Yaza Merhaba , Kilolara Elveda :)

GENÇLİĞİM di o yaa prdn
Ilaci birak demek haddime degil ama insulin direnci icin aliyorsan ve duzelirse belki birakirsin. Tabi ki doktor kontrolunde.

Universite hastahaneleri daha ucuz degil mi. Baktin mi hic.

Cocuk olunca vaktin olmaz zaten.
Ya aslinda ilaclari ne icin aldigimi basta anlamadim.
Endokrin dr.una gittim.kilo vermek istiyorum.olmuyor dedim.hamilelikten taniyordu beni.zayiflatalim seni dedi.
Tahlil,usg,falan yaptirtti.
Sonuclara iyi dedi.bu kullandiklarimi rapor etti.ben zayiflama ile ilgili saniyorfum.megerse tip 2 adayi olmusum.diabet ilaclariymis.ama kilo verdiriyorlarmis.
Kilom azalinca duzelirmisim.sonradan konustuk

Insulin direnci icin bir 8 kilo kafadan vermen gerekiyor. %10 , sonra sonra yavas yavas duzeliyor. Belli bir aralik var o aralikta dikkat edersen insulin direncin kiriliyor. Sonra calkanlama yapmiyor. Yani umut var.

Herkese merhaba:)
Bugün menüme uydum, akşam şirketin iftarı vardı ünlü bir kebapçıda, korkarak gittim ama kendime hakim olmayı başardım. Az ezogelin çorbası, 1 tane fındık lahmacun ve iki çatal tatlı yedim. Önümde gidip gelen kebaplara, pidelere ve mezelere dokunmadım. İyi demlenmiş bir çay vardı masada onunla takıldım:)
Bu arada bende tanıtayım kendimi; 40 yaşındayım, özel bir şirkette ssh sorumlusuyum, evliyim, çocuğum yok, dünya tatlısı bir kedim var. Hayatım boyunca iştahlıydım , 17 yıl profesyonel karate-do yaptım. Ülke çapında derecelerim var, 25 yaşında ayağımdaki sakatlıktan sporu bıraktım, maçlara giremeyince tüm şevkim kırıldı ve sporla ilişkimi tamamen kestim. 2 yılda 20 kilo alarak 75 kiloya ulaştım. 33 yaşımda çok sıkı olmayan bir diyetle eski kiloma döndüm. Çok zor ve sorunlu bir hayatım oldu bir zaman fark ettim ki yeme isteğim tamamen duygusal. Kas ve kemik yapımın avantajlarını uzun zaman kullandım, orantılı ve kilo kaldıran bir vücudum var ancak Son 5 yılda kontrolü iyice kaybedip 83 ü gördüm sonunda. Bu arada rahim ağzım alındı ve yıllarca sebepsiz aşırı kanama problemim yüzünden hormon kullandım. Bir yıldır tedavim bitti, menapoza yaklaştığımdan kanamalarım azaldı. Kiloma sebep olacak bir sağlık sorunum yok o yüzden şimdi burada aranızdayım.

Seni zaten BDV deki yorumlarindan ben taniyorum . Hayvansever oldugunu da kedilerine duskunlugunu de biliyorum. Hayvanlarla ilgili konularla hep seni etiketlerdim. Bu konuda seninle yarismak guzel. Ben aslinda ozel mesaj atmistim ama arkadaslar seni zorla getirdi.

Meze yiyebilirdin aslinda ama ben karismayayim.

Mezelere hiç bulaşmadım çünkü bulaşsam yanında pide yiyecektim:)))
Hepiniz bir olup getirdiniz beni:)
Umarım başarırım çok sıkıldım bu halimden. Bir de sanırım menapoza doğru gidiyorum iki aydır regly olmadım, bugün çatlayacaktım şişkinlikten balon gibiyim. Metabolizmam değişiyor ve canım sıkılıyor, kilo vermeyi başarırsam bu süreci daha hafif geçireceğimi düşünüyorum, bakalım ne olacak:)

Eger insulin direnci gibi sorunun yoksa, tamamen duygusal ise basarabilirsin. Insulin direnciyle biraz daha zor. O durtuyle basetmek zor cunku. Fiziksel aclik , gercek aclik birbirine giriyor.

Mutfaga gitmek istedigimde soruyorum kendime . Gercekten ac miyim. Degilim o zaman otur yerine.

Heeeyy pattisciiii

Bir yıl önce yaptırdığım tahlillerde insülin direnci çıkmadı. Burada anlatılanlar gibi belirler yaşamıyorum. Midemi genişlettiğim için açlık çekiyorum. Her haltı da bilmeme rağmen yinede yiyorum. Bu arada bir tavsiye vereyim bir ara öğünde keçiboynuzu yiyin, çok sert olduğu için insanı uzun süre oyalıyor ve tadı çikolataya benziyor üstelik sağlık için çok faydalı. 3 kayısı 100 kalori iken 2 tane keçiboynuzu 45 kalori:)

Ben bu aralar sekerli hicbi sey yemiyorum ama M Mitsuomi icin faydali olabilir. Cikolata bagimlisi o.

Keciboynuzu astim icin oksuruk icin de iyi.

Mideni nasil kucultursun soyleyeyim. Uc gun sadece sivi diyeti yapacaksin. Sividan kastim, corba, ayran, sut , kahve cay gibi. O uc gun de delirmezsen o mideyi kucultursun.

N nscckts
Canım bişey sorcam ceviz ve badem tüketirken dikkat ettiğin bişi var mı

evet var taze ve kavrulmamıs olanı alıyorum
cok beklerse bayat denılecek kadar beklerse yag oranı artıyor
kavrulmus olursa hıc bı ıse yaramıyor

A AklinYolu1 The Marvelous Mrs Maisel i seyrettin mi? Seyretmediysen kacmaz!!
evet guzel bende ızlemıstım

Dedigimi yapin yaptigimi yapmayin.

Diyeti biraktiginizda kilo aliyorsunuz sonra. Iki hurmayla omur gecmez.

Ben diyette degilim ki. Normal beslenme tarzim oldu artik.

Extra dan kahvalti eklerim o kadar.

hurma ıle patatesı yan yana koydugunda hurmadakı besın degerı patatesı döver
patates cok tehlıkelı bır onerı mesela bana doktorum asla ama asla patates yemeyeceksın ekmek patates seker bunlar aynı etkısı verır dedı
ha bı patates var dunya pahalısı haftada 1 ondan 1-2 tane yenebılır

Dişçiye gittim. 700 TL hesap çıkardı. 100 TL muayene parasını verip ciktim haha bir şey yaptirmadim yani. Fazla geldi 2 dolguya o para

yuuhh o nasıl bır doktor altın kaplamadan mı yapıyor dolguyu

kız bende mı tanıtcam kendımı

benzer ılactan bana da verıldı
kıloyu okadar saglıklı vermıs o kadar guzel beslenmısım kı gectı bende ılacı bıraktırdı

guzel bır menu :) benımde asıl kılo alma sebebım kadın hastalıkları 38 cm kist sag taraf komple alındı beraberınde ondan sonra ılaclar zorlu surec kılo aldım
hastalık zor mesela
cok gecmıs olsun

ben bugun cok yoruldum
tum işim alacagım agırlayacagım tum mısafırler bıttı ama bende bıttım gercekten

sen gibi çikolata yiyerek zayıflıcam bende ha latte ha cikolata

İlaclar yuzunden tatlidan tiksiniyorum.ama şu meyveleri napmali bilmem.
Onceden bal,recel,cikolata,serbetli tatlilara dayanamazdim.simdi aklima gelince kotu oluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…