Yaz geldi ve benim sorunlarım başladı.

akaiabe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2012
262
107
63
İstanbul
Merhaba bayanlar. Size danışmak istediğim 2 sorunum var yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağım.

Birincisi, aşırı beyaz ve hassas tenli bir insanım. Güneşe alerjim var. Zamanında cildiyeye gitmiştim ve tavsiye ettiği bir güneş kremini kullanıyorum yazın. ancak sorunum güneş değil. Ben yazın tiril tiril hafif ve orta kararda, renkli elbiseler giymeyi çok seven biriyim. Yalnız ister jilet, ister, ister makineyle alayım bacaklarım hemen kızarıyor, kabarıyor. Kızarıklık özellikle ağda ve makina ile aldığımda daha uzun süre kalıyor. Böyle batık gibi de değil, derim hemen tahriş oluyor. Daha önce kaliteli bir markanın nemlendiricisini alıp kullanmayı denedim ancak daha çok yaktı çok uzun süre kullanmadım bu yüzden. Kışın etek/elbise giydiğimde çok açık ten rengi çorap (pentinin mat sahrası hatta) giyiyorum ancak yazın çok sıcaklatıyor. Sizin bu tarz tahriş olmalar için kullandığınız bir yöntem var mı?

İkinci problemim ise göğüsler. Kiloma göre (1.70 boy 65 kilo) çok büyük göğüslerim var. 75 DD veyya 75 E takıyorum. (İnek gibi hissediyorum resmen kendimi.) Her yerde bedenime göre sütyen bulamıyorum çoğu mağazada sadece B-C cupa göre oluyor. Bulduklarım ise sadece siyah/beyaz/ten rengi seçenekleri ve oldukça kalın askılılar. Kısacası ipli ya da straplez bir şeyler giyemiyorum, giyince çok çirkin duruyor. İstanbulda yaşıyorum, bildiğiniz büyük göğüsler için ince askılı veya askısız (dururmu ki acaba ondan da hiç emin değilim) mağazalar varmı? Fiyat pek önemli değil, zaten kendi bulduğum çirkin sütyenler bile 60-70 liradan aşağıda olmuyor en azından bir iki tane farklı renkli, boyundan taşlı yada askısız sütyen almaya kafayı koydum! Zaten hep gidip pazardan renk renk çeşit çeşit sütyen alabilen arkadaşlarıma da çok imrenmişimdir bende istiyorum artık pembe, mavi, yeşil, çiçekli böcekli şeyler.

Şimdiden teşekkür ederim.

Bacaklarındaki kızarıklıklar için zeytinyağı kullan. Bende de var aynı dert, ağdadan sonra zeytinyağı sürüyorum. Bi de jilet kulanacaksan gilette venüs var bayanlar için. Tahriş etmiyor deneyebilirsin.

Sütyen konusunda geçen loya mağazasında bir model gördüm, arkası dantelli, önden klipsli hoş bişeydi. Kupları bana büyük geldiği için alamadım. D kup olanını gördüm daha büyüğü var mıdır bilmiyorum. Ama kalıp olarak da büyüktü.

Bu arada çok.rahatsızsan göğüslerinin büyüklüğünden, ameliyat düşünmez misin? Sağlık sorunu olarak geçiyor genelde, bu yüzden ücretsiz. Geçen yıl yengem oldu baya da iyi oldu.

Cevabınız için teşekkür ederim. Jilet kullandığımda venüs kullanıyorum zaten. Eskiden başlıkları değişebilen mavi serisini çok beğenirdim ama en son sarı renginden buldum ondan daha memnun kaldım. Pembe olan çok kötü yapıyor. :) Yalnız biraz komik gözükecek farkındayım ama zeytinuağlarının rivera yok çifte süzülmüş falan versiyonları var. Hangisi olduğu fark eder mi? Bir de ağdadan hemen sonra mı yoksa duşa girip çıktıktan sonra mı sürüyorsunuz? Ne kadar bekletiyorsunuz yıkamadan önce?

Erkek arkadaşlarım şimdiye kadar hep çok beğenmiştir göğüslerimi. Aslında ben bel arısı için doktora gittiğimde konuşmuştum doktorumla ama, bana bir kaç egzersiz verdi, istersen şimdide yaptırabilirsin bir sorun olmaz süz bezelerinde ama ileride çocuğun olduğunda daha çok şişerler o zaman yaptırırsın demişti. Bende tehlikeli bir durum olmadığı için(fıtık gibi) öyle karar kılmıştım. Bahsettiğiniz mağaza zincirini biliyorum malesef orada D'den daha büyük (DD veya E cup) sütyen yok. En azından benim gittiğim şubelerinde. Yinede teşekkür ederim önerileriniz için. :)

Ben de mavi venüs kullanıyorum, pembeyi sevmedim sarıyı hiç denemedim

Zeytinyağı evde ne varsa ondan kullanıyorum, genelde doğal olanlardan oluyor. Duştan sonra sürüyorum yıkamıyorum, kendi kendine çekiyor. Az miktarda sürersen sorun olmaz. Ben spreyli şişeden sıkıyorum. Elimle dağıtıyorum. Nemlendirici sürdüğünü düşün. Kokusu pek kalmıyor bi saate kadar geçiyor.

