Yaza Merhaba , Kilolara Elveda :)

100 gram patatesin besin degerleri.

Vitamin C 32%
Kalsiyum 1%
Demir 4%
Vitamin B-6 15%
Magnezyum 5%

100 gram hurmanin besin degerleri

Kalsiyum 3%
Demir 5%
Vitamin B-6 10%
Magnezyum 10%

Hangi acidan dovuyor nisa. Extra vitamin C de var.Tatli patates e hic bakmadim bile.

İlaclar yuzunden tatlidan tiksiniyorum.ama şu meyveleri napmali bilmem.
Onceden bal,recel,cikolata,serbetli tatlilara dayanamazdim.simdi aklima gelince kotu oluyorum.

5 yıldır meyve ve şerbetli tatlı yemiyorum mideme dokunuyor. İlk zamanlar çok canım çekerdi tatlı sonra bir yol buldum elim tatlıya gidince gözümün önüne erimiş margarin ve tereyağı getiriyorum, resmen yağ kokusu alıyor gibi oluyorum içim bulanıyor yiyemiyorum:) kendime sütlü tatlı yapıyorum mesela iki bardak süte bir kaşık şekerle muhallebi yapıp üzerine tarçın döküyorum bolca kesiyor beni. En zorlandığım çayın şekeri bu gün şekersiz içtim hep ıyyy mahvoldu çay keyfim

Patates şekeri tetikliyor eğer haftada bir tane yersen ok ama daha fazlası ciddi insülin salgılatıyor tıpkı şeker gibi, patatesin diyetlerden çıkarılması bu yüzden havuçta aynı şekilde

boyle yuzdelıklerle degıl bazı durumlar
mesela seker hastası patates yıyemez
ıltıhaplı eklem romatızması olan kısılere de patates yasaktır
ama seker hastası 1-2 hurma yıyebılır
ıltıhaplı eklem romatızması olan kısıde hurma yıyebılır

intolerans meselesı
sakin ol ayrıca sen ıstedıgın kadar yıyebılırsın sadece onerırken dıkkat etmek gerek
latten patatesden daha masum okadar dıyeyım .

ben sekerı kestıgım gun 1 ay cay ıcemedım tadı once ıgrenc geldı
sonra dedım kızım nisa omur boyu surecek bır yemek kulturu degısımıne gırıyorsun bı yerden basla

ay sımdı sekersız daha lezzetlı gelıyor tadını daha ıyı alıyorum

Sutu cok nadir o da soguk ve tuz ekerek icerim ancak.kahve dekersiz cay sadece cay kasiginin ucuyla.yani azcik seker hissetsem icemem.koca bir fincani.

Ben küçükkenden beri hep cayı sekersiz içerim şekerli iğrenç geliyo tadı:)

Ay yıllardır deniyorum :)
Yok beceremedim şekersiz çayı:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…