yüzden havuçta aynı şekilde
boyle yuzdelıklerle degıl bazı durumlar
mesela seker hastası patates yıyemez
ıltıhaplı eklem romatızması olan kısılere de patates yasaktır
ama seker hastası 1-2 hurma yıyebılır
ıltıhaplı eklem romatızması olan kısıde hurma yıyebılır
intolerans meselesı
sakin olayrıca sen ıstedıgın kadar yıyebılırsın sadece onerırken dıkkat etmek gerek
latten patatesden daha masum okadar dıyeyım .
Smdi sizce disaridan alinan basit seker miktari mi daha iyi, yoksa vucut onu enerjiye donustururken cevirdigi glikoz miktari mi.
Seker degerlerine de bakalim. Yine 100 gram icin yaziliyor.
Toplam karbonhidrat 17 gram
Lif 2.2 g
Seker 0.8 g
Hurmaya bakalim 100 gram icin;
Toplam karbonhidrat 75 g
Lif 8 g
Seker 63 g
Keci boynuzuna da bakalim 100 gram yine
Toplam karbonhidrat 89 g
Lif 40 g
Seker 49 g
Şeker değeri ile ilgili değil bu durum
Patates tip 2 diyabeti ve insülin direncini tetikler, bu tıbben kanıtlanmış bir durum
Vücut patatese rafine şeker ve ekmeğe verdiği tepkiyi veriyor , kan şekerindeki dalgalanma da açlık krizlerine sebep oluyor. Yoksa tek başına içerdiği şeker ya da karbonhidrat değil sorun. Doktorum bana patatesi illa yemek istiyorsan kabuğuyla haşlayıp yiyeceksin, kabuğu nispeten zararını azaltır demişti aynı şeyler havuç içinde geçerli.