Abim de pek memnun olmamıştı ameliyattan sonra ama yengem artık katlanamıyordu. Çocuktan sonra daha mantıklı bence de.

birinci probleminiz icin vucut fondotenleri var, deneyebilirsiniz.

camamber, kullandığınız ve tavsiye edebileceğiniz bir marka var mı acaba? Bir de gratis tarzı büyük mağazalarda bulabilir miyim?

Sephora85, cevabınız için teşekkürler. İlk fırsatta deneyeceğim umarım olumlu sonuç alırım da şu kızarıklıklardan kurtulurum. :) Bir de hazır konusu açılmışken sorayım, jilet kullanırken bayanlar için jilet kremleri var onları kullanıyor musunuz yoksa hiçbir şey sürmeden mi uyguluyorsunuz? Ben bu jilet işine yurtta kaldığımda dönem bulaşmak zorunda kalmıştım da, hala arada kullansam da adabını olurunu pek öğrenemedim. :)

bu küçük gibi görünen sorunlar aslında ne kadar rahatsız edici oluyor çok iyi anlıyorum sizi.

kızarıklıklar için yardımcı olamayacağım sanırım ama göğüsleriniz benimki ile aynı neredeyse ve ben sizden daha kısayım. şöle ki 165 boy, 58 kilodayım ve göğüslerim 75 D. öncelikle çok ta büyük değil ki göğüsleriniz, göğüslerimiz. yani belki siz biraz fazla hassassınızdır bu konuda. ben seviyorum göğüslerimin büyüklüğünü bence siz bunu pek gözardı etmeyin.

ben daha yeni toz pembe, çook şık bir sutyen aldım, bir de siyahını aldım ikisi birlikte 110 tl ye geldi. pentiden aldım çok ta memnunum, toparladı çok güzel öyle kalın askılı anane sutyenlerinden de değil

la senza da da çok şık ve rengarenk sutyenler oluyor, penti de de ha keza. ama ben straplez giymiyorum belki o modeller onlarda da yoktur bilemiycem ama bi bakın isterseniz oralara.

Son düzenleme:

kullanmadım daha ama ben de M.A.C'in yüz ve vücut için olan fondötenini almayı düşünüyorum. bacağımda biraz leke var, yüzümde kullanmayacağım. onun dışında daha önce bb kremimle güneş koruyucuyu karıştırıp bacaklarıma sürmüştüm, gayet güzel olmuştu. eğer çok fazla kızarmıyorsa böyle bir yöntem de deneyebilirsiniz bence. ucuz fondöten + nemlendici veya güneş koruyucu.

Bi çok kişi aynı dönemde tanışıyor sanırım jiletle. Ben de yurt hayatında bulaştım. Mutlaka kayganlaştıracak bişey kullanıyorum ama illa bayanlar için traş kremi olması gerekmiyor. Bazen eşimin traş köpüğünü yürütüyorum bazen sadece duş jeli ya da sabun kullanıyorum. Ama bacaklar ya da kollar için falan bu. Özel bölgede kullanmıyorum böyle şeyler. Belki genital jeller kullanılabilir orda da denemedim hiç.

Sizinkilerin de maşallahı varmış. Ya aslında seviyorum göğüslerimi ama mesela yazlık elbiseler varya hani göğüs kısmı büzgülü aşaya doğru bol gidiyor o tarz şeyler giyince çok şişman duruyor halbuki belim ince olmasına rağmen. Pentiye sormuştum DD beden yoktu. Hatta zamanında pentiden çok güzel bir D beden sütyen almıştım da hiç giyemedim doğru düzgün her yerden fışkırıyor diye. La senzayı çok duydum internet mağazasını da incelerim güzel şeyler ve büyük bedenler var evet ama denemeden almak istemiyorum sanırım bana en yakın şubesini öğrenip gideceğim yakın zamanda. :)

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. :) Fondotönle koryucuyu bir arada kullanmak güzel fikirmiş. Kızarıklık çok fazla değil ama ben görüyorum ya rahatsız oluyorum işte. Hepsine toptan çözüm lazer bıktım yahu seneye para biriktireceğim komple kurtulacağım kafama koydum.

aynen, ben de bu cuma günü gidiyorum lazere. bacağımı kaşısam kızarıyor uzun süre, bir de epilasyon kızarıklığıyla uğraşamıycam artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…